Haberler

Bakan Unakıtan, Bso Vergi Ödül Törenine Katıldı

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Balıkesir Sanayi Odası'nın (Bso) Düzenlendiği Vergi Ödül Törenine Katıldı. İlde En Yüksek Gelir Vergisini Ödeyen Rona Yırcalı'nın Altın Madalya Ödülünü Maliye Bakanı Kemal Unakıtan Verdi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Balıkesir Sanayi Odası'nın (BSO) düzenlendiği vergi ödül törenine katıldı. İlde en yüksek gelir vergisini ödeyen Rona Yırcalı'nın altın madalya ödülünü Maliye Bakanı Kemal Unakıtan verdi.

BSO, 2006 yılı için en yüksek gelir ve kurumlar vergisi ödeyen kişi ve kuruluşları ödüllendirdi. Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen törene katılan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, en çileli meslik grubunun sanayi, sanayicilerin de çilekeş olduğunu belirterek, sektörün desteklenmesi gerektiğini söyledi. Yerli sanayide Türk Lirası'nın güçlü olmasına karşın ihracatta artışın sürdüğünü kaydeden Bakan Unakıtan, "En çileli meslek grubu sanayidir. Yanında üç kuruş para olsa demire yatırır. 'Şu

makineyi alayım, bu makineyi alayım' der. Duydukları laflar ise cabası. Ben sanayici arkadaşlarımı kutluyorum. İhracat yapmak, hele hele Türk Lirası'nın bu kadar güçlü olduğu dönemde çok zor. Buna rağmen ihracatımız giderek artıyor. Ama, Türkiye yapısal değişiklikler yapıyor, bunu görmek lazım, kolay değil bunlar" dedi.

Konuşmaların ardından devam eden törende en yüksek gelir vergisi ödeyen A. Rona Yırcalı'ya altın madalya ve belgesini Maliye Bakanı Kemal Unakıtan verdi. Yırcalı, kurumlar vergisinde de en yüksek vergi ödeyen Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri (BEST) A.Ş.'nin de altın madalya ödülünü yine Unakıtan'dan aldı. Maliye Bakanı, çifte ödül alan Yırcalı'yı kutlarken, ödüle layık görülen tüm saniyicileri ayrı ayrı tebrik ettiğini, hepsini alınlarından öptüğünü söyledi. Rona Yırcalı'ya övgüde bulunan Bakan

Unakıtan, "Her zaman ekonomimize, geleneksel aile yapısına sahip Yırcalı ailesinin çok değerli katkıları olmuştur. Siyaset hayatımıza katkıları büyüktür. Bunları unutmak mümkün değil. Ödül sahibi bir başkan olarak Rona beyi tekrar kutluyorum" diyerek ödülünü verdi. Rona Yırcalı da Bakan Unakıtan'a tören anısına gümüş bir tabak takdim etti.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 2006 yılında yüksek derecede ihracat yapan firmalar ile 2006 yılındaki ciroları ile Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu içinde yer alan firmalara da ödüllerinin verildiği törenin ardından belediyeyi ziyaret etti. Belediye Başkanı Sabri Uğur'dan makamında brifing alan Unakıtan, yatırımlarla ilgili destek sözü verdi. Kemal Unakıtan, da sonra AK Parti İl Başkanlığı'na geçti. Burada il, ilçe yöneticileri ve partililelerle bir süre görüşen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, akşam

saatlerinde Balıkesir Havaalanı'nda kendisini getiren özel uçak ile Ankara'ya hareket etti.

Bakanın Balıkesir'deki programına AK Parti Milletvekilleri İsmail Özgün, Ayşe Akbaş, Edip Uğur ve Cemal Öztaylan, Vali Selahattin Hatipoğlu, Belediye Başkanı Sabri Uğur, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Şerif Saylan, BSO Başkanı Rona Yırcalı, Maliye Bakanlığı'na bağlı bürokratlar ile il müdürleri, AK Parti İl Başkanı Adil Çelik ve partililer eşlik etti. Bakan Unakıtan, valilik ziyaretinde kendisine öncelikli sorun olarak iletilen duble yollarla ilgili destek sözü verdi.

(YU-YU-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title