Haberler

Bakan Şener'e Yılın Bakanı Ödülü

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Basın Siyasetçi İlişkisini Kader Arkadaşlığına Benzeterek, "Bir Ülkede Medyaya Baskı Oluyorsa O Ülkede İşler Yolunda Değildir" Dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, basın siyasetçi ilişkisini kader arkadaşlığına benzeterek, "Bir ülkede medyaya baskı oluyorsa o ülkede işler yolunda değildir" dedi.

Bakan Şener, son dönemde Türkiye'de basın-hükümet arasındaki ilişkileri, "Tarafsız biri uzaktan bakarsa gayet güzel iyi ilişkiler içinde olduğunu söyleyebilir ama özelde bende sizin gibi düşünüyorum" şeklinde değerlendirdi. Değişikliği gündemde olan TCK'nın 301. maddesini de değerlendiren Bakan Şener, "Bu konuda maddeyle ilgili sınırları daha da genişleten agresif bir görüşe karşı, 'madde zaten çağdaş bir metindir, değiştirmeye gerek yok' görüşleri var. Ben ikinci fikrin tartışmalara yarar sağladığına inanıyorum. Herkes fikrindekileri gözden geçirmesini sağlıyor" dedi.

Anadolu Basın Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener'e "2006 yılının en başarılı bakanı" ödülünü verdiler. GAP İdaresi Başkanlığı'nda Bakan Şener'i ziyaret ederek çeşitli hediyeler veren Anadolu Basın Birliği Başkanı Halil Zor ve yönetim Kurulu üyeleri, Bakan Şener'e yılın bakanı plaketini verdiler. Ayrıca Bakan Şener'i yılın bakanı olması nedeniyle Anadolu Basın Birliği'nin Onursal Başkanlığı'na seçtiklerini belirten Zor Bakan Şener'e rozetini taktı. Birlik üyeleri Bakan Şener'e, Sivasspor'dan şükran plaketi, Gaziantep'ten Paşaocağ, 14 Eylül 1919 tarihli Sivas'ın ilk yerel gazetesi, Malatya'nın meşhur kayısısı, Urfa'dan kelaynak motifli had işlemesi, Sivas'ta dürüstlüğün simgesi tuyguni işlemesi ve Manisa'nın meşhur mesir macunu hediye ettiler. Hediyeler karşısında şaşıran Bakan Şener, "Basın Birliği'nin Onursal Başkanı olmak çok zevkli" diyerek teşekkürlerini iletti. Mesir Macunu törenlerinde herkese birer tane mesir macunu dağıtıldığını hatırlatan Şener, "Neden bana 5 tane getirdiniz? Bu kadar mesir macununa ihtiyacım olduğunu düşünmediniz umarım" diyerek espri yaptı. Hediyelerinin ardından bir konuşma yapan Bakan Şener, bugüne kadar birçok kez yılın bakanı seçildiğini ancak en büyük gururu Anadolu Basın Birliği tarafından seçilmekten dolayı yaşadığını belirterek, 1400 üyesi olan ve Türkiye'nin her yerinde şubesi olan Anadolu Basın Birliği'nin çok önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi.

"BİR ÜLKEDE MEDYAYA BASKI OLUYORSA O ÜLKEDE İŞLER YOLUNDA DEĞİLDİR"

Anadolu Basın Birliği'nin bugün Türkiye'nin en büyük basın gücü olduğunu dile getiren Şener, özellikle yerel medyada çok etkili olduğunu kaydetti. "Bir ülkede medyaya baskı oluyorsa o ülkede işler yolunda değildir" diyen Bakan Şener, bağımsız bir medyanın aynı zamanda toplumun aynası olduğuna dikkat çekti. Siyasetçi ve gazeteciler arasında bir kader bağı olduğunu dile getiren Bakan Şener, gazetecilerin siyasetçilerle birlikte köy, dağ, çamur demeden siyasetçiyi takip ettiğini söyledi. Bir gazeteci için siyasetçinin en bereketli haber kaynağı olduğunu ve asla gazetecinin haber almadan siyasetçinin yakasını bırakmayacağını belirten Şener şöyle konuştu:

"Günlük gazetelerde, ya da televizyonlarda siyasetçi olmadan bir sayfa ya da ekran göremezsiniz. Siyasetçi de çoğu zaman canının acıtan haberler yazılsa da her zaman gazeteciye ihtiyaç duyar. Yanında bir gazeteci göremeyince kendini yalnız hisseder. Gazeteci vazgeçemeyeceği bir dostu gibidir. Ben bu konuda kendimi şanslı hissediyorum".

