Haberler

Bakan Soylu: Teröre Karşı Acımasız Olacağız (2)

BAKAN SOYLU, PARTİSİNİN BAYRAMLAŞMA TÖRENİNE KATILDIİçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Trabzon İl Başkanlığı'nca düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

BAKAN SOYLU, PARTİSİNİN BAYRAMLAŞMA TÖRENİNE KATILDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Trabzon İl Başkanlığı'nca düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene katılmak için gelen Bakan Soylu'ya vatandaşlarda büyük ilgi gösterdi.

AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, İlçe Belediye Başkanları, Parti İl Başkanı Haydar Revi ile çok sayıda partilinin de katıldığı etkıinlikte konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şunları söyledi:

"Biz bugün bayramdayız. Bayram bizim için kavuşmadır. Bayram bizim için hem ibadetimizi yerine getirmek, hem de töremize, geleneğimize, medeniyetimize, inancımıza ve İslam'ın 5 şartına sahip çıkmaktır. Biz millet olduk. Bayramlarda da millet olduk. Sadece tarih birliğimiz, kültür birliğimiz, vatan parçasında ikamet ettiğimiz için değil, millet olmaya bir karakter daha nakşettik. 15 Temmuz'da, demokrasiyi 'Biz biliriz' diyenlere, demokrasiyi öğreterek millet olduk. 780 bin kilometrekarenin her santimetrekaresinde, ortaya çıkan o enenji, milletin yeniden mukavele imzalamasıydı. 'Liderinin öncülüğünde dünyaya yeniden söyleyeceklerimiz var' anlayışını ifade etmekti. Bu ülkeyi demokrasiden arındırmaya ve rafa kaldırmaya çalışanlara karşı o irade sergilendi."

TOPYEKÜN KALKINIYOR VE GELİŞİYORUZ

Türkiye'de bazı hedeflerin ülkeyi ucuzlatmaya çalıştığını fakat başaramayacağını kaydeden Bakan Soylu, "Topyekün kalkınıyor ve gelişiyoruz. Bize karşı ortaya koydukları husumet ve hasetliğin altında bu yatıyor. Çıldırıyorlar. Türkiye'yi ucuzlatmaya çalışıyorlar. Ama beceremiyorlar, başaramıyorlar. İnsan kaynağı açısından nicelik ve genç nufüs olarak üstünüz. Bir muradımız var. Marmaray'ı yapıyıyoruz, yatırımlarımız sürüyor. Ne yaparlarsa yapsınlar bir elimiz Balkanlar'da, bir elimiz Kafkas'larda olacak. Bir elimiz Orta Doğu'da olacak ve liderimizin önderliğinde tüm dünyaya bir ülkenin gelişmişliğinin ne olduğunu hep beraber anlatacağız" dedi.

BÜYÜK BİR İNSANLIK YOLCULUĞUNDAYIZ

Güçlü olmak zorunda olduklarını ifade eden Bakan Soylu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz savaşmak için insansız uçakları istemiyoruz. Bu coğrafyaya kem gözle bakanlara, 'Haddinizi bilin yoksa gereğini yerine getiririz' demek istiyoruz. Şu memleketin, güzel ülkemizin güzel insanları, yolumuz sıratı müstakimdir. Hiç bir eksikliğimiz söz konusu değildir. Onların bir hesabı var. Bu hesapları görüyoruz. Nefsimizi muhasebe ile kontrol altına aldığımız sürece onların hesabını tersine çevirecek yaradanımızın hesabı vardır. Biz ona tabiyiz. Eğer bu memleket ve toprak karakterine sadaketle sahip çıkıyorsa, biz biliriz ki kul planında her şey yürümez. Teslimiyet Allah planındadır. Biz büyük bir topluluğuz. Eksiğimiz yok mu, eksikten yoksun Allah'tır. Hepimizin eksiği vardır. Büyük bir yolculuktayız. İnsanlık yolculuğundayız. Hikayemiz geleceğe ait tüm nesillere örnek olabilecek bir hikayedir. Hiç endişe içinde olmayın. Türkiye'nin belini bükmeye çalışanlar başarılı olamayacak. Bu bir gün PKK, bir gün FETÖ, bir gün DAEŞ olacak. Üst akıl bir gün ötekisini oyuna sokacak. Yetmedi bir gün her birini oyuna sokacak."

BİZ BU ORDUNUN ASKERLERİYİZ

Bakan Süleyman Soylu, FETÖ'nün kökünü kazıyacaklarını belirterek, "Biz bu ordunun askerleriyiz. Sağımıza solumuza, arkamıza bakmayacağız, cesaretle hedeflerimize hep birlikte ama hep birlikte ulaşacağız. Bunu hep birlikte sağlayacağız. Bu konuda kararlı olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. FETÖ, hiç endişe etmeyin, kökünü kazıyacağız, 15 Temmuz'un bedelini ödeteceğiz. Bir daha bu topraklarda bizden sonraki nesillere musallat olmaya çalışırsalarsa dönüp 15 Temmuz'dan sonra yapılanları gösterecekler. Biz bu topraklarda bugün değil gelecekte de, özgürlüğünün ve hürriyetinin nasıl olacağını teminat altına alabilecek kararlılığı ortaya koymalıyız. Bu fırsat elimize geçmiştir. Terörle mücadelemiz devam edecektir" diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Soylu AK Parti Türkiye Trabzon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title