Haberler

Bakan Soylu: "Hırsızlık Yapan Belediye Başkanlarını Görevden Aldığımız İçin Özür Diliyorum"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, hırsızlık yapan belediye başkanlarını görevden aldıkları için kendilerine teşekkür etmesi gerektiğini söyledi.

Bakan Soylu, AK Parti İzmir İl Başkanlığında yaptığı konuşmada, İzmir'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdiğini belirtti.

Türkiye'ye diz çöktürmek isteyenlerin olduğunu kaydeden Soylu, Türkiye'nin kendi araçlarıyla sanayisini, ticaretini, turizmini geliştirmesini engellemeye çalışanların olduğunu kaydetti.

Bakan Soylu, FETÖ ile DHKP-C ile Türkiye'yi terbiye etmek isteyenlerin bulunduğunu ifade ederek, "Bu milletin her türlü özelliğini bertaraf etmek için neler yaptılar... Bir gün değerlerimizle oynadılar bir gün inançlarımızla oynadılar. Bu ülkenin gençlerine 'siz yapamazsınız, siz beceremezsiniz' diyenlere AK Parti davası 16 yıl bir şey haykırıyor. Biz başarırız ve ülkemizi yarına taşırız." dedi.

Türkiye'yi istikrarsızlık cenderesine almak isteyenlere karşı milletin dimdik durduğuna dikkati çeken Soylu, "Ortaya koyduğumuz hedeflerden rahatsız olanlar var. Onlar 16 yıllık iktidardan rahatsız. Bir taraftan bölünmüş yollardan, İHA'lardan, üniversitelerinden, şehir hastanelerinden, barajlardan, köprülerden, gençlerimizin yarına umutlu bakmasından rahatsız olanlar var. Ne yaparlarsa yapsınlar bizden rahatsız olanları rahatsız etmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

"Bunu demokrasiyle gerçekleştiren AK Parti var." ifadelerini kullanan Soylu, şöyle devam etti:

"Şimdi herkesin kendisini rahat ifade edebildiği Türkiye var. Bundan önce Kürtler 'Ben Kürdüm.' diyemiyordu, Aleviler 'ben Aleviyim.' diyemiyordu. Bugün rahat şekilde söylüyorlar. Dindarlar, 'ben dindarım' diyemiyordu, bugün rahatlıkla söylüyorlar. Kimse bugün kimsenin ne yaptığına karışmıyor. Bizim mücadelemizi terörize ederek bu ülkeyi istikrarsızlaştırmaya çalışanlar var. Bizim mücadelemiz, ülkemizi yarınlara aydınlık dolu günlere getirmektir. Büyük bir zihniyet devrimi ortaya konuldu. Belki de en zoru buydu. Bir taraftan hükümet sistemi değişti, ülkemizin sırtındaki bütün kambur meseleler alındı. Bunların hiçbiri de şiddetle olmadı, insanları sıkıştırarak olmadı. Ne kadar çatlarlarsa çatlasınlar bunların hepsi reyle, sandıkla ve demokrasiyle oldu."

"Afrin'e giremezsiniz diyorlardı"

Türkiye'nin mazlum halklar için umut olduğunu belirten Bakan Soylu, "Dünyada bir millete zayıflık yakışmaz onun için biz de güçlü olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Soylu, İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında 8 kişinin bot battığı için hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "İnsan niçin yurdundan çıkar, 400 yıl aynı coğrafyada yaşadığımız, aynı kıbleye secde ettiğimiz insanlara sırtımızı dönseydik. Biz dolar hesabı, para hesabı yapıp bu işlere girmese miydik... Doğru yolda yürüdüğümüz için tüm belalarından musibetlerden Cenab-ı Allah koruyor. Bu mileti tam 300 yıldır gerileme döneminden bu kadro kurtardı. Üzerimize geldiler, partiyi kapatmaya çalıştılar. Bir gün geri adım atmadınız, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan'dan bir milim sapmadınız. Ne diyorlardı 'Afrin'e giremezsiniz' diyorlardı, dümdüz etti girdi. Biz Fırat'ın doğusu da batısı da anlamayız. Sayın Cumhurbaşkanı bir gün yüzünüzü yere baktırmadı."

Kayyum atanan belediyeler

Belediyelere kayyum atanmasından rahatsız olanların bulunduğunu kaydeden Soylu, "Oradakilere belediyelere neymiş kayyum atanmış, rahatsız oluyorlar. PKK'ya oradan para transfer edemiyorlar. Orada hangi köye hangi muhtarları atarız diye plan yapıyorlar. Nereye hangi belediye başkanlarını yaparız diye plan yapıyorlar. Sonra adamlar görevden alınırsa demokrasiye aykırı oluyormuş. Yok ya hem terörist olarak belediye e duracaksın milletin parasını alacak terör örgütüne vereceksin biz de size vereceğiz, öyle mi ... Demokrasiyi istismar edenlere, demokrasi üzerinden terör örgütüne can suyu vermeye çalışanlarla mücadelemiz sonsuza kadardır." diye konuştu.

Bakan Soylu, Türkiye'deki terörist sayısının 5-6 binden 750'ye düştüğünü, terör örgütünün baskısı altında kalan korucuları da görevden uzaklaştırdıklarını, huzur bozmak isteyenlere geçit vermeyeceklerini dile getirdi.

Uyuşturucu konusunun mücadele verdikleri bir diğer alan olduğunu aktaran Soylu, çocuk, anne ve babaları uyuşturucu illetinden kurtarmak için şeref sözü verdiklerini belirtti.

Kılıçdaroğlu'na seslendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına da değinen Soylu, "Kılıçdaroğlu bugün konuşmasında diyor ki 'İçişleri Bakanlığı müfettişleriyle birlikte belediyelere baskı yapıyor' Özür diliyoruz Sayın Kılıçdaroğlu, hırsızlık yapan 2 belediye başkanını görevden aldığımız için özür diliyorum.Bize teşekkür etmesi lazım, 'ben yetişemiyorum' diye. Gitsin Beşiktaş'a sorsun. Beşiktaş'ı adım adım gezdik, bir kişi 'bu belediye başkanını neden görevden aldınız' demedi. Tam tersi teşekkür ettiler. Yazıklar olsun, biz parti ayrımı yapmayız, bunu yapmadığımız defalarca ortaya koyduk." diye konuştu.

Türkiye'de Suriyelilere yönelik suçlamaların yapıldığını hatırlatan Soylu, her yüz dilenciden 8-9'unun Suriyeli çıktığını, bazılarının da Suriyeli taklidi yaptığını, Türkiye'deki taciz olaylarının ancak 10'da 1'ine Suriyelilerin karıştığını, suç işleyen kim varsa sınır ötesine geçirdiklerini ifade etti.

Soylu, şu ana kadar 260 bin Suriyelinin ülkesine döndüğünü, kendi topraklarında Türkiye'nin asaletini anlatacaklarını dile getirdi.

Süleyman Soylu, 31 Mart'ta İzmir'de seçimleri kazanmak için teşkilatların gece gündüz çalışmasını ve milletin ayağına gitmesini istedi.

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title