Haberler

Bakan Soylu: "Diyarbakır anneleri pes ettirdi HDP'yi"

Güncelleme:

Bakan Soylu: "Diyarbakır anneleri pes ettirdi HDP'yi" İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "Bağırıyorlar erken seçim gelsin.

Bakan Soylu: "Diyarbakır anneleri pes ettirdi HDP'yi"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu :

"Bağırıyorlar erken seçim gelsin. 2023 yılında hazırlanın, er meydanı orada; çıkarsınız güreşinizi tutarsınız, milletimize anlatırsınız."

"9 yaşındaki hafız olan çocukları annelerinden kopartıp da dağa getirmişler. Bunun hesabını sormazsak; boynumuz bükük kalır boynumuz"

AFYONKARAHİSAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "9 yaşındaki çocukları, hafız olan çocukları annelerinden kopartıp da dağa getirmişler. Bunun hesabını sormazsak; boynumuz bükük kalır boynumuz. Nasıl Diyarbakır anneleri pes ettirdi HDP'yi? Onlar annelerin yüreğinin ne olduğunu bilmiyorlar." dedi.

Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesi Güney beldesinde yarın yapılacak belediye başkanlığı seçimleri öncesi beldede bir miting düzenleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, vatandaşlara seslendi. İlk olarak son terör rakamlarını açıklayan Bakan Soylu, Türkiye'deki terörist sayısının 20 binlerden 250'ye kadar düştüğünü belirterek, "9 yaşındaki çocukları, hafız olan çocukları annelerinden kopartıp da dağa getirmişler. Bunun hesabını sormazsak; boynumuz bükük kalır boynumuz" diye konuştu.

"Nasıl Diyarbakır anneleri pes ettirdi HDP'yi?"

Şimdi 3 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini aktaran Bakan Soylu "Jandarma Genel Komutanını aradım ben gelirken, 3 terörist daha gitti. Şimdi ne yapacaklar? Biz üreteceğiz değimli, çocuklarımız okuyacak; mühendis olacak, doktor olacak, ülkemizin her tarafından turist olacak, buradan oraya gidecek, oradan buraya gelecek, insanlar gezecekler, topraklarını, bağını, bahçesini her birini sürecekler, hastaneler olacak, yollar olacak, okullar olacak, spor salonları olacak her şey olacak. Peki onlar ne yapacaklar? Ürkütecekler, tehdit edecekler, haraç alacaklar, annelerin çocuklarını dağa götürecekler. 9 yaşındaki çocukları, hafız olan çocukları annelerinden kopartıp da dağa getirmişler. Bunun hesabını sormazsak; boynumuz bükük kalır boynumuz. Nasıl Diyarbakır anneleri pes ettirdi HDP'yi? Onlar annelerin yüreğinin ne olduğunu bilmiyorlar. İşte bugün Türkiye'de Allah'a şükürler olsun 10 bin, 20 bin civarında olan terörist sayısı 250'ye kadar düştü. Daha da düşecek daha da. 1 yılda 5 bin 500 kişi katılıyordu terör örgütüne. Şimdi 15, 4'ü de yurt dışından. 11 kişi bakın, 11 kişi ancak. Hep beraber beldelerimiz, köylerimiz huzur içinde oluyor" diye konuştu.

"Yenilen pehlivan güreşe doymazmış"

Erken seçim tartışmalarına ilişkin de konuşan Bakan Soylu, seçimin 2023'te yapılacağını ve işleri yarım yamalak bırakarak seçime gitme döneminin geçmişte kaldığını söyledi. Bakan Soylu şu ifadelere yer verdi:

"Bağırıyorlar erken seçim gelsin. Yenilen pehlivan güreşe doymazmış biliyor musunuz? İstikrarı bozdurmayacağız. 2023 yılında hazırlanın, er meydanı orada; çıkarsınız güreşinizi tutarsınız, milletimize anlatırsınız. Ama o eski dönemlerde olduğu gibi bu ülkenin işlerini yaparken yarım yamalak bırakıp seçime gitme dönemleri artık geçmişte kaldı. 5 yıl bitecek 2023 yılında, Cumhuriyetin 100. yılında inşallah hep birlikte 2053'ü, 2071'i hedefleyeceğiz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Halkların Demokratik Partisi Süleyman Soylu Diyarbakır Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title