Haberler

Bakan Soylu Şehit Evini Ziyaret Etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde İstanbul'da şehit olan Fahrettin Yavuz'un ailesini ziyaret etti.

Bakan Soylu, öğleden önce 27 Mayıs darbesinin ardından Yassıada yargılamaları sonrası idam edilen Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın ölümlerinin 55'inci yılında Topkapı Anıt Mezar'daki kabrini ziyaret etti. Anıt Mezar'daki ziyaretin ardından akşam saatlerinde eşi Hamdiye Soylu ile birlikte 15 Temmuz darbe girişiminde Harbiye'de darbecilerin açtığı ateşle şehit düşen evli ve iki çocuk babası Fahrettin Yavuz'un Şişli'deki ailesini ziyaret eden Soylu, şehidin Moritanya asıllı eşi Meryem, çocukları 10 yaşındaki Mahmut ve 5 yaşındaki Ali ile şehidin ağabeyi Fuat Yavuz ile yakından ilgilendi. Oyuncak hediye ettiği Ali ve Mahmut'un koyu bir Trabzonspor taraftarı olduklarını öğrenen Soylu, çocukları Trabzon Spor Kulübü üyesi yapma sözü de verdi. Bu söz üzerine sevinen şehidin oğulları Ali ve Mahmut, Trabzonspor marşını okudu.

Bakan Soylu'nun eşi Hamdiye Soylu ise şehidin eşi Meryem Soylu'nun elini bir an olsun bırakmadı. Bakan Soylu, devletin her zaman yanlarında olduklarını belirterek, aileye moral verdi. Yaklaşık 1 saat şehit evinde kalan Soylu çifti, çıkışta gazetecilerin Hakkari Çukurca'daki terör saldırısı ile Alman ve İngiltere Konsoloslukları'nın kapatılmasına ilişkin yöneltilen soruları yanıtladı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Süleyman Soylu Adnan Menderes İstanbul Politika Güncel Haberler

title