Haberler

Bakan Tüfenkci'nin Kurban Bayramı Mesajı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Hem vatandaşlarımızın sağlığını hem de ülkemiz hayvancılığını olumsuz etkileyebilecek canlı hayvan ve et kaçakçılığının önüne geçmek amacıyla gümrük kapılarımızda alınan önlemleri artırdık.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Hem vatandaşlarımızın sağlığını hem de ülkemiz hayvancılığını olumsuz etkileyebilecek canlı hayvan ve et kaçakçılığının önüne geçmek amacıyla gümrük kapılarımızda alınan önlemleri artırdık. Bu konuda azami hassasiyet gösterilmesi için taşra birimlerimize talimat verdik" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Milletçe her zamankinden daha fazla kenetlenmiş olarak Kurban Bayramı'nı idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar, toplumsal hoşgörü ve dayanışmanın güçlendiği, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekiştiği, merhametin ve affetme duygularının had safhada hissedildiği günlerdir. Rabbimizin bize lütfu olan bayramlar; dostlukların hatırlanması, dargınlıkların giderilmesi, geleneklerimizin yaşatılması için eşiz bir fırsattır. Ülke olarak geçtiğimiz bu zorlu süreçte, bayramların muhteviyatını oluşturan bu duygular her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır. Vatanımız üzerinde oynanan kirli oyunları milletçe kenetlenerek bertaraf ettik ve tüm dünyaya örnek olacak bir direniş sergiledik. Bundan sonrasında da bu dayanışmanın devam etmesini temenni ediyorum. Milletimizin desteğiyle ülkemizin güvenliğini, devletimizin bekasını ve esenliğini hedef alan her türlü terör örgütünün kökünü kazıyana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak bayram tatili süresince gümrük idarelerimizde işlemlerin aksamaması için gerekli tüm tedbirleri aldık. Geçtiğimiz Haziran ayında hayata geçirdiğimiz 'Taşıt Ön Beyan Uygulaması' ile yurt dışından gelen vatandaşlarımızın taşıt bilgilerini sınır kapılarımıza gelmeden elektronik ortamda oluşturabilmesini, böylece kapılarda beklemeden hızlı bir şekilde ülkeye giriş yapabilmelerini sağladık" ifadelerini kullandı.

Tüfenkci, mesajında şunları kaydetti:

"Gerekli denetimlere tabi tutulmadan ülkemize kaçak yollarla getirilen, hem vatandaşlarımızın sağlığını hem de ülkemiz hayvancılığını olumsuz etkileyebilecek canlı hayvan ve et kaçakçılığının önüne geçmek amacıyla gümrük kapılarımızda alınan önlemleri artırdık. Bu konuda azami hassasiyet gösterilmesi için taşra birimlerimize talimat verdik. Ülkemizde misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizin bayramı ülkelerinde geçirebilmeleri için her yıl olduğu gibi Cilvegözü Sınır Kapımızı geniş güvenlik önlemleri içerisinde kontrollü olarak açtık. Buradan bayram boyunca azim ve özveri ile çalışmaya devam eden personelimize de teşekkürlerimi sunuyorum. Bu vesile ile milletimizin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor; yüce Rabbimden birliğimizi, kardeşliğimizi daim kılmasını, milletçe daha nice bayram gibi bayramlar kutlamayı nasip etmesini diliyorum." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Bülent Tüfenkci Kurban Bayramı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title