Haberler

Bakan Unakıtan, AK Parti Adana 23. İl Danışma Meclisi Toplantısı'na Katıldı

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 11. Cumhurbaşkanı'nın Halk Tarafından Seçildiğini Belirterek "21 Ekim 2007 Tarihinde Yapılacak Referandum 12. Cumhurbaşkanı İçin Yapılmaktadır" Dedi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 11. Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçildiğini belirterek "21 Ekim 2007 tarihinde yapılacak referandum 12. Cumhurbaşkanı için yapılmaktadır" dedi.

Bakan Unakıtan, AK Parti Adana 23. İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda partililere seslendi. Unakıtan, iktidara geldiklerinde milli gelirin 2 bin 500 dolar düzeylerinde olduğunu, yıl sonuna ise 7 bin dolar civarına ulaştığını söyledi. "Uçurumun kenarında bir ülke devraldık" diyen Unakıtan, "Bölgemizde söz sahibi ülke haline geldik. Sözü dinlenen bir başbakanımız var artık. Herkes Türkiye'ye gelme gayreti içerisinde, yatırım yapma gayreti içerisinde" dedi. 21 Ekim 2007 tarihinde anayasa değişikliği

referandumunun olduğunu hatırlatan Unakıtan, halkın buna 'evet' veya 'hayır' diyerek cuhmurbaşkanını kimin seçeceğine karar vereceğini söyledi. Daha önce cumhurbaşkanlığı seçiminin 3 turda yapıldığını ve 1. turda 367 oy çıkmazsa seçimin yapılamacağı şeklinde bir değişime uğurayarak talihsizlik yaşandığını kaydeden Unakıtan, "Anayasa Mahkemesi de bu yönde karar verince herşey durdu. Çünkü Anayasa Mahkemesi kararlarına itiraz diye bir şey yok. 367'nin bulunamamasının sebebi de bazı partilerin meclise

girmemesidir. Sen o meclise girmekten kaçarsan, meclisin vermiş olduğu görevi ihmal edersen, işte burda problem olur. O problemden bile bazıları nemalanmak istiyorlar. 'Meclise girip, iktidarın ekmeğine yağ sürmeyelim, problem çıkaralım, kriz çıkaralım' diyorlar. Böyle iş olmaz, eğer ülkeye yararı varsa geleceksin. Ülkenin yararına olan ne varsa siz de görüşünüzü sunacaksınız. 'Eee ben gelmem'. Gelmezsen ne olur, işte böyle olur" dedi.

Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçiminin sürekli problem olduğunu belirten Unakıtan, "Cumhurbaşkanlığı seçimini Türkiye'de problem olmaktan çıkarmanın zamanı geldi. İki de bir problem yaşanıyor. Bunu problem olmaktan çıkaralım. Türkiye'nin önü açılsın, geleceği açılsın. Çünkü Türkiye'nin böyle şeylerle uğraşacak lüksü yok. Türkiye hızlı adımlarla ilerlemek mecburiyetinde. Böyle ıvır zıvır hesaplarla, kısır çekişmelerle Türkiye'nin uğraşacak lüksü yok. Cumhurbaşkanı o mu olacak, bu mu olacak? Bu millet kimi

seçerse o olur. Cumhurbaşkanını millet mi seçsin? Mecliste onaylanıp gitsin mi? Millet seçsin, bu iş bitsin. Bu işi tamamen sorun olmaktan çıkaracağız" diye konuştu.

Referandumun karışıklığa neden olmamasını isteyen Unakıtan, "Referandumda halkımız evet dediği zaman Abdullah Gül'den sonraki 12. Cumhurbaşkanı'nın seçimi için yapılıyor bu. 11. Cumhurbaşkanı zaten seçildi. Bu millet ne diyorsa o olacak. Biz milletin içinden çıkmış bir partiyiz" dedi.

(HT-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title