Haberler

Bakan Soylu Şehit Aileleri ve Gazilerle İftarda Buluştu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Eskiden tero¨r haberleri verilirken, s¸o¨yle bir klis¸e kullanılırdı; 'İs¸te, Şırnak'ta, Eruh'ta veya bas¸ka yerde tero¨ristler saldırdı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Eskiden tero¨r haberleri verilirken, s¸o¨yle bir klis¸e kullanılırdı; 'İs¸te, Şırnak'ta, Eruh'ta veya bas¸ka yerde tero¨ristler saldırdı. Şu kadar s¸ehit oldu ve tero¨ristleri yakalamak u¨zere genis¸ c¸aplı operasyon bas¸latıldı.' Hep bo¨yle bir klis¸e vardı. 'Genis¸ c¸aplı operasyon bas¸latıldı.' Biz hep beklerdik. Beklerdik ki, birkac¸ gu¨n sonra bir haber c¸ıksın da, desinler ki 'O gec¸en gu¨n eylem yapan tero¨ristler yakalandı veya etkisiz hale getirildi...' Biz bu haberleri bazen duyduk, bazen duymadık. Bildik ki, vuran kac¸ıyor, dagˆa gidiyor, yakalanmıyor... Ama s¸imdi is¸ degˆis¸ti. Artık yakalıyoruz." dedi.

Jandarma Genel Komutanlığı'nca Haliç Kongre Merkezi'nde şehit aileleri ve gaziler için düzenlenen iftar programı, Eyüpsultan Müftüsü Mustafa Mestan'ın Kuran tilaveti ile başladı.

İftarın ardından konuşan Soylu, şehitlere hitaben "Onlara o¨lu¨ler demeyiniz, onlar o¨lu¨ degˆildir ama siz bilmezsiniz" ayetini okudu.

Türk milletini ayakta tutan şeyin bu inanç olduğunu belirten Soylu, "Bu milleti ayakta tutan,

bin yıldır bu topraklarda ayakta tutan, İstanbul'u fethettiren,

Çanakkale'de direnen, Kurtulus¸ Savas¸ı'nı verdiren, gu¨zel cumhuriyetimizi kurduran, bu inanc¸tır. Her tu¨rlu¨ tero¨rle, ko¨tu¨lu¨kle mu¨cadele ettiren, Kato'da, Gabar'da gezdiren bu inanc¸tır, Aydogˆan Aydın Pas¸a gibi 20 gu¨n o¨nce Bestler Dereler Sorutepe'de s¸ehit verdigˆimiz Jandarma Astsubay Mustafa Kozak gibi dagˆ aslanlarını yetis¸tiren bu inanc¸tır. Şehit haberi verdigˆim babanın, bana telefonda 'bakanım sen u¨zu¨lme, vatan sagˆ olsun, bir ogˆlum daha var,

onu da vatan ic¸in feda etmeye hazırım' demesini sagˆlayan

is¸te yine bu inanc¸tır." ifadelerini kullandı.

Soylu, "Bizler alelade hayatlar yaşamıyoruz, c¸ok o¨nemli bir hikayenin parc¸alarıyız. Alman veya Fransız ordusundaki subayın ve askerin hayatı,

sadece kendisiyle ilgilidir. Ama sizlerin hayatı, bu¨tu¨n u¨lkeyle, yanı bas¸ımızdaki Ortadogˆu'nun mazlum milletleriyle,

ku¨resel bir zulu¨m du¨zeninin devam edip etmemesiyle ilgilidir." diye konuştu.

Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını, Avrupa ülkelerinden destek almadan terörle mücadelede önemli başarılar kazanıldığını belirten Soylu, "Türkiye'nin haberi ve izni olmadan bu coğrafyada hiç kimse düdük bile öttüremez." dedi.

"Dünyada böyle bir jandarma teşkilatı yok"

Bakan Soylu, du¨nyada hem tero¨rle, hem go¨c¸le, hem uyus¸turucu ticaretiyle

hem de asayis¸le aynı anda ugˆras¸an bir bas¸ka jandarma tes¸kilatı olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Dünyada böyle bir jandarma teşkilatı yok. Bu¨tu¨n bunları vicdanlarımızla beraber yo¨netiyoruz. Sınırlarımızı,

kapılarımızı kapatmıyoruz. Mu¨cadele sırasında hukuktan,

demokrasiden taviz vermiyoruz. Dogˆru olan neyse, merhamete ve vicdana uyan neyse, bize yakıs¸an neyse, onu yapmaya c¸alıs¸ıyoruz.

Oysa du¨nyada birileri, bazı yerleri bogˆmak istiyor. Sınırımızın gu¨neyinde, demografik yapıyı degˆis¸tirmek,

mevcut devletleri parc¸alayıp yeni bir nu¨fus yapısıyla

kendilerine ait yeni bir du¨nya du¨zeni kurmak istiyor.

