Haberler

Bakan Şahin İstanbul'da

Güncelleme:

Siirt Valiliği tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, "3 dilli kardeş şehir Siirt" sloganıyla Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Siirt Günleri" başladı.

Açılışa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkanvekili Mihrimah Belma Satır ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin törende yaptığı konuşmada Siirt'in Türkiye'deki kardeşlik açısından önemli bir şehir olduğunu söyledi.

Şahin, "Bu memleket, kardeşlik tohumlarının atıldığı, fitne tohumlarına karşı duran bir memleket. Siirt, İbrahim Hakkı Hazretleri, Veysel Karani Hazretleri gibi mübarek isimlere ev sahipliği yapmış bir yer. Bugünlerde küreselleşmeden, tek tip olmaktan yakınıyoruz. Bugün buna, 'Bir dakika. Siirt var, insanlık, kardeşlik var' diyoruz. Sayın bakanım Bağış'ın söylediği gibi, Siirt, Türk siyasi tarihinin en önemli düğüm noktası olan bir olayı çözdü. Kör düğümü siz çözdünüz. Bugün bu noktadaysak, o en önemli dönüm noktasıdır" dedi.

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ise, "Siirt, ders kitaplarında bile yazan bir şiir nedeniyle hapis yatan, birileri tarafından 'muhtar bile olamaz' denilen yiğidi, başbakan yaparak dünya vicdanının sesi oldu" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da yaptığı konuşmada bu tür organizasyonların, küresel kültür karşısında ezilen, yok olan yerel kültürleri yaşatma, gelecek kuşaklara aktarma anlamında çok önemli bir işlevi yerine getirdiğini belirtti.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Şahin, Bağış ve Kurtulmuş, stantları gezdi.

Bakan Şahin Türkiye İşitme ve Konuşma Rehabilitasyon Vakfını (TİV) ziyaret etti

Bakan Şahin daha sonra Ataşehir'deki Türkiye İşitme ve Konuşma Rehabilitasyon Vakfını (TİV) ziyaret etti.

Burada yaptığı konuşmada, bir çocuğun sağlıklı şekilde eğitim almasının ve onurlu şekilde yaşamanın en temel hakkı olduğunu belirtti.

Hiç kimsenin, ailesini, sağlığını, çevresini tercih edemediğini dile getiren Şahin, "Çocuk doğduğunda bir hastalığı varsa, anında hızlı tedbir almak gerekiyor. Hele işitme engelliyse... 10 bin canlı doğumun 30'u işitme engelli olarak doğuyor. İşitme engelli grubunun en büyük özelliği, ilk 2 yılda küçücük bir müdahaleyle bütün hayatı kurtarıyorsunuz. Mali olarak küçücük bir cihaz... Mesele, bunu fark eden anne ve babaların hemen müdahale etmesi ve ilk tedbiri almak için tedaviye başlaması. Bunu kaçırdığı an, çok zorlaşıyor" diye konuştu.

Şahin, sağlıkta dönüşümle doğan çocukların yüzde 88'ine işitme taraması yapıldığına değinirken, "Her çocuk çok kıymetli. Kaçırdıklarımızdan bir tanesi işitme engelli devam ederse, bu da hepimizin sorumluluğudur" dedi.

Bakan Şahin, TİV'in "7 Bölge 7 İşitme Engelliler Anaokulu" projesini, Bakanlık olarak destekleyeceklerini bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise bir şehrin medeniyet ölçüsünün, o ülkede yaşayan engellilerin kentleri kullanma oranıyla ölçüldüğünü belirterek, "Engelliler, ne kadar bir başkasına ihtiyaç duymadan yaşayabiliyorlarsa, orası o kadar modern bir kenttir" dedi.

Bakan Fatma Şahin, TİV'in ardından Fevpark Dragos "Engelsiz Yaşam Merkezi" proje alanına giderek, yetkililerden projeye ilişkin bilgi aldı.

Şahin, daha sonra Kadıköy Sağlık Eğitim Merkezi Vakfı (KASEV) Öğretmen Dinlenme ve Bakımevi'ni de ziyaret etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Egemen Bağış Fatma Şahin İstanbul Siirt Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title