Haberler

Bakan Tüfenkci: "Tüketici Dostu Olmaya Devam Edeceğiz"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, piyasayı denetleme noktasında sorumlulukları altındaki ürünleri denetlemeyi sürdüreceklerini belirterek, "Tüketici dostu olmaya devam edeceğiz" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya'da Tüketici Hakları Derneği'nin 10. kuruluş yıl dönümü etkinliğine katıldı. Eşi Esra Tüfenkci ile birlikte katıldığı etkinlikte bir konuşma yapan Bakan Tüfenkci, tüketicilerin bilinçlendirilmesinde büyük önemi olan bu tür dernekleri önemsediklerini söyledi.

Bir yandan ticareti ve ekonomiyi büyütmeyi teşvik ederken diğer taraftan da tüketicilerin sağlıklı bir şekilde ekonomik çıkarlarını korumak adına hızlı ve insan odaklı bir hizmet sunduklarını ifade eden Tüfenkci, 21. yüzyılın esasında dijital ekonominin hakim olacağı bir zaman dilimi olduğunu söyledi. Bu süreçte özellikle tüketicilerin dijital ekonomiye karşı korunması noktasında da yeni düzenlemeleri hayata geçirdiklerini dile getiren Tüfenkci, "Bakanlık olarak elektronik ticaretin pazarlama yöntemleri ve tüketici davranışlarının üzerindeki etkilerini yakından izliyoruz. Mevcut ve oluşması muhtemel sorunlar karşısında tüketicileri koruma adına tedbirler alıyoruz. Bu kapsamda internette güven damgası protokolünü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile imzaladık ve onu da inşallah Haziran ayında hayata geçirmiş olacağız. Tüketici esasında örgütlendiği zaman piyasaların gelişmesi, piyasaların sağlıklı bir şekilde işlemesi noktasında büyük bir görev ifa ediyor. Piyasaları sizler yönlendiriyorsunuz" şeklinde konuştu.

Piyasalarda marka oluşturulması ve sağlıklı ürünlerin satılması adına tüketicilerin büyük rol aldığını ifade eden Tüfenkci, ürün güvenliği noktasında da Bakanlık olarak önemli çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

2011 yılında Bakanlıklarının denetimindeki ürünlerde güvensizlik endeksinin yüzde 38,6 olduğunu ifade eden Tüfenkci, bu rakamın 2017 itibariyle binde 35'e indiğini söyledi. Bunun büyük bir başarı olduğunu dile getiren Tüfenkci, "İnşallah piyasayı denetleme noktasında da sorumluluğumuz altındaki ürünleri denetlemeye ve tüketici dostu olmaya devam edeceğiz. Hatırlayın, geçtiğimiz yıl denetimlerimizi arttırdık ve piramit yapıların üzerine gittik. Kamuoyunun bizim denetimler sonrası haberdar olduğu Çiftlik Bank gibi piramit satışların, tüketicileri aldatmasına yönelik eylemleri önleme adına rol aldık ve o dolandırıcıları da cumhuriyet savcılarına şikayet ettik, davaların açılmasını sağladık. Bir takım bu dolandırıcılar da tutuklandılar" diye konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın tüketiciler için hizmete koyduğu 'Alo 175' telefon ihbar hattının önemine de değinen Tüfenkci, tüketicilerin herhangi bir konuda şüphe ve şikayetini bu kanal ile kendilerine iletilmesini istedi. Kısa sürede tüm şikayet ve taleplere geri dönüş yapıldığının altını çizen Tüfenkci, reklam kurulu ile de haksız rekabet ve aldatıcı reklamların önüne geçmek için çalıştıklarını ifade etti. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Tüketici Hakları Derneği Bülent Tüfenkci Malatya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title