Haberler

Bakan Şener Adana'da

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Cumhurbaşkanlığı Seçimiyle İlgili Yorum Yapmanın, Meclis'in İradesine Saygısızlık Olacağını Belirterek, "İşadamlarının Seçimler Nedeniyle Tedirgin Olmasına Gerek Yok. 2007 Yılı Yatırımcıların Kazanacağı Bir Yıl Olacaktır" Dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili yorum yapmanın, Meclis'in iradesine saygısızlık olacağını belirterek, "İşadamlarının seçimler nedeniyle tedirgin olmasına gerek yok. 2007 yılı yatırımcıların kazanacağı bir yıl olacaktır" dedi.

Şener, Adana gezisi sırasında gazetecilerin Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili soruları üzerine yaptığı açıklamada, TBMM'nin ülke için hayırlı olan kişiyi Cumhurbaşkanı seçeceğini ifade ederek, "Seçimler gizli oylamayla yapılacak. Milletvekilleri iradesi nerede bütünleşirse o Cumhurbaşkanı olur. Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili kim aday olur, milletvekili kimi seçer yorumunu yapmak, Meclis'in iradesine saygısızlık olur'' diye konuştu.

Partilerin kimi aday göstereceği, hangisini destekleyeceği, milletvekilinin hangisine oy vereceği ifadelerinin yersiz olduğuna dikkat çeken Şener, şöyle konuştu:

"Seçim gündeme geldiği günden itibaren herkes ortaya çıkıp bir şeyler söylüyor. Herkesin yorumu kendine. Farklı düşünceleri faydalı görüyoruz. Ülke sorunlarıyla ilgili ne kadar farklı düşünceler ortaya çıkarsa, o ülkenin düşünce zenginliği de artar. Bu konuda farklı platformlarda farklı şeyler dile getiriliyor. Neticede oy verecek milletvekilidir. İş dünyası ve sivil toplum örgütlerinden gelen yorumların seçim için oy verecek milletvekillerinin ufuklarını da genişleteceğine inanıyorum.''

Şener, 2007 yılı içinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin ekonomi dünyasını tedirgin ettiği şeklindeki görüşlerin yersiz olduğunu, ekonomik hedeflerin gerçekleştirileceğinin altını çizerek, "Bu yıl ekonomik ve dünya konjonktürü açısından verimli bir yıl oldu. Makro ekonomik hedeflerimizi açıkladık. Bu hedeflerin seçimler nedeniyle askıya alınması söz konusu değil. Bunlar gerçekleştirilecek hedefler. Ekonomi politikalarını da buna göre yürütüp, yöneteceğiz. Dünya konjonktürü de buna uygun. İşadamlarımızın seçimler nedeniyle tedirgin olmasına gerek yok, yatırımcılar 2007'yi kazanacakları bir yıl olarak görmelidir. Üretim ve yatırımlarını ertelememelidirler'' diye konuştu.

(FK-MT-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title