Haberler

Bakan Suat Kılıç'ı Protesto Etmek İsteyen Gruba Polisten Müdahale: 12 Gözaltı (2)

Eskişehir'de Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ı protesto etmek için vilayet önüne yürümek isteyenlerle çıkan arbedede 12 kişinin polis tarafından gözaltına alınması düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

Gözaltına ALINAN 12 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Eskişehir'de Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ı protesto etmek için vilayet önüne yürümek isteyenlerle çıkan arbedede 12 kişinin polis tarafından gözaltına alınması düzenlenen yürüyüşle protesto edildi. Gözaltına alınan 12 kişi ise cumhuriyet savcılığının talimatıyla serbest bırakıldı.

Akşam saatlerinde Üniversite Caddesi'ndeki Espark Alışveriş merkezi önünde toplanan yaklaşık 150 kişi, 'AKP'nin Bakanı Sat Kılıç'ı protesto eden halka değil, Ali İsmail'in katillerine barikat! Gözaltılar serbest bırakılsın. Eskişehir Direniş Forumları' yazılı pankart açıp yaklaşık 2 kilometre mesafedeki Vilayet binasına doğru yürüyüşe geçti. Kalabalığı vilayet önünde çevik kuvvet polisleri karşıladı. Polislerle grup arasında basın açıklamasının yapılacağı yer konusunda görüşme yapıldı. Gruptakilere basın açıklamasını yapmaları için valilik yanındaki Merkez Bankası önüne kadar yürümelerine izin verildi. Eskişehir Direniş Forumları adına basın açıklamasını Özge Uyanık okudu. Uyanık şunları kaydetti: "Bugün Ali İsmail Korkmaz'ın ölümünün ardından yaptığı açıklamalarından dolayı Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'dan ve AKP'nin Bakanı Suat Kılıç'tan hesap sormak için buradayız. Vali Tuna, Ali'nin ölümünün hemen ardından 'Ali'yi arkadaşları dövüp polisin üzerine atıyorlar' şeklinde iftirada bulunmuştu. Vali yaptığı açıklamalarla hem adli sürecin sekteye uğramasına sebep olmuş, hem de polisi korumaya devam ederek kamuoyu oluşturmaya çalışmıştır. Kayıp görüntülerin bulunmaması için elinden geleni yapmıştır. Görüntüler ortaya çıktığında dahi polisin suçlu olmadığını iddia etmiş, görüntülerle ifadelerle polislerin suçlu olduğu ortaya çıkmasına rağmen 'Biz sözümüzün arkasındayız, polis yapmadı demiştik. Artık kamuoyunun vicdanı rahatlamıştır' sözlerini kullanmıştır. Buradan vali'ye sesleniyoruz. Biz de sözümüzün arkasındayız. Ali'yi öldürenler AKP'nin polisidir. Ali'yi öldürenler AKP'nin milisleridir. Polisten emir almışlardır. Bizzat validen, AKP'nin bakanlarından ve Başbakandan emir almışlardır. ve Vali Güngör Azim Tuna bil ki kamuoyu vicdanı rahatlamamıştır. Sizlerden tek tek hesap sorana kadar da asla rahatlamayacaktır. ve buradan Eskişehir'e gelen Bakan Suat Kılıç'a sesleniyoruz. Sen bakanlığının kapsadığı herkesi açıkça tehdit ederken, yaptığın açıklamalarla taraftarlara ve öğrencilere saldırırken aslında Gezi direnişinin stadyumlara ve üniversitelere sıçramasından ne kadar korktuğunu açıkça gösterdin. Evet Suat Kılıç halktan korkmalısın. Biz Eskişehir Gezi Direniş Formu olarak validen, AKP'nin bakanlarından hesap sorduk sormaya da devam edeceğiz."

Yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık vilayet önünden uzaklaşarak dağıldı. Grubun dağılmasından yaklaşık bir saat sonra gözaltına alınan 12 kişi nöbetçi cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali İsmail Korkmaz Güngör Azim Tuna Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title