Haberler

Bakan Soylu Trabzon'da

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon’un Arsin İlçesi’nde toplu açılış törenine katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon'un Arsin İlçesi'nde toplu açılış törenine katıldı.

Trabzon'un Arsin İlçesi'nde yaklaşık 10 milyon liraya mal olan bir dizi yatırımlar için ilçedeki Arsin Organize Sanayi bölgesi Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nin bahçesinde toplu açılış töreni düzenlendi. Törene Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun yanı sıra Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasının başında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü nedeniyle İstiklal Marşı'nın tüm mısralarını okudu ardında da hükümetinin ülkeye ve bölgeye yaptığı yatırımlardan bahsetti.

BAKAN SOYLU'DAN ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANI'NA SORULAR

Geçen günlerde Anayasa Mahkemesi'nin aldığı karara da değinen Bakan Soylu, "Geçen gün Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararı gördük. Eski Türkiye'nin fotoğrafını tekrar bizimle karşılaştırmak istiyorlar. Anayasa Mahkemesi başkanımız, Anayasa Mahkemesi Başkanı olmadığı zaman söylediği söz açık. Diyor ki 'Anayasa Mahkemesi gerekçesini koymadan kararını açıklamamalı'. Peki, şu soruyu sormak bizim hakkımız değil mi ' Telaşın neydi ' acelen neydi ki, gerekçesini oluşturmadan kararı açıklıyor ve bir ihsası reyde bulunuyorsun ' İlk derece mahkeme kararı açıklamadan, ilk derece mahkeme kendi yolunu tamamlamadan ve hala 2013'deki bireysel davalar ve bireysel başvurular mahkemede görülürken hangi imtiyazla bir casusluk davasından yargılanan 2 kişinin davasını öne çekiyor ' ve bu konuda hiçbir gerekçe ortaya koymuyorsun. Ayrıca işin esasına girerek kendini ilk derece mahkeme yerine koyarak bir değerlendirmeyi gerçekleştiriyorsun ' Bakın bunda hepimizin hakkı var" dedi.

"BU ÜLKEDE HERKES YASALAR ÖNÜNDE EŞİTTİR"

Bakan Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"2010 referandumunda 'evet' dedik değil mi' Bu bireysel başvuruyu büyük bir heyecanla bizler getirdik. Hukukun görevi milletin kendisine vermiş olduğu bu emaneti ehliyetle, adaletle ve hakkaniyetle beraber kullanmaktır. Vatandaşlar arasında bireyler arasında imtiyaz ortaya koydurmamaktır. Biz '410 el kaosa kalktı' dediği günlerden bu güne geldik. Bunu millet gerçekleştirdi. Bunu ortaya koyduğu siyasi irade gerçekleştirdi. Bunu demokrasiyle ve hukukun üstünlüğüyle beraber gerçekleştirdik. Bir grubun imtiyazı için hukukun üstünlüğünün ayaklarının altına alınmasına izin vermeyeceğimizi Türkiye'de herkesin bilmesini istiyoruz. Burası imtiyazlı bir ülke değildir, 79 milyon herkes eşittir ve birdir."

Konuşmaların ardından Arsin METEM (Endüstri Meslek Lisesi), Arsin İmam Hatip Lisesi 100 yataklı pansiyonu, Arsin Organize Sanayi Atık Su arıtma tesisi, Arsin MOBESE Sistemi, Arsin Belediye Araç Parkına dahil edilen 6 aracın hizmete alınması ve Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nde modernizasyonu yapılan fabrikaların ek tesislerinin açılışı toplu olarak gerçekleştirildi. Bakan Soylu Daha sonra Arsin Organize Sanayi yönetim kurulu ile toplantıya katıldı. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Anayasa Mahkemesi Süleyman Soylu Trabzon Arsin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title