Haberler

Bakan Soylu: Kandil'e Türk Bayrağı Dikilecektir

–BALKAN göçmenleri için düzenlenen gecede vatandaşlarla bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çocukluğunun Balkanlardan göç etmiş ailelerle geçtiğini söyledi. Bakan Soylu, Kandil'e düzenlenen operasyonla alakalı ise, "Ok yaydan çıkmıştır artık. Kim ne derse desin ve hangi parmağı sallarsa sallasın, milletimize bugüne kadar acı veren Kandil'e Türk bayrağı dikilecektir" dedi.

"DÜNYA'NIN ACIMASIZLIKLARINA HEP BERABER ŞAHİT OLUYORUZ"

İçişleri Bakanı Süleyman Bakan Soylu, festivalin hayırlara vesile olmasını diledi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını vatandaşlara ileterek söze başladı.

"Bu millet büyük bir millettir, merhamet sahibi millettir" diyen Bakan Soylu, şöyle devam etti:

"Ama maalesef dünya böyle bir dünya değildir. Dünya'nın acımasızlıklarını hep beraber şahit oluyoruz. Sizler ve sizlerin büyükleri bir vesileyle anavatanına ve bu ana yurduna döndüler. Göçün ne olduğunu ve yaşadığı yerden ayrılmanın nasıl bir acı olduğunu en iyi siz bilirsiniz. Biz mazlumun duasını hiçbir iktidara hiçbir paraya değişmeyiz. Biz Allah tan korkan bir milletiz."

"OK YAYDAN ÇIKMIŞTIR ARTIK"

Bir ileri iki geri adım atılabilecek dönemde olunmadığının altını çizen Bakan Süleyman Soylu, "Bir taraftan gençlerimize yarın imkan sağlayacağız ve Pazartesi günü sonuç ne olursa olsun yepyeni bir döneme başlıyor Türkiye. Terörle mücadele konusunda hiçbir endişeniz olmasın. Vatandaşlarımızdan birkaç kişi bana, 'Kandil ne olacak?' dedi. Kandil bu ülkede yıllardan beri bu milletimizin baş ağrısı olmuştur. Kandil, PKK'nun kurmay karargahının bulunduğu yerdir. Kandil, PKK'nın lojistik karargahıdır. Kandil, PKK'nın diğer ülkelerle ilişkiler kurduğu uluslararası karargahıdır. Kandil Diyarbakır'ı, Mardin'i, Van'ı, Batman'ı, Şırnak'ı daha uzak olan İstanbul'u psikolojik etkisi altına alan bir psikolojik karargahtır. Kim ne derse desin. Biri çıkıyor; 'Şu anda zamanı değil' diyor. Ok yaydan çıkmıştır artık. Kim ne derse desin ve hangi parmağı sallarsa sallasın, milletimize bugüne kadar acı veren Kandil'e Türk bayrağı dikilecek."

"BU SENE DE SÖZ VERMİŞTİK"

Balkan kökenli vatandaşların Eyüpsultan'da sayılarının hayli fazla olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Remzi Aydın, "4 yıldan beridir Eyüpsutanlılar olarak Balkan halkıyla iftarlarda buluşuyoruz. Bu sene de söz vermiştik ve vatandaşlarımızın da beklentisi vardı. İftar dışında şarkılarla da yöresel anlamda festival yapalım dedik. Gördüğümüz gibi inanılmaz derece de bir katılım var" dedi.

Eyüpsultan Belediyesi 'Balkan Festivali' düzenledi. Rumeli Balkan Dernekleri ve Eyüpsultan Belediyesi ortak projesi ile Balkan Müzikleri dinlendi, Balkan Lezzetleri'nin tadına bakıldı ve Balkan Kültürü tanıtıldı. Alibeyköy'de gerçekleşen festivale İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın da katıldı.

İlk olarak sanatçılar İmran Salkan, Rumeli Ekrem, Murat Balkan, Muyo ve Emrah birbirinden güzel Balkan havaları seslendirdi. Bu sırada vatandaşlar Balkan Lezzetleri'nin tadına baktılar. Helvalar, börekler vatandaşlara ücretsiz olarak ikram edildi.

(GÖRÜNTÜ-) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Kandil Dağı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title