Haberler

Bakan Sarıeroğlu, Şehit Anneleriyle Bir Araya Geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, “Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ile yine gerek Kuzey Irak’ta gerek sınırlarımızın içerisindeki operasyonlarda dünyaya çok açık ve net mesajlarımızı verdik veriyoruz.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ile yine gerek Kuzey Irak'ta gerek sınırlarımızın içerisindeki operasyonlarda dünyaya çok açık ve net mesajlarımızı verdik veriyoruz. Kimsenin bizi terörle diz çöktürmeye, terbiye etmesine müsaade etmedik, inşallah bundan sonra da müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, şehit anneleri ve çocuklarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Program Kur'anı Kerim tilavetiyle başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu yaptığı konuşmada, Anneler Günü vesilesiyle organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirterek, "Anneler başımızın tacı. Gerek dinimizin buyurduğu şekilde gerek medeniyetimizin tasavvur ettiği şekilde analarımız olmasaydı bu topraklar bu kadar güçlü mayalanmazdı. Onların yetiştirdiği evlatlar vatan için bayrak için millet için ezan için kendilerini gerektiği yerde gerektiği zaman hiç arkaya bakmadan canlarını ortaya koydular" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin son dönemlerde çok ağır badireler atlattığını söyleyen Sarıeroğlu, "Millet olma şuurumuzda birlik beraberlik ruhuyla bunları atlattık. En son Zeytin dalı operasyonunda 81 milyon vatandaşımızın huzuruna ve güvenliğine yönelik çok kapsamlı bir operasyon ve tarihimizin en son kahramanlık zaferidir. Bu bağlamda Türkiye olarak gerçekten şanslıyız. Böylesine yürekli evlatlarımız var. Her birinin hikayesini dinlediğimiz zaman seçildiklerini hissediyoruz. Yavrularımızı kaybettik. Onları geri getirme imkanımız yok. Ama biz AK Parti olarak hükümetlerimiz olarak da her zaman şehitlerimizin annelerini annelerimiz, babalarını babalarımız, kardeşlerini kardeşlerimiz, evlatlarını evlatlarımız bildik. Bu hassasiyetle gönülden samimi şekilde büyük bir çaba içerisinde olduk. Bundan sonra bu konuda çabalarımız devam edecek. Güçlü büyük bir ülkeyiz. Yolumuzdan hiç kimse bizi geri döndüremeyecek. Daha iyisini yapacağız. 81 milyonun huzuru refahının kalıcı olması açısından var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Üzerinde yaşadığımız bu toprakları, aldığımız bu nefesi şehitlerimize borçluyuz. Yüzyıllardır bu topraklarda yaşayabiliyorsak şehitlerimizin sayesinde yaşayabiliyoruz. Bayrağımız özgürce göklerde dalgalanabiliyorsa şehitlerimizin sayesinde" açıklamasında bulundu.

"Kimsenin bizi terörle diz çöktürmeye, terbiye etmesine müsaade etmedik"

Bakan Sarıeroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Yüzyıllardır bu vatan için bu millet için dünyanın dört bir tarafında toprağa düşen şehitlerimiz var. Malta'dan Hindistan'a Bosna'dan Yemen'e kadar 3 kıtada dünyanın 34 ülkesinde 78 şehitliği olan bir milletiz. Bu tablo bu milletin vatan, millet, bayrak sevgisinin asırlarca sarsılmadan devam ettiğinin de bir göstergesidir. Acılarınızı bizlerde derinden paylaşıyoruz. Bu acıların bir daha yaşanmaması için Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde tüm gücümüzle çalışıyoruz. Tüm dünyaya karşı koyan bir Cumhurbaşkanımız var. Bu kadar ülkemize, dinimize, Müslümanlara yönelik tehdit karşısında tüm dünya sesini çıkarmazken yaşanan acılara zulümlere sıkıntılara karşı tüm dünya gözlerini kapatmışken kulaklarını tıkamışken Türkiye olarak her yere elimizi uzatıyoruz. Herkes sessizken Cumhurbaşkanımız liderliğinde tüm Türkiye olarak sesimizi yükseltiyoruz. Ulaşabileceğimi her yere tek bir kişi bile olsa tüm mazlum ve mağdur coğrafyalara elimizi uzatıyoruz. Yaşanan zulümler, ızdıraplar karşısında herkes sessiz kalsa da biz sesimizi yükseltmeye elimizden geleni yapmaya yaraları sarmaya devam edeceğiz. Bu vatana, topraklara 81 milyonumuzun huzuruna kastetmeye, göz dikmeye kalkan kim olursa olsun karşısında bizi güçlü şekilde bulmaya devam edecek. Aziz milletimizin adanmışlık ruhuyla, kahraman Mehmetçiğimizle ve 81 milyon vatandaşımızla nasıl bugüne kadar bu hainlere bu dünyayı dar ettiysek bundan sonra da dar etmeye devam edeceğiz. Dökülen her şehidimizin kanını burunlarından fitil fitil getirmeye devam edeceğiz. Mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ile yine gerek Kuzey Irak'ta gerek sınırlarımızın içerisindeki operasyonlarda dünyaya çok açık ve net mesajlarımızı verdik veriyoruz. Kimsenin bizi terörle diz çöktürmeye, terbiye etmesine müsaade etmedik, inşallah bundan sonra da müsaade etmeyeceğiz."

"Birliğimiz beraberliğimizle hainlerin bizlere karşı düşmanca tavırlarını engellemiş olacağız"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ise şehitlik mertebesinin mertebelerin en yükseği olduğunu vurgulayarak, "Bu topraklarda tarih boyunca bu topraklara sahip olmak için ecdadımızdan bugüne kadar, bugün dahi şehitlerimiz ve gazilerimiz var. 15 Temmuz'da bütün millet olarak gazi olduğumuzu da ifade etmek istiyorum. Millet olarak sokaklara, meydanlara çıkıp bu hain darbe girişiminin engellenmesi noktasında herkes elinden geleni yaptı. Bizim birlik beraberlik içerisinde olmamız ülkemizin güçlü olması durumunda hainler düşmanlar ülkemize karşı herhangi bir harekete cesaret edemeyecekler. O yüzden birlik beraberliğimizin çok daha önem arz ettiği bu günlerde inşallah devam ettireceğimiz birliğimiz beraberliğimizle hainlerin bizlere karşı düşmanca tavırlarını engellemiş olacağız"şeklinde konuştu.

Programa Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Genel Başkanı Gazi Lokman Aylar da katıldı. Aileler kahvaltı ederken çocuklar ise kendileri için oluşturulan oyun alanında oynadı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Jülide Sarıeroğlu Anneler Günü Türkiye Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title