Haberler

Bakan Şimşek Zilan Şeyhlerini Andı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, seçim bölgesi Batman'ın Beşiri İlçesi Örmegöze Köyü yakınındaki Şeyh Zilan Türbesi'ne giderek Zilan şeyhlerinin 55'inci Anma ve AŞ Dökme etkinliğine katıldı. Beşiri İlçesi'ne bağlı Örmegözü Köyü'ndeki Şeyh Zilah Türbesi'nde her yıl düzenlenen etkinliğe, seçim çalışmaları için bölgede bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de katıldı. İki gün süreyle 100 bini aşkın ziyaretçinin geldiği etkinlikler için misafirlere 100 büyük baş hayvan kesilerek, 10 ton etli pilav, bulgur ve 150 bin ekmek ikram edildi.

Bakan Şimşek'in ziyareti nedeniyle türbe etrafında jandarma çok sıkı güvenlik önlemi alırken, Bakan Şimşek'i türbe girişinde karşılayan Şeyh Selman Bağdu, türbeyle ilgili bilgi verdi. Etkinliğe CHP'nin Batman milletvekili adayı Faris Özdemir ile BDP'nin desteklediği bağımsız adaylar Ayla Akat Ata ve Bengi Yıldız da katıldı. Ancak, ekinlikte bulunan siyasiler bir araya gelmedi.

Türbe ziyaretinde bulunan sanatçı Nilüfer Akbal da Bakan Şimşek'e, "Hoş geldiniz" dedi. Tekirdağ ve Lüleburgaz'dan Tef Grubu'nun ilahilerini dinleyen Bakan Şimşek, daha sonra çadırda oturarak yemek yedi. Bakan Şimşek'le birlikte Vali Ahmet Turhan, Beşiri Kaymakamı Üzeyir Yılmaz ve Beşiri Belediye Başkanı Sait Karabulut da şeyhin bulunduğu çadırda ağırlandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title