Haberler

Bakan Şimşek Sergi Açılışına Katıldı

Güncelleme:

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı sergi açılışında "Biz farklılıklarımızı zenginlik olarak görüyoruz." dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Biz farklılıklarımızı zenginlik olarak görüyoruz. Artık bir tehdit olarak görmüyoruz. Bu noktada daha yapmamız gerekenler de var" dedi.

Bakan Şimşek, eşi Esra Şimşek ile birlikte Antrepo No 3'te sanatçı Ahmet Güneştekin'in "Yüzleşme" isimli sergisinin açılışına katıldı.

Sergiyi gezmesinin ardından yaptığı açıklamada Şimşek, Batmanlı bir hemşehrisi olduğunu hatırlattığı Güneştekin'in Türkiye'nin zenginliklerini ve Anadolu'nun tarihi birikimini bütün renkleriyle yapıtlarına yansıttığını ifade etti.

Şimşek, "Her bir eserin bir arka planı var. Günümüzün bütün sorunlarını güzel bir şekilde yansıttığını gördüm. Kendisini tebrik ediyorum. Ülkemizin sanat anlamında geldiği noktayı göstermesi açısından da bu türden sergiler önemli" diye konuştu.

Anadolu'nun, tarihiyle, bütün zenginlikleriyle muhteşem bir coğrafya olduğunu dile getiren Şimşek, şunları söyledi:

"Biz farklılıklarımızı zenginlik olarak görüyoruz. Artık bir tehdit olarak görmüyoruz. Bu noktada daha yapmamız gerekenler de var. Bu farklılıkları, ülkemizin bütün zenginliklerini açığa çıkartacak, birer zenginlik kaynağı olarak ülkemizin gelişmesine, dinamizmine katkıda bulunacak şekilde görüyoruz. Ülkemizin bütün bileşenleri çok önemli. Nasıl ki bu eserlerden bir parçasını çıkardığınız zaman bütünlüğü bozuyorsanız, oradaki resmin güzelliğini göremiyorsanız, ülkemizde de böyle... Bütün zenginliklerimiz, tüm farklılıklarımız hakikaten bizim için çok önemli. Bu sergiye bu gözle de bakmak lazım. Özellikle yurt dışında Türkiye'yi bu güzel eserlerle temsil etmesi, hem ülkemizin tanıtımı hem de ülkemizin geldiği noktayı göstermesi açısından hakikaten büyük katkıları olacak."

-"Amerika'nın sağlığına kavuşması gerekiyor"-

Bakan Şimşek, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki başkanlık seçimlerine ilişkin bir soruya da 'İnşallah Amerika açısından, dünya açısından daha iyiye vesile olur" yanıtını verdi.

Obama'nın biyografilerini okuduğunu ve hayatını etkileyici bulduğunu söyleyen Şimşek, Devlet Bakanlığı sırasında Obama'nın Türkiye ziyaretinde kendisine mihmandar Bakan olarak eşlik ettiğini hatırlattı.

Şimşek, "Obama, gerek hayatını gerek yapmaya çalıştıklarını takdir ettiğim, özellikle Amerika'da sağlık sigortası olmayan fakir 45 milyon kişiye yeni bir açılım iradesini koymuş önemli bir şahsiyet. Onun için kendilerine iyi şanslar diliyorum. İnşallah Amerika açısından, dünya açısından daha iyiye vesile olur. Bölgemizin istikrara, barışa, huzura, istihdama, refaha ihtiyacı var. Ama dünyanın da çok güçlü motorlara ihtiyacı var. Hem Avrupa Birliği'nin ayağa kalkması hem Amerika'nın sağlığına kavuşması hem de gelişmekte olan ekonomilerin başta Çin, Hindistan, Türkiye, Brezilya, Rusya gibi ülkelerin de dinamizmini devam ettirmesi gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

-Türkiye'nin en büyük kişisel sergisi-

Sanatçı Ahmet Güneştekin de "Yüzleşme" adlı serginin, mitoloji ve sözlü kültürden beslenen çalışmaları ile dinler, savaşlar ve insanlık suçları gibi toplumsal olayları konu edinen son dönem çalışmalarının uluslararası sergi dizisinin başlangıç ayağı olduğunu söyledi.

Serginin 6 Kasım-30 Aralık tarihleri arasında Antrepo No 3'te ziyaret edilebileceğini belirten Güneştekin, projenin gelecek yıl nisan ayında Erbil'e, Haziran ayında Venedik Bienali'ne, ardında da Berlin'e gideceğini, 2014 yılı içinde de Fransa'nın 5 farklı kentindeki müzeleri dolaşacağını kaydetti.

Sergide tamamen Ortadoğu kültüründen referansla Mezopotamya ve Anadolu zenginliklerinden eserlerin olduğunu aktaran Güneştekin, projenin 4 bin metrekarelik bir alana, 100 kişilik bir ekiple 20 günde kurulduğunu, sergi mekanının mimari tasarımının ise Mimar Dara Kırmızıtoprak tarafından üstlenildiğini bildirdi.

Türkiye'nin bu büyüklükte bir alana yapılmış en büyük kişisel sergisi olma özelliğine sahip "Yüzleşme"nin açılışına, Abdurrahman Kurt, Ara Güler, Coşkun Aral, Celal Doğan, Hasip Kaplan, İsmail Beşikçi ve Rojin'in yanı sıra sanat, siyaset ve iş dünyasından isimler katıldı.

Muhabir: Mücahid Eker

Yayıncı: Yılmaz Yıldız - İSTANBUL

Kaynak: AA / Ekonomi

Ahmet Güneştekin Mehmet Şimşek Barack Obama Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title