Haberler

Bakan Soylu, Hırvat Mevkidaşıyla Bir Araya Geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hırvatistan İçişleri Bakanı Davor Bozinoviç ile makamında bir araya geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hırvatistan İçişleri Bakanı Davor Bozinoviç ile makamında bir araya geldi.

İçişleri Bakanı Soylu ve Hırvat mevkidaşı Bozinoviç, baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından kameraların karşısına geçti. Soylu, burada yaptığı konuşmada, Hırvatistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin bölgesel barışın ve istikrarın gelişmesi açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Hırvatistan ile gerçekleştirdikleri görüşmelerde ikili ilişkileri kapsamlı bir şeklide ele alma imkanı bulduklarını anlatan Soylu, "Gerek güvenlik işbirliği, gerek terörle mücadele, gerek düzensiz göç, gerekse uyuşturucu ile mücadele konusunda fikir alışverişinde bulunarak önümüzdeki dönemde birlikte hareket etme irademizi ortaya koyduk. Özellikle FETÖ'ye ilişkin dile getirdiğimiz önemli hususların aynı hassasiyetle Hırvatistan tarafından da dikkate alınacağından kuşku duymuyorum. Bakanlıklarımızı ilgilendiren diğer konularda işbirliğimizi ilerletme konusundaki kararlılığımızı teyit ettik" diye konuştu.

"Hırvatistan ile ilişkilerimiz sarsılmazdır"

Hırvatistan'ın 2020'nin ilk yarısında Avrupa Birliği'nin (AB) dönem başkanı olacağını hatırlatan Soylu, "Hem Türkiye'nin AB yolculuğu konusunda hem de aynı zamanda Hırvatistan'ın dönem başkanlığında atacağı adımlardan dolayı bu yolculuğun güçleneceğine olan inancımız tamdır. Ülkelerimiz arasında karşı karşıya kaldığımız sorunların çözümü konusunda mevcut işbirliğimizin bir adım öteye taşınması temennisinde bulunuyoruz. Bizim gerek uzak tarih, gerek yakın tarihte Hırvatistan ile hem ilişkilerimiz hem tarihi bağlarımız hem de kültürel bağlarımız sarsılmazdır" şeklinde konuştu.

Soylu, Bozinoviç'in yarın sabah Nizip'te Suriyelilerin kaldığı geçici barınma merkezi ile Öncüpınar Konteyner Kenti gezeceğini, ardından da ülkesine gideceğini kaydetti. Soylu, "Önümüzdeki ay içerisinde Budapeşte süreci için kendisini çok sevdiği İstanbul'a bekliyoruz. İstanbul ortak aşkımız" dedi.

Hırvatistan İçişleri Bakanı Bozinoviç ise Türkiye'nin hem Hırvatistan hem de AB için stratejik öneme sahip bir ortak olduğunu söyledi. Türkiye'nin yaklaşık 4 milyon Suriyeli mülteciye ev sahipliği yaptığını belirten Bozinaviç, Türkiye'ye bu nedenle teşekkürlerini ilettiğini dile getirdi. Türkiye'nin son derece önemli bir rol oynadığı bölgenin güvenliği konusunda da bazı hususları ele alma fırsatı bulduklarını anlatan Bozinoviç, "Son olarak da 2020'nin ilk 6 ayında, Hırvatistan'ın AB'nin dönem başkanlığını üstlendiği dönemde gündemimizin önceliklerinin ne olacağını paylaşma fırsatımız oldu. Türkiye, Romanya, Finlandiya ve Hırvatistan'ın oluşturduğu üçlü zirvenin programında hem önemli bir ortak hem de önemli bir aday olarak ilk sırada yer alıyor. Hırvatistan'ın dönem başkanlığının önemli başlıklarından bir tanesi güvenlik olacak. Güvenlik başlığı altında da göç, sınır güvenliği, uluslararası organize suç örgütleriyle mücadele ve uyuşturucu ile mücadele gibi alt başlıklar takip edecek" ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, Bozinoviç'e torunu için polis, jandarma ve sahil güvenlik kıyafetli oyuncak bebek hediye etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Süleyman Soylu Hırvatistan Türkiye Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title