Haberler

Bakan Soylu: Avrupa, Türkiye'yi Kendisine Tampon Bir Ülke Olarak Görüyor,(2)

BAKAN SOYLU İLE EMEKLİ VATANDAŞ ARASINDA İLGİNÇ DİYALOGİçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kapıkule Sınır Kapısı'nda Ortak Temas Merkezi açılışının ardından Edirne Valisi Günay Özdemir'i ziyaret ederek partisinin il başkanlığına geçti.

BAKAN SOYLU İLE EMEKLİ VATANDAŞ ARASINDA İLGİNÇ DİYALOG

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kapıkule Sınır Kapısı'nda Ortak Temas Merkezi açılışının ardından Edirne Valisi Günay Özdemir'i ziyaret ederek partisinin il başkanlığına geçti.

Parti binası önünde yoğun ilgiyle karşılanan Bakan Soylu, doların yükselişinden yakınan bir vatandaş ile sohbet etti. Adını vermek istemeyen emekli vatandaş, "Emekli maaşlarının dolar karşısında her ay 80 dolar zarardayız. Nasıl olacak sayın bakanım? Fakirleşiyoruz. Önlem almayı düşünüyor musunuz?" diye sordu. Bakan Soylu ise, "Yarın dolar düştüğünde parayı iade edecek misin? diye karşılık verince sözlerini sürdüren vatandaş, "Ama sayın bakanım, refah diye bir şey var. Yani halkı fakirleştirmek değil, önemli olan toplumun zenginleştirmek değil mi? Politik bir savunma yapıyorsunuz" şeklinde konuştu. Bakan Soylu da gülümseyerek 'Peki sen anlamıyorsun' dedi ve parti binasına girdi.

'BU MİLLET SİZE DAHA FENASINI YAPAR'

Bakan Soylu, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimi üzerinden Avrupa Birliği'ne yüklendi, şunları söyledi:

"14 yıl bu ülkede her seçimi alacaksın, sen F16'larla tanklarla, silahlarla, helikopterlerle bu ülkenin reyini ve 7 yüz 80 bin kilometresini başkalarına peşkeş çekmek için işkal etme girişimine sahip çıkacaksın. Bu millet sana öyle bir tokat atar ki; demokrasisine, reyine de, bütün geleneğine sahip çıkar. Bir daha kalkışma yapanlara buradan Edirne'den size sesleniyorum. Bu millet size bir daha kalkışma yaparsanız size daha fenasını yapar. El yumruğunu yemeyen, kendi yumruğunu balyoz zannedermiş. Biz gösterdik onlara balyoz yumruğunu. Birilerinin uşaklığını yapacaksınız ve bu memlekette, bu memleketin bütün hasretlerini istismar edeceksiniz. Milliyetçiliğini istismar edeceksiniz. Dini duygularımızı istismar edeceksiniz. Yıllarca bu ülkenin dış dünyayla karşı karşıya kalmış olduğu durumları istismar edeceksiniz. ve bu milletin her birinin yanında gidip iyi niyetle beraber onların gönüllerini çelmeye çalıştıktan sonra onlara oyun kuracaksınız, tezgah kuracaksınız. ve ondan sonra da bu milletin adamlarına darbe yapmaya kalkışacak bu milletin yarınlarını birilerine pranga edebilecek bir anlayışa mahkum edeceksiniz. Bizim lafımız bellidir. 15 Temmuz darbe girişimiyle Avrupa Birliği'nin dün almış olduğu karar arasında bir bağlantı olduğunu bilmek için alim olmaya gerek yok. Aynısıdır hiç merak etmeyin"

'TÜRKİYE'NİN BÜYÜMESİNİ İSTEMİYORLAR'

Türkiye'nin büyümesini istemeyenlerin olduğunu anlatan Soylu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bakın şimdi en önemli yaptığımız işlerden bir tanesi İpek Yolu'nu canlandırmaktır. Niçin yaptık bu bölünmüş yolları? Sadece trafik kazaları azalsın diye mi? Elbette ki azaldı ama biz o yolları modern ipek yollarını canlandırmak için yaptık. Batı ve Doğu arasında güvenli olan ülkeyi Anadolu coğrafyasını yeniden dünyanın, Avrupa'nın, doğunun ve batının vazgeçilmez bir ülkesi yapabilmek için ortaya koyduk. Peki niçin yaptık 56 havalimanını, sadece uçaklarla daha iyi uçabilmek için mi? Hayır tahammül edemediler. Neye tahammül edemediler? Sayın Cumhurbaşkanımızın defalarca söylediği Yüksekova Havalimanı'na tahammül edemediler. Neden tahammül edemediler? Çünkü eğer Yüksekova Havalimanı olursa, PKK terörizmi ve birilerinin tekelinden çıkar İran'dan, etrafındaki coğrafyadan oraya uçak seferleri yapılır, oraya uçaklar gelir, oradan uçaklar 3-4 sefer İstanbul'a ve Avrupa'ya sefer yapar ve birlerinin tekeli olmaktan milletin kendi yeri olarak bütünleşen hal alır diye. Yaptığımız nettir yaptığımız açıktır ve bundan vazgeçmeyeceğiz"

İçişleri Bakan Süleyman Soylu, konuşmasının ardından Edirne'den ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Soylu Avrupa Birliği Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title