Haberler

Bakan Tüzmen ABD Ticaret Bakan Yardımcısı Sampson'u Kabul Etti

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye ile ABD'nin ticaret hacimlerinin 11 milyar dolar olduğunu belirterek, "Oldukça dengeli olan ticaret hacmimiz var. Ancak yetersiz" dedi.

Tüzmen, Türkiye'ye çalışma ziyaretinde bulunan ABD Ticaret Bakan Yardımcısı David Sampson ve beraberindeki heyeti kabul etti. Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda gerçekleşen görüşme öncesi açıklama yapan Tüzmen, Türkiye ile ABD arasında mevcut ticari ilişkilerin ele alınacağını ve bilgi alışverişinde bulunulacağını söyledi. ABD'nin 1 trilyon dolar ihracatı, 1.8 trilyon dolarlık ithalat gerçekleştiğini belirten Tüzmen, "Türkiye ile ABD'nin ticaret hacmi 11 milyar dolardır. Bunun 5 milyar doları bizim ABD'ye

ihracatımız, 6 milyar dolar ise ABD'nin Türkiye'ye ihracatıdır. Bu oldukça dengeli bir ticaret hacmidir. Ancak yetersizdir. Fakat 1.8 trilyon dolarlık ithalatı olan ABD için Türkiye'nin payı binde 3 seviyelerindedir. Oldukça düşük olan bu seviyeyi yükseltebilmek için gerekli çalışmaları başlatacağız. ABD ile ticaret hacmimizi yükseltmek istiyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de 700'e yakın ABD'li firmanın ticaret yaptığını kaydeden Tüzmen, ABD'nin Türkiye'de 6 milyar dolarlık bir yatırımı bulunduğunu ve yetersiz olan bu yatırımın başta sanayi olmak üzere hizmet ile üretim sektöründe de ABD'nin Türkiye'de yatırım yapmasını istediklerini ifade etti.

Konuk Ticaret Bakan Yardımcısı Sampson ise, Türkiye ile ilişkilere çok önem verdiklerini dile getirerek, "Türkiye, son 5-6 yılda çok olumlu ekonomik reformlar gerçekleştirdi. İki ülke arasındaki ticaret ve yatırım hacmini arttırmayı hedefliyoruz" dedi.

(BK-MAY-NÇ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title