Haberler

Bakan Şahin, Nobel Ödüllü Aktivist Tevekkül Karman'ı Makamında Kabul Etti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Yemen'de ve Ortadoğu'da insan hakları mücadelesi konusunda bugün yaşanan değişim ve gelişimin en temel aktörlerinin kadınlar ve gençler olduğunu belirterek, "Bunun simgesi haline gelen Tevekkül Hanım"...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Yemen'de ve Ortadoğu'da insan hakları mücadelesi konusunda bugün yaşanan değişim ve gelişimin en temel aktörlerinin kadınlar ve gençler olduğunu belirterek, "Bunun simgesi haline gelen Tevekkül Hanım da bu konuda Nobel ödülü kazandı. Bir kadın olarak verdiği mücadeleyi çok kıymetli buluyoruz" dedi.

Bakan Şahin, Nobel ödüllü Yemenli Aktivist ve Gazeteci Tevekkül Karman ve beraberindekileri heyeti makamında kabul etti. Kabulde konuşan Bakan Şahin, "İnsan hakları mücadelesi konusunda Yemen'de ve Ortadoğu'da bugün yaşanan değişim ve gelişimin en temel aktörleri kadınlar ve gençler oldu, bunun simgesi haline gelen Tevekkül Hanım da bu konuda Nobel ödülü kazandı. Bir kadın olarak verdiği mücadeleyi çok kıymetli buluyoruz. Bundan sonraki süreçte de o mücadelenin verilme ruhuna uygun bir şekilde sürecin tamamlanmasını, bütün dünya barışı ve insanların huzuru ve selameti için bu sürecin iyi bir şekilde izlenmesi, takip ve edilmesi ve sonuçlanması gerekiyor" dedi.

Türkiye'nin "Yurtta barış, dünyada barış"ı dış politikanın temel felsefesi olarak gördüğünü vurgulayan Bakan Şahin, "Cumhuriyetin kuruluş felsefesine de uygun bir şekilde Türk dış politikasına bu mantıkla bakıyoruz. Bölge barışı beraberinde dünya barışını da direk etkiliyor. Bir taraftan da mağdurun, mazlumun, güçsüzün sesinin duyurulmasında, onların haklı mücadelelerini başarmaları konusunda da bütün gücümüzle yardımcı oluyoruz. Bu duruşumuz çok net" diye konuştu. Tevekkül Karman'la daha önce İstanbul'da çatışma bölgesinde kadınlarla ilgili bir toplantıda bir araya geldiklerini hatırlatan Bakan Şahin, "Toplantının üzerinden aylar geçti. Bu konuda hem kendi ülkesinde hem bölgeyle alakalı beraber neler yapabiliriz, bunu da bu ziyaretinde dinlemeyi önemsiyoruz" dedi.

Yemen'deki kadınların karşılıklı işbirliği talebi olduğunu ifade eden Şahin, "Biz sadece Yemen için değil bizden talep edilen her çalışmayı önemsiyoruz. Öncelikle bu çalışmaları uzman gönderip yerinde inceliyoruz. Ardından yoksulluktan tutun, kadın hakları engelli hakları, çocuk haklarıyla ilgili her ülkenin kendi tecrübesine göre çalışmalarımızı yapıyoruz ve verilmesi gereken her türlü desteği veriyoruz. Tevekkül kardeşimizin bu talebini de hem Başbakanlık hem de bakanlık olarak gerekli çalışmaları tamamlayarak, başarırız" ifadelerini kullandı.

NOBEL ÖDÜLLÜ KARMAN: "TÜRK VATANDAŞI OLARAK TÜRKİYE'NİN KADINA VE AİLEYE VERDİĞİ ÖNEMLE GURUR DUYUYORUM"

Arap dünyasında Nobel Barış Ödülü kazanan ilk kadın olan Tevekkül Kerman, sözlerine "Önce Kardeşim Fatma Hanım, sonra Bakanım Fatma Hanım ile konuştuğum için çok minettarım, çok teşekkür ediyorum" diyerek başladı.

Bakan Şahin'le daha önce eski bakanlık binasındaki görüşmelerini hatırlatan Karman, şu an ise yeni bir binada bir araya geldiklerini ifade etti. Karman, "Bu durum Türk devletinin kadına ve aileye çok büyük önem verdiğinin göstergesidir. Bu yüzden çok mutluyum. Ben bir Türk vatandaşı olarak, bu gelişmeden dolayı gurur duymaktayım" diye konuştu. Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü tarafından davet edildiğini söyleyen Karman, koordinatörlüğün düzenlediği gençlik programları kapsamında Türkiye'de bulunan 35 Yemenli gençle, bir araya geldiğini hatırlattı. Karman, Kamu Diplomasisi Koordinatörü Cemalettin Haşimi'ye desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Bu görüşmeler sürekli ve aylık olarak gerçekleşmesi gerektiğini dile getiren Karman, "Biz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aracılığıyla Arap Baharı'ndan etkilenen ülkelerden ve Yemen'den 40 kadını Türkiye'ye getirerek, sorunları tartışmak istiyoruz. Onların bakanlığınızın himayesi altında getirilerek, Türkiye'deki kadın hakları konusundaki gelişmelere vakıf olmalarını istiyoruz. Bu da sonuçta Yemen'e olumlu şekilde yansıyacaktır. Sayın Bakanımız Fatma Hanım'dan ve Türkiye'deki kadınlardan çok daha fazla yararlanacağız" ifadelerini kullandı.

Arap Baharı'ndan etkilenen Yemen'deki ayaklanmanın uluslararası kamuoyuna dönük yüzü olan Tawakel Karman, 2012 yılında Türk vatandaşlığına kabul edilerek, Tevekkül Karman adını almıştı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Fatma Şahin Türkiye Yemen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title