Haberler

Bakan Tüfenkci: İpsala Sınır Kapısı Modernize Edilecek

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi, Edirne'den Yunanistan'a açılan İpsala Sınır Kapısı'nın modernize edileceğini belirterek, "Bu kapılarda ekstra beklemek ciddi bir maliyet bindiriyor ve ticareti biraz daha küçültüyor.

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi, Edirne'den Yunanistan'a açılan İpsala Sınır Kapısı'nın modernize edileceğini belirterek, "Bu kapılarda ekstra beklemek ciddi bir maliyet bindiriyor ve ticareti biraz daha küçültüyor. Biz, ticareti büyütmek istiyoruz. Maliyetleri düşürmek istiyoruz" dedi.

Bakan Bülent Tüfenkci, Edirne'nin İpsala İlçesi'nden Yunanistan'a açılan İpsala Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunmak için geldiği ilçede Belediye Başkanı Mehmet Kerman ile Ak Parti ilçe teşkilatını ziyaret etti. Parti binasında konuşan Tüfenkci, Türkiye'nin bir yandan terör örgütleriyle mücadele ederken, bir yandan da ekonomiyi büyüttüğünü belirterek, şöyle dedi:

"Bir yandan DHKP-C'si ile bir yandan FETÖ'cüsü ile mücadele ederken, bir yandan PKK'sı ile onların inine girerek bulundukları yerde çok ciddi bir mücadele içindeyken, bir yandan da insanlarımızın refah düzeyini arttırmaya, insanlarımızın mutluluğunu arttırmaya ve Türkiye'nin ekonomisini büyütmeye çalışıyoruz. Allah'a hamdolsun 2016 yılında Türkiye'nin başına gelen bu hainlikten, bu alçaklıktan sonra bu alçak darbe girişimden sonra yurtdışındaki lobi faaliyetleri, yurt içindeki sanki bir orkestranın parçalarıymış gibi her yerde bombalar patlatılması, terörün artması yurtdışında Türkiye'nin aleyhine lobilere rağmen Türkiye 2016'da 2.9 büyüdü ve 2017'ye çok güçlü bir şekilde ekonomimiz girdi. İlk çeyrekte yüzde 5 büyüdük, ikinci çeyrekte bunun üstüne büyümeye devam edeceğiz. ve üçüncü çeyrekte bununda ilerisinde büyüyeceğiz. Değerli arkadaşlar biz çok çalışmalıyız, daha fazla üretmeliyiz. Daha fazla üretim yapıp, daha fazla satmalıyız. Türkiye olarak bir milyon gencimize iş bulmak ve AŞ bulmak zorundayız onun için sevgili cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan'ın da dediği gibi 'durmak yok yola devam' ve gerçekten Allah'a hamdolsun ekonomik verilerimiz 2017'de iyileşmeye başladı. İnşallah 2017'nin sonunda da hem işsizlikte hem de enflasyonda tek haneli rakamları görmeye başlayacağız."

İlçe merkezinde vatandaşlarla da bir araya gelen Bakan Tüfenkci, daha sonra Yunanistan'a açılan İpsala Sınır Kapısı'na giderek incelemelerde bulundu. Yurda karayolu ile giriş yapan gurbetçilerle sohbet ederek sorunlarını dinleyen Tüfenkci, TIR sürücüleri ile de görüştü. TIR sürücüleri İpsala'nın Yunanistan tarafındaki sınır kapısında saatlerce beklediklerini ancak en büyük sorunu Kapıkule Sınır Kapısı'nda yaşadıklarını anlattı. Kapıkule'nin Bulgaristan tarafında işlemlerin ağır yürümesi nedeniyle saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kaldıklarını dile getiren sürücüler, sorunlarına çözüm bulunmasını istedi. Bakan Tüfenkci, İpsala'da modernizasyon yapacaklarını ve sorunu çözeceklerini belirterek, Kapıkule Sınır Kapısı'nda da inceleme yapacağını söyledi.

İpsala Sınır Kapısı'ndaki incelemelerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tüfenkci, İpsala Sınır Kapısı'nın yeniden modernize edileceğini ve proje ihalesinin yapıldığını söyledi. Tüfenkci, şöyle dedi:

""İpsala sınır kapımız  Yunanistan'a açılan bir kapımız. Burada özellikle siz ne kadar modern kapı yaparsanız yapın Yunanistan tarafı da aynı modernlikte bir kapıyı ya da aynı giriş çıkışa sahip bir kapıyı oluşturması lazım. Özellikle küçük otomobil girişlerinde bir sıkıntı olmadığını bizlere ifade ediliyorlar. TIR girişlerinde Yunan tarafından kaynaklanan bir sorun olduğunu ifade ediyorlar. Bizde bunu nasıl rahatlatabiliriz, Yunan tarafıyla da görüşüp özellikle ihracatçılarımızın ürünlerini hızlı bir şekilde teslim edilmesini istiyoruz. Biliyorsunuz ki, bu kapılarda ekstra beklemek ciddi bir maliyet bindiriyor ve ticareti biraz daha küçültüyor. Biz, ticareti büyütmek istiyoruz. Maliyetleri düşürmek istiyoruz. Bugün İpsala'da bunu yerinde inceledik. Şu anda İpsala sınır kapımızdan bir yıl içinde sadece yedinci ayda 51 bin 81 adet taşıt yurda giriş yapmış. Dolayısıyla geçen yılın aynı ayına göre 6 bin 131 araç fazlalığı oluşmuş. Biz bu kapının tek durak anlayışı içerisinde yeniden yapılması için adımımızı attığımızda inanıyorum ki, bu araç giriş sayıları da çok daha fazla artacak." - Edirne

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Tüfenkci Yunanistan İpsala Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title