Haberler

Bakan Tüzmen'den Tarsus Belediye Başkanı Kocamaz'a Ziyaret

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Mersin'in kalkınması için havalimanının şart olduğunu söyledi.

Devlet Bakanı ve AK Parti Mersin 1. sıra milletvekili adayı Kürşad Tüzmen, MHP'li Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı ziyaret etti. Bakan Tüzmen, Başkan Kocamaz'dan kentin çözüm bekleyen sorunları hakkında bilgi aldı. 8 bin yıllık geçmişi bulunan Tarsus'un köy ve beldeleriyle 400 bin nüfusa sahip olduğunu belirten Kocamaz, "Tarihi, dini, sosyal ve kültürel geçmişiyle Türkiye'nin 59 vilayetinden büyük, müstakil en büyük ilçesi Tarsus fark edilmeli, dikkate alınmalı, ciddiye alınmalıdır" dedi.

"Tarsus üvey evlat muamelesinden kurtulmalıdır" diyen Kocamaz, "Seçim dönemlerinde hatırlanan bu yalnız kent, artık problemlerinin çözüleceği günleri sabırsızlıkla bekliyor. Tarsus il olmalı. Olmuyorsa bütçesi olan yeterli kadrolarla donatılmış özel statülü bir ilçe konumuna gelmelidir" ifadelerini kullandı.

Devlet Bakanı Tüzmen, Tarsus'un il olması için söz veremeyeceğini ifade ederek, "Ben diğer siyasetçiler gibi değil, yapacaklarım için söz veririm" diye konuştu. Başkan Kocamaz'ın başarılı çalışmalarını ve çalışkanlığını takdir ettiğini ifade eden Tüzmen, "Burada önemli olan Tarsus'u ayağı kaldırmaktır. Biz olalım, bizden önceki arkadaşlar olsun ellerinden geldiği kadarıyla hizmet yapmaya çalışmıştır. Bizden önceki arkadaşlarımız ve bizim dönemimizde Tarsus'a gerek taşımacılık, gerek turizm ve gerekse

ticaret dışında, tarım sektöründe gayret göstermelerine rağmen pek başarılı bir çalışma elde edilmemiş. Burada turizm sektörünü canlandırmakla Tarsus'ta ve Mersin'deki en büyük sorun olan işsizliğe istihdam sağlamış oluruz. Tarım konusunda gerek narenciye gerekse üzüm konusunda desteklemeyi önceden belirleyerek çiftçilerin ne yapacakları konusunda bir tabloyu önlerine koyacağız. Tarım ürünlerinde ve işlenmiş tarım ürünleri ihracatını artırmamız lazım. İhracatla uğraşan sektörlerde şu an da sıkıntı yok.

İhracat yapamayan sektörlerde sıkıntı var. Onlar kapatıyor, onlar işsizliği sebep oluyor. İhracattan başka çıkış yolu yok. Tarsus üzümünü marka haline getirmeliyiz. Turizmde zaten Tarsus kültür ve tarih cennetidir. Bizim bu kültür ve tarih cenneti çok iyi kullanmamız lazım. Uluslararası festivallerle, uluslararası tarih ve kültür toplantıları yapılarak bölgemizi iyi tanıtmamız lazım. Taşımacılık sektörü çok önemli, ilimizde karayolu var, denizyolu var, demiryolu var ama havameydanı olmadığı için bu

bağlantılar eksik kalıyor. Mersin'e mutlaka bir havalimanı şart. Bir tek ticaret kalıyor, bu da bizim işimiz. Kaliteyi yükseltmemiz lazım. Yoksa mallarımızı dışarıya satamayız. Sonuçta bütün bunları yaparken, ticarette, tarımda, taşımacılıkta, turizmde ve bunların dördünü biraraya getirdiğimizde, beşincisi teknoloji kendiliğinden gelir" dedi.

Ziyaret sonunda Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'e eski Tarsus sikkesi hediye etti.

(EY-MT-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title