Haberler

Bakan Tüfenkci Yazıhan Kültür Merkezinde incelemelerde bulundu

Güncelleme:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yazıhan'da yapımı devam eden Kültür Merkezinde incelemelerde bulundu.


YAZIHAN İÇİN ÖNEMLİ BİR YATIRIM

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin inceleme gezisine Malatya Valisi Ali Kaban, AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yazıhan İlçe Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Genel Sekreter Yardımcıları ile vatandaşlar katıldı.

ÇAKIR: KISA ZAMANDA HİZMETE AÇACAĞIZ

İnceleme gezisi sırasında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükşehir Belediyesi olarak üst yapı ve altyapı çalışmalarının yanı sıra ilçelerde de kültürel değerleri yaşatacak mekânlar inşa ettiklerini belirtti.

Çakır, "İlçelerimizdeki kültür merkezlerinin inşasında ilçelerimizin ihtiyaçları dikkate alınarak çalışmalar yapılmaktadır. İnşa ettiğimiz kültür merkezlerinde çocuk, genç ve bayanlara yönelik birçok eğitim aynı anda verilmektedir. Yazıhan'ın geçmişten gelen önemli bir halı kültürü var. Kültür Merkezinde üretilecek olan halıların teşhiri ve burada satılması bölgemize bir katkı sağlayacağı kanaatindeyiz. Yaklaşık 2 bin m2 kapalı alanı olan binamızı en kısa zamanda hizmete açacağız" dedi.

ÇALIK: MEMNUNİYET VERİCİ BİR DURUM

Malatya Büyükşehir Belediyesinin ilçelerdeki yatırım ve hizmetlerine devam ettiğini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, "Büyükşehir Belediyemiz ilçelerimizde altyapı hizmetleri ile birlikte sosyal ve kültürel faaliyetlerinde yapılacağı sosyal donatı mekânları inşa ediyor. Yazıhan'a daha önceki ziyaretlerimizde vatandaşlarımızın ve Belediye Başkanımız Nevzat Öztürk'ün talepleri olmuştu. Büyükşehir Belediye Başkanımızın bu talepleri yerine getiriyor olması bizim için memnuniyet verici bir durum. Kısa bir süre zarfında hizmete girecek olan bu mekânda Yazıhan için tarihi değere sahip olan halıcılık kursları da verilecek. Yeni yetişen gençlerimiz bu eğitimi alarak Yazıhan'a özgü bu halıları hem Malatya'nın, hem de Türkiye'nin ekonomisine kazandıracak. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Yazıhan Belediye Başkanımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

TÜFENKCİ: EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Yazıhan için önemli bir yatırım olan böyle bir mekânı Yazıhanlıların hizmetine sunduğu için başta Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır olmak üzere emeği geçenlere teşekkür eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise yaptığı konuşmada, "Köylerden Yazıhan merkeze gelen vatandaşlarımızın oturup nefes alacağı mekânlar ve yerler bulunmamaktaydı. İhtiyaç üzerine planlanan ama esas konsepti itibariyle birçok görevler gören sadece Yazıhan'da değil birçok ilçemizde binalar yapan ve o ilçeler için gerçekten prestij yapılar olan bu yapıları yapan Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bunlar aynı zamanda sosyolojik ve ekonomik anlamda da ilçelere farklı katkıları olduğunu zaman içerisinde göreceğiz. İlçe merkezinde oluşturulacak parklarla birlikte Yazıhan ilçemiz hızla modernleşme noktasında adımlarını atmış olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bülent Tüfenkci Ak Parti Malatya Yazıhan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title