Haberler

Bakan Tüfenkci: "Pkk En Ağır Bedelleri Kürtlere Ödetti"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Tunceli'ye geldi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Tunceli'ye geldi.

Gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardında, ilde bulunan esnaflarla bir araya gelen Bakan Tüfenkçi, esnafların sorunlarını ve çözüm önerilerini dinledi.

İzlenimlerini de esnaflarla paylaşan Tüfenkci, bölgenin kalkınmasındaki en büyük engelin terör olduğunu söyledi.

Bakan Tüfenkci, "Tunceli'nin gelişmiş şehirlerden birisi olmasını inanın çok istiyorum. Tunceli'nin tarihine baktığımızda, şehrin gelişimine baktığımızda bunu fazlasıyla hak eden bir şehrimiz. Esnafı gezerken söyledikleri iki ana başlık var. Birincisi terör ve etkileri, ikincisi ise işsizlik. Esasında baktığımızda birinci maddeyi hallettiğimizde ben burada işsizlik sorunun kalmayacağına inanıyorum, bu potansiyel var." dedi.

"Terörü bitirme konusunda kararlıyız"

Tunceli'nin Alevi inancının merkezi konumunda olduğunu söyleyen Tüfenkci, "Tunceli, Alevi inancının merkezi konumunda bir il. İnanç turizmi bakımından değerlendirilse işsizlerin yarısı bu sayede iş bulabilir. Terörün bu topraklarda bitirme konusunda kararlı olduğumuzun bilinmesini isterim. Biz bu coğrafyada yaşayan halkına terör örgütlerinin baskısı altında hizmet götürülmesi noktasında engel olunmasını istemiyoruz. Bu coğrafyanın hizmetin en iyisine layık olduğuna inanıyoruz. 30 yıldır ekonomik ve sosyal anlamda en büyük zararı bu bölge gördü. PKK terör örgütü en çok Kürt kökenli vatandaşlarımıza ağır bedeller ödetti. Ekonomik ve finansal açıdan terör ortamı doğrudan ve dolaylı etkileriyle yüz milyarlarla ifade edilebilecek maddi kayba neden oldu." diye konuştu.

Tüfenkci, şöyle konuştu:

"Bölgenin kalkınmasında, bölge halkının refahını artırmalarda kullanılabilecek bu kaynaklar yıllarca heba olup gitti. Güvenlik sorunları bölgenin doğal kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasını engelledi. Terör bölgedeki insan kaynağının istihdama etkin bir şekilde katılımını engelledi. Eğitim imkanlarını kısıtlayarak nitelikli iş gücünün artırılmasının önüne geçti. Biz, bu bölgelerin hayvancılık potansiyelinin yüksek olmasına rağmen sırf bu terör belasından dolayı bu imkanları maalesef kullanamadık. Biz bundan sonra bu kaynakların heba edilmesinden değil bu yörenin vatandaşlarına verilmesinden yanayız."

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Tüfenkci Tunceli PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title