Bizim sahamızda kendi oyunlarını kurmak istiyorlar.

Hatta bizi de bu oyunda harcamak istiyorlar.

Ancak biz buna mu¨saade edemeyiz. Çu¨nku¨ bu bir beka meselesidir. Dolayısıyla burada direnmek ve c¸izgimizi su¨rdu¨rmek durumundayız."

Tu¨rkiye'nin sadece bir mu¨cadelenin degˆil, aynı zamanda da bu¨yu¨k bir

do¨nu¨s¸u¨mün de içinde olduğunu aktaran Soylu, son 16 yıldır yapılan yatırımlar sayesinde büyük bir gelis¸im ic¸inde olan ve yaklaşık 3 kat bu¨yu¨yen Tu¨rkiye'nin varlıgˆına yo¨nelik tehditlerle ilgili olarak da ciddi adımlar atıldığını kaydetti.

Özellikle 15 Temmuz sonrasında hem tero¨rle mu¨cadele konseptini değiştirdiklerini, hem de mu¨cadele kabiliyet ve imkanlarını gelis¸tirdiklerini anlatan Soylu, şöyle devam etti:

"İc¸imize yuvalanmıs¸ hain FETÖ tero¨r o¨rgu¨tu¨nu¨ temizlerken, PKK, DEAŞ, YPG ve bunların bu¨tu¨n uzantılarıyla es¸ zamanlı mu¨cadele ettik. Bu mu¨cadelede kendi ic¸ yapımızda kolluk gu¨c¸lerimiz arasında ve digˆer birimler arasında entegrasyonu, koordinasyonu en u¨st seviyeye c¸ıkardık. Aynı zamanda sahadaki tehlikeyi kendi alanımızda degˆil, kars¸ı tarafta henu¨z olus¸madan engelleme stratejisini benimsedik. ve su¨rekli operasyon halindeyiz. Örgu¨tleri su¨rekli baskı altında tutmak, su¨rekli takipte olmak ve kesintisiz

operasyon mantıgˆıyla hareket etmek bu yeni do¨nemin kısa tarifidir. En

kısa ifadesiyle İc¸is¸leri Bakanlıgˆı olarak 'c¸oklu gu¨venlik yo¨netimi' diye adlandırabilecegˆimiz bir yo¨netim modeli uyguladık.

Tabii her s¸ey bununla bitmiyor. Ciddi bir kapasite arttırımına gittik. 2016'dan bugu¨ne kadar 42 bin 174 uzman jandarma aldık. Şimdi, tero¨rle mu¨cadelede ilave yeni jandarma komando taburları kuruyoruz."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ekipman kapasitesi olarak da o¨zellikle hava gu¨cu¨ne ciddi bir yatırım yaptıklarını, gec¸tigˆimiz aylarda jandarmaya 3 Atak helikopteri alındığını, insansız hava aracı sayısını 12'ye çıkardıklarını, bunların hepsinin yerli malı olduğunu belirtti.

Sadece tero¨rle mu¨cadele noktasında degˆil, yas¸am alanlarının gu¨venligˆi noktasında da kapasite arttırımına gittiklerini ifade eden Soylu, motosiklet alımından yeni zırhlı arac¸ alımlarına kadar birc¸ok yeni adım attıklarını, jandarmaya alınacak 264 motosikletin ihalesinin devam ettiğini, bunlardan 160'ının jandarma bu¨nyesinde ilk defa kurulacak olan trafik timlerinde kullanılacağını, 104'ünün de kent gu¨venlik yo¨netim sistemi kapsamında asayis¸ hizmetlerinde kullanılacağını anlattı.

Terörle mücadelede gelinen nokta

Soylu, güvenlik konusunda atılan her adımın

kars¸ılıgˆını almaktan mutluluk duyduğunu, bu sabah Tunceli'de 7 tero¨ristin daha etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Terörle mücadelede gelinen noktanın önemine değinen Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Eskiden tero¨r haberleri verilirken, s¸o¨yle bir klis¸e kullanılırdı; 'İs¸te, Şırnak'ta, Eruh'ta veya bas¸ka yerde tero¨ristler saldırdı. Şu kadar s¸ehit oldu ve tero¨ristleri yakalamak u¨zere genis¸ c¸aplı operasyon bas¸latıldı.' Hep bo¨yle bir klis¸e vardı. 'Genis¸ c¸aplı operasyon bas¸latıldı.' Biz hep beklerdik. Beklerdik ki, birkac¸ gu¨n sonra bir haber c¸ıksın da, desinler ki 'O gec¸en gu¨n eylem yapan tero¨ristler yakalandı veya etkisiz hale getirildi...' Biz bu haberleri bazen duyduk, bazen duymadık. Bildik ki, vuran kac¸ıyor, dagˆa gidiyor, yakalanmıyor... Ama s¸imdi is¸ degˆis¸ti. Artık yakalıyoruz. İs¸te evvelsi gu¨n, Trabzon'da Eren Bu¨lbu¨l evladımızı s¸ehit eden tero¨ristleri etkisiz hale getirdik. Yu¨ksek teknolojiyle beraber yakaladık. Onun o¨ncesinde Necmettin o¨gˆretmen evladımızı, Şenay Aybu¨ke kızımızı s¸ehit edenleri de etkisiz hale getirmis¸tik. İs¸te bu¨tu¨n bu bas¸arılar, bu¨tu¨n bu adımlar, bize gelecegˆe dair umut veriyor. Bizi tes¸vik ediyor."

