Haberler

Bakan Şahin, "Kayseri' deki Patlamada Nihayi Hedef Orası Değildi"

İçişleri BAKANI Naim Şahin, Kayseri Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı saldırı ile ilgili İzmir'de açıklama yaptı. Hedefin bu polis merkezi olmadığını değerlendirdiklerini belirten Bakan Şahin, bomba yüklü aracın Kahramanmaraş'tan bu yana takip edildiğini söyledi.

İzmir'e bazı inceleme ve açılışlar için gelen İçişleri Bakanı Naim Şahin sabah Vali Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret etti. Bakan Şahin'in Vali ziyaretine basın mensupları alınmadı. Gazetecilerin çekilen emniyet şeridinin ardınde beklemesi istendi.

Bakan Şahin daha sonra Valilik binasının hemen yanındaki İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay'ı ziyaret etti. Bakan Şahin Emniyet Müdürlüğü'nden çıkışta gazetecilerin Kayseri'deki bombalı saldırıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Basın mensuplarına Kayseri Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki saldırıyla ilgili bilgiler veren Bakan Şahin, 'Sabahleyin 09.45 civarında Kayseri ilimizin Pınarbaşı ilçesinde bir canlı bomba eylemi gerçekleştirildi. Sonucunda bir polis memuru şehit, bir polis memurumuz ağır yaralı, bir kısmı polis çocuklarımız olmak üzere çevrede bulunan 10 civarında insan da hafif yaralı olarak kurtuldu. Fakat olayın başlangıcı Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinden başlıyor. Oradaki bir trafik uygulamasında Jandarmamızın sabahın erken saatlerinde kaçan bir araç tarafından bu canlı bomba eylemi gerçekleştirildi. Aracın içinde görüldüğü kadarıyla 2 canlı bomba militanı var. Onlar tabii ki parçalanmış vaziyette, araç parçalanmış vaziyette. Aracın plakası 06 ile başlıyor, Passat marka bir araç. Hedefinin Pınarbaşı Polis Merkezi olmadığını değerlendiriyoruz. Ama nihai hedefi neresi olabilir onun üzerinde çalışıyoruz. Arkadaşlarımız çalışmaları yapıyorlar. Üzücü bir olay. Terör örgütünün durmadığını beklenmedik çılgın olayların yürütmeye devam ettiğini bir kez daha görmüş olduk. Patlayıcı miktarı oldukça yüksek, etkisi oldukça yüksek. Ama kaybımız bir polis memurumuzun şehit olması. İnşallah yaralımıza acil şifalar diliyoruz, onu kurtarırız. Terör konusunda hep beraber dikkatli olmak gereğini bir kez daha bu olayda görmüş olduk. Jandarma ve polisimiz çok dikkatli davrandı. Sabah itibariyle Göksu Pınarbaşı ve Sarız güzergahında bu araç takip edildi. Polisin yakın takibiyle son anda açtığı ateş sonrasında bu şekilde atlatılmış oldu. Şimdilik söyleyeceklerimiz bu kadar. Bundan sonra adli süreç devam edecek, dedi.

Basın mensuplarının bombanın tipi konusundaki sorusuna ise 'Araştırmalarımız devam ediyor" yanıtını veren Bakan Şahin, Uludere konusuyla ilgili sorunun sorulmasını izin vermeden basın mensuplarının yanından ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kayseri Pınarbaşı Kahramanmaraş Fatma Şahin İzmir Politika Güncel Haberler

title