Haberler

Bakan Turhan İstanbul Havalimanı Ağaçlandırma Törenine Katıldı

ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, İstanbul Havalimanı gibi hayata geçirdikleri projelerde bir ağaç yerine 3 ağaç diktiklerini belirterek, "Ancak burada görevli şirket İGA 1 ağaç yerine 5 ağaç dikme özverisini gösterdi.

ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, İstanbul Havalimanı gibi hayata geçirdikleri projelerde bir ağaç yerine 3 ağaç diktiklerini belirterek, "Ancak burada görevli şirket İGA 1  ağaç yerine 5 ağaç dikme özverisini gösterdi." dedi.

Bakan Turhan, İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA - Orman Genel Müdürlüğü işbirliğinde "5 yılda 5.000 Hektar Ağaçlandırma Projesi"nde kapsamında yapılacak ağaçlandırmalar için Karaburun'da düzenlenen hatıra ormanı fidan dikme törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, İstanbul Havalimanı'nın açılış sürecinden bahsederek, 75 milyon metrekarelik bir alana tesis ettikleri ve etap etap açılışı gerçekleştirilecek İstanbul Havalimanı'nı dünya sivil havacılık merkezi haline getireceklerini söyledi.

Turhan, "Burada kesilen ağaçların yerine, yaklaşık olarak bana verilen bilgiye göre 2 milyon 300 bin civarında yanlış hatırlamıyorsam, mevzuat gereği bu tür orman varlığının kaldırılması sebebiyle bunun telafi edilmesi gerekiyordu. Orman Genel Müdürlüğümüz ile yaptığımız protokol kapsamında bu tür projelerde, diğer altyapı projelerinde olduğu gibi bir ağaç yerine 3 ağaç dikiyoruz. Ancak burada görevli şirket İGA, bir ağaç yerine 5 ağaç dikme özverisini gösterdi. Bu ağaçlandırma faaliyetini de genellikle projenin tesis edildiği bölgede ağırlıklı olarak yapılması gerekiyor. Orman Genel Müdürlüğümüzün, Tarım ve Orman Bakanlığımızın bize gösterdiği yerlerde bu ağaçlandırma faaliyetini yapacağız. Sadece bu projelerde değil yaptığımız tüm ulaştırma projelerinde kullandığımız orman alanlarının üç katını tahsis ettik ve ağaçlandırdık. Çünkü ormanlarımız, bizim milli değerlerimiz ve en büyük sermayemiz" diye konuştu.

YIL SONUNDA TÜM OPERASYONLAR İSTANBUL HAVALİMANI'NDA

İstanbul Havalimanı'nın ilk fazının tamamlandığını ifade eden Bakan Turhan, "Bu yılın sonu itibariyle Atatürk Havalimanı'ndaki tüm operasyonlarımız buraya taşınmaya başlayacak" dedi.

50 KİLOMETREKARELİK HATIRA ORMANI

İGA CEO'su Kadri Samsunlu ise 8 yılda 10 milyon ağaç dikileceğini ifade ederek, bu süreçleri çevreci bir hassasiyetle yürüttüklerini söyledi. Samsunlu" Tüm Türkiye'ye dokunacak, dikim ve bakım çalışmaları ile 8 yılda tamamlanması planlanan ağaçlandırma çalışmamızla toplam inşaat alanı 76,5 kilometrekare olan İstanbul Havalimanı'nın üçte ikisine karşılık gelen devasa bir alanda ağaçlandırma faaliyetinden bahsediyoruz. Bu proje ile 8 yılın sonunda toplam 50 kilometrekarelik alandaki yaklaşık 10 milyon ağaç ile her yıl ortalama 70 bin ton karbon salımının önüne geçilecek " dedi.

Törende İstanbul Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Özdemir, İGA CEO'su Kadri Samsunlu da yer aldı.  İGA Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Özdemir, Bakan Turhan'a teşekkür plaketi verdi. Daha sonra Bakan Turhan, hatıra ormanına sedir fidanı dikti.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Cahit Turhan İstanbul CEO Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title