Haberler

Bakan Şener Sakarya'da

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Siyaseti Bırakmadığını, Sadece Milletvekilliğine Ara Verdiğini Söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, siyaseti bırakmadığını, sadece milletvekilliğine ara verdiğini söyledi.

Sakarya'nın Akyazı ilçesi Alltındere beldesinde düzenlenen Abhaz Şurası'na katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Şener, basın mensuplarının, "Kuzey Irak'a girilecek mi, bu konuda ne düşünüyorsunuz?" sorusuna, "Biliyorsunuz güvenlik konularının görüşüldüğü değişik kurullar var ve kurullarda hem siyasetçiler, hem bürokratlar, hem de askeri yetkililer birlikte bulunur. Buna göre değerlendirme yapılıyor. Kararlar

oluşturuluyor. Ama şu noktada konuyla ilgili ben bir değerlendirmede bulunmayacağım" dedi.

Şener, "Kişisel olarak Kuzey Irak'a girilmesinden yana mısınız?" sorusuna ise, "Bu konu bireysel olarak, bireysel fikir olarak tartışılacak bir konu değildir. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir ülkedir, güçlü bir devlettir. Yerleşik kurumları vardır. Bu kurumlardan görüş oluşturulur kararlar alınır" cevabını verdi.

Basın mensuplarının bundan sonra ne yapacağına ilişkin sorularına Bakan Şener, "Nihayet benim halimi soran birine rastladım. Çok teşekkür ediyorum. İlk planda çok sayıda üniversiteden teklifler aldım. Devlet ve vakıf üniversiteleri olmak üzere, ders vermek veya kadrolarında bulunmak üzere önerilerde bulunuyorlar. Bazı basın-yayın kuruluşları köşe yazarlığı konusunda teklifler getiriyor. Bunun dışında bazı arkadaşlarımız değişik önerilerle geliyor. Önümüzdeki süreçte bütün bunlarla ilgili karar verip

belli bir uğraşıya yöneleceğim" diye konuştu.

"Siyaseti bıraktınız mı?" sorusuna Şener, "Siyaseti bırakmadım, ara da vermedim. Siyasete devam ediyorum. Sadece 22 Temmuz seçimlerinde milletvekili adayı olmayacağımı ilan ettim ve olmadım. Yani 22 Temmuz seçimlerinde milletvekili adayı değilim. Ama siyasete devam ediyorum. Belki şöyle diyebiliriz, milletvekilliğine ara veriyorum ama siyasete devam ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Cumhurbaşkanı olmayı düşünüyor musunuz?" şeklindeki soruya Şener, "Bu konular farklı platformlarda farklı şekillerde değerlendirilmesi gereken konular. Şimdiye kadar bu konuda istiyorum veya istemiyorum diye bir cevap vermedim. Ben eski üslubumu sürdürüyorum" dedi.

Basın mensuplarının, "Kuzey Irak'a girilmesi halinde seçimler ertelenir mi?" şeklindeki sorusunu ise Şener, "Bu konu benim ihtisas alanıma girmiyor. Onun için söylenmesi gerekenleri veya benim söyleyebileceğim şeyleri söyledim zaten" şeklinde cevapladı.

(İÇ-AK-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title