Haberler

Bakan Soylu: Bu Millet Bir Daha PKK Adını Duymayacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu millet, bu memleket bir daha PKK adını duymayacak. Herkes ama herkes Türkiye izleyecek herkes bu güzellikleri izleyecek. Ortadoğu'ya barış getireceğiz, huzur getireceğiz" dedi.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, programda yaşanan gecikme nedeniyle alanı dolduranlardan helallik istedi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa kaset olayıyla geldiğini söyleyen Bakan Soylu, "Sayın Baykal, Kılıçdaroğlu'nu daha fazla muhafaza etme. Siyasi hayatında büyük bir komployla karşı karşıya kaldın sen. Bunu herkes FETÖ'nün yaptığını, adını bildiği gibi bilmektedir. Şimdi bunun nasıl olduğunu mahkemede gidip anlatabilecek misin, anlatamayacak mısın? Şimdi hep birlikte ona bakacağız. Eğer Kılıçdaroğlu'nu halen korumaya çalışıyor, halen FETÖ ile işbirliği yapıp Cumhuriyet Halk Partisi gibi bir partiyi yönetmeye çalışan bir adamı halen koruma ve bir şekilde muhafaza etmeye çalışıyorsan o senin meselendir, bizim meselemiz değildir. Bizim meselemiz siyasi hayatın demokrasi, hayatın kirlenmesini sağlayan kim varsa onun hesabını sormak bize aittir. Sizi de çağıracağız, nasıl tuzağa düşürüldüğünüzü, nasıl böyle bir olayla karşı karşıya kaldığınızı size de göstereceğiz. Sayın Baykal, bir de Diyanete gitmen lazım, sadece İçişleri Bakanlığına değil. Diyanete git ki Peygamber Efendimizle ilgili hangi sözleri ağza alınıp, hangi sözlerin, ağza alınmayacağını öğrenmen lazım" şeklinde konuştu.

Bakan Soylu, "16 Nisan'da ciddi bir karar vereceğiz. Bu ülkenin başına musallat olmuş birçok musibetten kurtulup kurtulamayacağımızın kararını vereceğiz. Ülkemizin daha çok yükselmesi, daha çok demokrasiye, daha çok üretime yönelmesinin kararını vereceğiz" dedi.

"BİZİ BİR PRANGA İÇERİSİNE ALIP, İŞTE ŞİMDİ SİZİ YAKALADIK DEDİLER"

7 Haziran seçimlerini hatırlatan Bakan Soylu, "7 Haziran'ı hatırlıyorsunuz değil mi? Birileri ellerini ovuşturdu, oh dedi. Türkiye'yi şimdi yakaladık dedi. İktidar artık tek başına değil dedi. 13 yıldır bunu bekliyoruz dediler, böyle söylediler. 13 yıldan beri bugünü bekliyoruz dediler. Türkiye artık tek başına iktidar değil dediler. Yapın bakalım nasıl yapacaksınız dediler, üçüncü havaalanını nasıl yapacaksınız dediler. Biz ileri adım atmak için elimizden gelen her şeyi ama her şeyi yaptık. Bizi bir pranga içerisine alıp, işte şimdi sizi yakaladık dediler. Kuramazsınız dediler, hükümet kursanız da bunu ne kadar götüreceksiniz dediler. Bizi zayıf düşürdükleri bir anda ifade etmek istiyorum ki ellerini ovuşturdular. İstanbul'a havaalanını yapın, bakalım nasıl yapacaksınız dediler. Dünyanın en büyük havalimanını, en cazibeli havalimanını İstanbul'u, Anadolu'yu, Trakya'yı, etrafındaki coğrafyayı, merkez haline getiren 3. boğaz köprüsünü, havalimanını yapın bakalım nasıl yapacaksınız, elinizden alacağız dediler. Sadece onlar değil, birileri daha ellerini ovuşturdu hatırlıyor musunuz? 7 Haziran'da yüzde 10'u aşınca şımaranları hatırlıyor musunuz? Tehdit ederek pusulalar göndererek bizim arkadaşlarımız, siyasetçiler, Güneydoğu'ya giderlerdi, tehdit ederlerdi. Şimdi size bir şey söyleyeyim. Güneydoğunun bir ilinde HDP'li 3 milletvekili ziyarete gitmiş, esnaf kepenk kapatmış. Bizim milletimiz, şantaj istemez, tehdit istemez. Millet kendi hakkını nerede olursa buluyor. Milletin evine pusulalar gönderip, onları tehdit ettikten sonra okullara gidip çocuklara annelerinize babalarınıza selam söyleyin, bize oy vermezsiniz diyerek tehdit ettikten sonra ne dediler hatırlıyor musunuz? Bu milletin birliğine, bu milletin selametine, bu milletin kardeşliğine, bu milletin ülkede özgür ve hür yaşamasına musallat olacak her kim varsa hesabını sorarız. Özerklik ilan edeceklermiş öyle mi, ama nerede? Güneydoğuda özerklik ilan edecekler. Nerede, Nusaybin'de, nerede Cizre'de, Muş Varto'da. O gün afrandan tafrandan geçilmiyordu, fiyakandan da geçilmiyordu. Bugün şu kadarcık cesaretin varsa özerklik ilan et de alalım boyunun posunun ölçüsünü. 16 Nisan'dan sonra gereğini yerine getireceğiz. Biz bu milletin ahını kimseye bırakmayız, hiç merak etmeyin" diye konuştu.

CHP'yi eleştiren Bakan Soylu, "PKK ile neden ittifak ediyorlar. Kandil diyor ki evet çıkarsa bittik diyor. Daha şimdi uçakta yarım saat boyunca istihbarat okudum. Ne diyor neler söylüyor. Diyorlar ki Türkiye'de evet çıkmamalı diyorlar. Siyaset yaparsınız, belediyecilik yaparsınız, rekabet edersiniz, karşı karşıya gelirsiniz ama bizim evlatlarımız şu anda, Gabar'da Cudi'de Tendürek'te şu anda Güneydoğu'nun ve Doğu'nun her yerinde her bölgesinde terör örgütünün peşinde koşuyor. Bizimkiler onları kovalıyorlar onlarda sıçan gibi kaçıyorlar" dedi.

"Ne söylerlerse söylesinler, biz dünyanın en büyük 10 devletinden birisi olacağız" diyen Soylu, "Bilmenizi istiyoruz gece gündüz sabah akşam Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Başbakanımızın talimatıyla hükümetimizdeki bütün arkadaşlarımızın gayretleriyle, millet meclisimizle çalışıyorum. Bu millet bu memleket bir daha PKK adını duymayacak. Herkes ama herkes Türkiye izleyecek herkes bu güzellikleri izleyecek. Ortadoğu'ya barış getireceğiz, huzur getireceğiz" diye konuştu.

(Halil Dağ - Serdar Şahin / İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Süleyman Soylu Türkiye PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title