Haberler

Bakan Tüfenkci: "Sağlık Alanında Büyük Bir Değişime ve Dönüşüme İmza Attık"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Kamu Hastaneleri Birliğinde tıbbi cihazlarla ilgili düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, “Sağlık alanında büyük bir değişime ve dönüşüme imza attık.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Kamu Hastaneleri Birliğinde tıbbi cihazlarla ilgili düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, "Sağlık alanında büyük bir değişime ve dönüşüme imza attık. Türkiye'nin her yerinde sağlık hizmetlerinin standardını müthiş derecede yukarılara taşıdık" ifadelerini kullandı.

Ak Parti iktidarları ile birlikte Türkiye'de sağlık alanında büyük bir devrimin yapıldığına dikkat çeken Bakan Bülent Tüfenkci, şunları söyledi:

"Sağlık alanında büyük bir değişime ve dönüşüme imza attık. Türkiye'nin her yerinde sağlık hizmetlerinin standardını müthiş derecede yukarılara taşıdık. Bugün geldiğimiz noktada itibarıyla artık hastanelerimizde koğuş sisteminden ikili ve üçlü odalara geçildiğini, konfor bakımından ise dünya standartlarını yakaladığını görüyoruz. Burada verilen hizmetleri baktığımız zaman bugün Avrupa ve Dünya ile boy ölçüşebilecek hizmetleri, hastalarımız almaktadır. Aynı zamanda personellerimizin yetişmesi ve yetiştirilmesi noktasında da Avrupa ve dünyada Türk doktorlarının yer edindiğini görüyoruz. Dolayısıyla dünyanın birçok yerinden de Türkiye'nin hedeflerinden bir tanesi, bu hastaları Türkiye'ye geçerek, sağlık turizmi oluşturmaktır. Bu konuda Sağlık Bakanlığımız ve Turizm Bakanlığımız ciddi bir çalışma yürütmektedirler. Bu alanda özellikle Malatya, bölgesinde ve Türkiye'de sağlık alanında ciddi bir yere sahip. Gerek yatak kapasitesi olsun gerekse de personel sayısı itibarıyla ve hasta basına düşen doktor sayısı ile birlikte Malatya bölgenin parlayan yıldızlarından bir tanesi. Bilindiği üzere Malatya Devlet Hastanesini, Araştırma ve Eğitim Hastanesi olarak hayata geçirmiştik. Burada özellikle bu statüye kavuştuktan sonra sadece isim olarak değil, aynı zamanda bunu destekleyici alet ve ekipmanlarında hayata geçirilmesi gerekiyordu. Buralara kazandırılması gerekiyordu. Gerek arkadaşlarımızın talepleri gerekse bakanlığımızın planlanması noktasında Malatya'nın durumu göz önüne alınarak, bu cihazları ilimize kazandırdık. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a bu noktada Malatya adına teşekkür ediyoruz. İnşallah bu cihazlar Malatya'ya büyük katkı sağlar."

Bakan Tüfenkci, Malatya'nın sağlıkta ayrıcalıklı konumunu sürdüreceğini belirterek, "Sadece Malatya Eğitim ve Araştırma hastanesine değil, Hasan Çalık Devlet Hastanemize, Darende Hulusi Hastanesine, Doğanşehir Devlet Hastanesine bu cihazları kazandırdık. Toplam yatırımların fiyatı ise 4 milyon 625 milyon TL'dir. Doğanşehir'e 100 yataklı bir Devlet Hastanesi kazandırıyoruz. Yine Arapgir'e yeni bir Devlet Hastanesi yapıyoruz. Battalgazi Devlet Hastanesini de Malatya'ya kazandırmak istiyoruz. Projesi bitmek üzere, dolayısıyla bu hastanelerinin de hayata geçmesiyle birlikte Malatya ilçeleri ile beraber sağlık noktasında ciddi bir yere gelecek. Bilindiği gibi Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yanına Kadın Doğum ve çocuk hastanesinin temeli atılıyor. Bunlar tamamlandıktan sonra Malatya ayrıcalıklı konumunu sürdürecek. Yine İnönü Üniversite içinde Onkoloji Hastanesinin temelini atıp, hızlı bir şekilde bitireceğiz. Malatya hak ettiği yerin üstünde konumlanmış olacak" dedi.

"Avrupa Parlamentosu'nun terörden yana değil Türkiye'den, milli iradeden yana tavır koyması lazım"

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinin (AKPM) Türkiye'ye ilişkin 'siyasi denetim' kararına tepki gösteren Bakan Tüfenkci, "Avrupa Birliği Konseyinin almış olduğu kararı doğru bulmuyoruz, esasında yok hükmünde kabul ediyoruz. Avrupa Parlamentosu terörden yana değil Türkiye'den, milli iradeden yana tavır koyması lazım. Verilen ve Türkiye'nin terörle mücadele ettiğini ve terör saldırısı altında kaldığını görmezden gelerek, özellikle Olağanüstü Hal'in (OHAL) uygulanmasının meşru olduğunu bilebile, bunu raporlarında da yansıtıyorlar, siyasi ve yanlı olarak öyle bir kararın alınmasını doğru bulmadığımızı daha öncede ifade ettik ve kınıyoruz. Bu tamamen siyasi bir karar ve bize göre de yok hükmündedir. Biz yolumuza devam edeceğiz. Bizim daha öncede cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi biz Kopenhag kriterlerini, Ankara kriterleri olarak çevirip, yolumuza devam ederiz. Çünkü biz attığımız adımları milletimiz için atıyoruz ve milletimizin refahı ve mutluluğu için atıyoruz. Dolayısıyla biz öncelikle milletimizin güvenliğini sağlamamız lazım ondan sonrada ekonomik anlamda refahını artırmamız lazım. Biz yolumuza bakacağız ve emin adımlarla yolumuza devam edeceğiz. Aksi taktirde bu tür siyasi ve yanlı kararlarla Türkiye'nin vakit harcayacağı zaman yok" ifadelerini kullandı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bülent Tüfenkci AK Parti Türkiye Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title