179 yıllık jandarma tes¸kilatıyla daha pek c¸ok bu¨yu¨k bas¸arılara imza atacaklarını ifade eden Soylu, "Tu¨rkiye s¸imdi bu¨yu¨k bir do¨nu¨s¸u¨mu¨n, vites yu¨kseltmenin es¸igˆindedir. Siyasi go¨ru¨s¸u¨ ne olursa olsun hic¸bir vatandas¸ımın s¸u¨phesi olmasın ki bu degˆis¸im bize gu¨c¸ verecektir, hız verecektir, refahımızı ve huzurumuzu arttıracaktır. Daha demokratik, daha hızlı karar alabilen, krizlere ve tıkanmalara imkan vermeyen, bizi yine koalisyonlara mecbur etmeyecek bir sisteme gidiyoruz. Bizler buna inanıyoruz ve milletimizde de bu inancı go¨ru¨yoruz." dedi.

"Şehitlik ve gazilik unvanı, en büyük şereftir"

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ise 178 yıldır milletin hizmetinde olan jandarma teşkilatının, şehit aileleri, yakınları ve gazilerin ramazan ayının bu güzel akşamında şehitlerimizi anmak, onlara dua etmek ve gazilerimizle dayanışma içinde olmak için bir araya geldiğini söyledi.

Şehitlik ve gaziliğin inancımızda ve kültürümüzde çok önemli bir kavram olduğunu dile getiren Çetin, şöyle konuştu:

"Bir insanın kendi canını millet, ezan, bayrak ve vatan gibi ulvi değerler için feda etmeyi göze alması, bu uğurda mücadele etmesi karşısında ancak ve ancak saygı duyulabilir. Şehitlik ve gazilik unvanı, en büyük şereftir, en büyük iftihar vesilesidir. Aziz şehitlerimizin kıymetli aileleri. Sizler en değerli varlıklarınızı, eşinizi, evlatlarınızı, kardeşlerinizi, küçükler babalarını bu vatan için şehit verdi. Bunun dünyada herhangi bir karşılığı söz konusu olamaz. Sizler baş tacısınız. Bizler bu cennet vatanımızda rahat ve huzur içerisinde özgürce yaşamamızı aziz şehitlerimize borçlu olduğumuzun bilincindeyiz. Gazilerimiz de Malazgirt'ten Çanakkale'ye, Kocatepe'den Zeytin Dalı'na kadar birlik ve bütünlüğümüzün, yurt sevgimizin, özgürlüğümüzün, ölümsüzleşen abideleri ve kahramanlarısınız."

Orgeneral Çetin, "Şehitlerimizin aziz kanlarını temsil eden ay yıldızlı şanlı bayrağımızı en yükseklere çıkarmak namus borcumuzdur, boynumuzun borcudur. Biz de bu aziz vatanı, bu cennet vatanı bundan önce olduğu gibi bundan sonra da gözümüz gibi korumaya devam edeceğiz." diyerek sözlerini tamamladı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin de gaziler ve şehit yakınlarıyla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu organizasyonu düzenleyen başta Jandarma Genel Komutanımız Orgeneral Çetin olmak üzere İl Jandarma Komutanımıza ve ekibine özellikle şükranlarımı, teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah kazasız ve belasız başarılarla dolu bir görev hayatı diliyorum" ifadesini kullandı.

Daha sonra Orgeneral Çetin, İçişleri Bakanı Soylu'ya "Karakullukçu'dan modern jandarmaya" rölyefini takdim etti.

İftar programına İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erkan Kılıç, Kamu Düzeni ve Güvenlik Müsteşarı Lütfihak Alphan, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal, Emniyet Genel Müdür Vekili Erhan Gülveren, Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Bülent Olcay, İstanbul İl Jandarma Komutanı Nuh Köroğlu, şehit aileleri, yakınları ve gaziler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Jandarma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
title