Haberler

Bakan Tüfenkci: Habur'u Her An Kapatabiliriz

Güncelleme:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Şırnak'taki Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı'nın şu anda açık olduğunu belirterek, "Gelişmelere göre her an Habur'u kapatabiliriz" dedi.

Türkiye Esnaf Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği (TESKOMB) eğitim toplantısına katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Şırnak'taki Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı'nın şu anda açık olduğunu belirterek, "Gelişmelere göre her an Habur'u kapatabiliriz" dedi.

"ESNAF DEVLETİN VE MİLLETİN YANINDA DURDU"

Bakan Bülent Tüfenkci, son birkaç yıl içinde ülkenin değişik badirelerden geçtiğini, Gezi olaylarıyla başlayan sürecin 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişimine kadar sürdüğünü belirtti. Bu sürece Türkiye dışında başka bir ülkenin maruz kalması durumunda çok zorlanacağını anlatan Bakan Tüfenkci, esnafın özellikle 15 Temmuz'daki darbe girişiminde demokrasinin, devletin ve milletin yanında durduğunu söyledi.

"100 SENE ÖNCEKİ ESNAFLIK YOK"

Son yıllarda özellikle teknolojinin gelişmesiyle ekonomik ve ticari şartların da değiştiğini kaydeden Bakan Tüfenkci, "Artık 100 sene önceki esnaflık yok, 50 sene önceki esnaflık da kalmadı. Şimdi yeni esnaf türleri, yeni esnaf meslekleri, yeni ticaret şekilleri ortaya çıkmaya başladı. Örneğin E-ticaret diye bir ticaret şekli ortaya çıktı" dedi.

"E-TİCARETİN İÇİNDE ESNAF KARDEŞİM DE OLACAK"

Bakanlık olarak e-ticaret platformu konusunda çalışma yaptıklarını aktaran Bülent Tüfenkci, "Ben buradan başkanlarıma, sizlere söylüyorum ve ben genel müdürlerime de bu noktada talimatı verdim. E-ticaretin içinde mutlaka ve mutlaka esnaf kardeşim de olacak, olması gerekiyor. Çünkü ticaretin nüvesi sizlersiniz. O platformlarda olacaksınız, arkadaşlarımız bir platform geliştiriyor, çok cüzi rakamlarla esnaf kardeşim de orada olacak. Dükkanında sattığı ürünleri orada satar ve pazarlar hale getiriyoruz, getireceğiz de" diye konuştu.

"HABUR ŞU ANDA AÇIK"

Bakan Bülent Tüfenkci, toplantıdan sonra gazetecilerin soruları üzerine, Kuzey Irak'ta yapılan referandumun ardından gelişmeleri değerlendirdi. Türkiye'nin Irak'a açılan sınır kapısının Habur olduğunu hatırlatan Bakan Tüfenkci, Habur'un durumu ve Ovaköy Sınır Kapısı'nın açılması konusunda, "Ovaköy'le ilgili Irak tarafının çalışmalarını bitirmelerini ve Irak'ın atacağı adımları bekliyoruz. Habur'la ilgili olarak, şu anda kapı açık. Gelişmelere göre her an Habur Sınır Kapısı'nı kapatabiliriz ama şu anda açık" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Habur Sınır Kapısı Bülent Tüfenkci Türkiye Irak Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title