Haberler

Bakan Unakıtan Adana'da

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Tekel'in Özelleştirilmesiyle İlgili Sürecin Başladığını, Özelleştirme Kapsamındaki Halkbank, Otoyolları ve Milli Piyango'nun da Özelleştirme Kapsamında Yer Aldığını Bildirdi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Tekel'in özelleştirilmesiyle ilgili sürecin başladığını, özelleştirme kapsamındaki Halkbank, otoyolları ve Milli Piyango'nun da özelleştirme kapsamında yer aldığını bildirdi.

AK Parti Adana İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılmak üzere dün akşam uçakla Ankara'dan Adana'ya gelen Maliye Bakanı Unakıtan, bugün sabah da Adana Valisi İlhan Atış ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ile şehri gezerek yatırımlarla ilgili bilgi aldı. Daha sonra Valilik'te İl Genel Meclisi üyeleri ile bir toplantıya katılan Bakan Unakıtan, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı, sanayi yatırımları ve tarımsal üretimiyle öne çıkan Adana'nın daha iyi tanıtılması gerektiğini belirtirken,

hava limanının da genişletilmesini istedi.

Bir meclis üyesinin vergi indirimiyle ilgili sorusu üzerine, hükümet olarak istihdam artışını destekler çalışmalar yaptıklarını belirten Unakıtan, "Bunu sağlayacak işverene desteğin de SSK primlerinden düşülerek gerçekleşmesini arzu ediyoruz. Çünkü, Türkiye'nin rekabet gücünün artırılması lazım. Rekabet gücünün artırılması için de maliyetlerin düşürülmesi lazım. Maliyetlerin düşürülmesi için de bunu yapacağız. Bunun kaynağını da muhakkak bulacağız. İşsizlik bizim öncelikli meselemiz. En önce Sosyal

Güvenlik Reform Tasarısı TBMM'ye gelecek. Bunun için Çalışma Bakanlığımız çok yoğun çalışma yapıyorlar. Arkasından istihdamı daha da destekler hale getirme çalışmalarımız var. Bilahare o da gelecek. Siz üzülmeyin, işinize gücünüze bakın. Bunun kaynağını da bulacağız" dedi.

Bakan Unakıtan, Valilik ziyareti sonrası AK Parti Adana İl Başkanlığı'na geldi. Partiye gelişinde yukarı çıkmadan çevredeki esnafı ziyaret ederek "Hayırlı işler" dileyen Bakan Unakıtan, kapıda kendisini karşılayan bir çiçekçiden çiçek aldı. İl binasında yaklaşık 15 dakika süreyle partililerin sorunlarını dinleyen Unakıtan, ziyareti sırasında yerel basının sorunlarıyla ilgili konuşmak isteyen bir yerel gazete sahibine yardım sözü verdi.

Bakan Unakıtan, parti binasından çıkışta, İHA'nın özelleştirmeler ve 2B arazilerinin satışıyla ilgili sorularını cevapladı. Bakan Unakıtan, özelleştirmelerle ilgili soruya cevap verirken, "Tekel'in özelleştirilmesiyle ilgili sürece başlandı. Yakında ihale süreci de başlayacak. Milli Piyango, Halkbank, otoyollar gibi onların hepsi de özelleştirme kapsamında, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı bununla ilgili çalışmalarını yapıyor. Çalışmalar bittiği anda da özelleştirme konumuna geçilecek. Halkbank'ın halka

arz mı, blok satış yöntemiyle mi satılacağı konusuna henüz karar verilmedi. Danışma da var o konuda. Buradan çıkacak karara da bakılacak" dedi.

Unakıtan, 2B arazilerinin satışı konusunda yeniden çalışma başlatıldığına dair basında yer alan haberler, hükümetin ne zaman bu satışları başlatmayı planladığı ve bu alanda ne kadar gelir elde edileceği yolundaki soruya da, "2B arazilerinin yeniden satışı konusu şu anda Orman Bakanlığı'nın uhdesinde. Ne kadar gelir elde edileceği konusu da orada konuşulacak" şeklinde cevap verdi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, AK Parti ziyareti sonrası Adana Büyükşehir Belediyesi'ne giderek, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'ndaki AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.

(DF-MT-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title