Bir basın mensubunun Anadolu Basın Birliği'nin Onursal Başkanı olarak Devlet Bakanı Şener'e hangi soruyu yöneltirdiniz?' şeklindeki sorusu üzerine Bakan Şener, "Ne olacak bu memleketin hali diye sorardım" dedi. Aynı gazetecinin, "Bakan Şener olarak bu soruya nasıl cevap verirdiniz?" sorusuna ise, "Umut var herşey daha iyi olacak" diye karşılık verdi. Bu kapsamda Mortgage yasa tasarısının hafta içinde Meclis Genel Kurulu'na gelerek yasalaşacağını dile getiren Şener, "Mortgage, ucuz konut finansmanı, kayıtdışılığı ortadan kaldırmak, imar ruhsatı olmayan konutların yararlanamayacağı, inşaat mevzuatına uyum açısından önemli bir yasa olacaktır" dedi. Bir Gazetecinin, "Basın siyasetçi ilişkilerini değerlendirdiniz ama son dönemde Türkiye'deki basın siyaset ilişkisini nasıl görüyorsunuz?" sorusuna Bakan Şener, 16 yıldır siyasette olduğunu, bazen doğru olmayan haberler yazılsa bile hiçbir haberden dolayı mahkeme yolunu seçmediğini genel anlamda basınla kendi ilişkilerinin iyi olduğunu söyledi. Ancak hakkında çıkan haberlerden dolayı mahkeme yoluna başvurmanın da bir yasal hak olduğuna dikkat çeken Bakan Şener, yasal hakların aranmasının sorun olduğunu anlamına gelmeyeceğini ifade etti. Şener, "Hükümet basın ilişkilerine tarafsız gözle dışardan bakıldığında herşeyin gayet güzel iyi ilişkiler içinde olduğunu söylenebilir. Özelde bende sizin söylediklerinizden farklı birşey söyleyemem" dedi.

"301 TARTIŞMALARI YARARLI"

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da cevaplayan Bakan Şener, TCK'nın 301'inci maddesi ile ilgili görüşünün sorulması üzerin, genel anlamda söz konusu maddenin çağdaş ülkelerde olduğu gibi düzenlendiğini belirterek, bu kapsamda Başbakan ve Hükümet sözcüsünün değerlendirme yaptığını söyledi. 301'inci maddenin düzenleniş biçiminin çağdaş, gelişmiş düzene uygun çağdaş bir metin olduğunu ifade eden Şener, aynı zamanda bu maddenin geniş bir katılımla düzenlendiğini ve AB standartlarına uygun yapıldığını hatırlattı. Ancak Türkiye'de uygulanış biçiminde aksaklıklar olduğu için değişiklik tartışmasının gündemde olduğunu ifade eden Şener, medyayla ilgili iki fikrin belirginleştiğini kaydetti. . Şener, maddeyle ilgili sınırları daha da genişleten agresif bir görüşe karşı 'madde zaten çağdaş bir metindir değiştirmeye gerek yok' fikrinin bulunduğunu hatırlatarak, "Tartışmaların ikinci fikre katkı verdiğine inanıyorum. Herkesin fikrinde olanları gözden geçirmesini sağlıyor" dedi. Galataport İhalesi'nin son durumunun sorulması üzerine ise Bakan Şener, "Galataport kelimesi ile benim ismim sanırım özdeşti. Ancak bu konuda farklı bir süreç yaşanıyor. Benim bilgim dahilinde yeni bir gelişme yok" dedi.

(SC-ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title