Haberler

Bakan Şahin'in Hazırlattığı Yeni Yasa Tasarısına Göre Cezaları Uygulayacak Birim Belli Oldu.

Uğur Tenekecioğlu / Ankara,12(dha) Yeni Yasaya Göre Soruşturmayı ve Mahkemeye Sevki İl Güvenlik Kurulları, Verilen Para Cezalarını İse Gençlik Spor Genel Müdürlüğü Tahsil Edecek.. Ankaragücü-beşiktaş Maçı Sonrası Cezaların Uygulanacağını Belirten Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in Hazırlattığı Sporda Şiddet Yasası'nın Yeni Taslağında Kanunu Uygulamak Üzere İl Güvenlik Kurulları'nı...

Uğur TENEKECİOĞLU / ANKARA,12(DHA)

YENİ yasaya göre soruşturmayı ve mahkemeye sevki il güvenlik kurulları, verilen para cezalarını ise Gençlik Spor Genel Müdürlüğü tahsil edecek..

Ankaragücü-Beşiktaş maçı sonrası cezaların uygulanacağını belirten Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in hazırlattığı Sporda Şiddet Yasası'nın yeni taslağında kanunu uygulamak üzere İl Güvenlik Kurulları'nın devreye gireceği öğrenildi.

Gençlik Spor Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan kanuna göre, özellikle kanunu kimin uygulayacağı konusunda eski taslakta belirsizlikler olduğu bu yönde değişikliklere gidildiği belirtildi. Yeni taslağın 28 maddesine göre, "Bu kanuna aykırı eylemde bulunanlar hakkında Spor Güvenlik Kurulu'nun re'sen veya kendisine gelen şikayet ve ihbarlar üzerine yapacağı inceleme sonucunda mahallin en büyük mulki amiri tarafından ilgili hakkında bu kanundaki idari para cezaları veya tedbirleri uygulamasına karar verilir. Bu kanunun uygulanmasında ihmal gösteren kişi veya kurumlar hakkında o ilin valisi resmen soruşturma açmaya yetkilidir" denildi.

Taslakta ayrıca verilen cezaların tahsili konusunda da Gençlik Spor Genel müdürlüğüne yetki veriliyor. Taslakta cezaların tahsili konusunda "Bu kanunun uygulamasından doğan davaları takip ve verilen idari para cezalarını tahsil yetkisi Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'ne aittir. Toplanan idari para cezaları Gençlik Spor Genel Müdürlüğü bütçesine ödenek kaydedilir. Bu paraların yüzde ellisi Engelliler Spor Federasyonu ile Engelliler kulüp ve faaliyetlerine, yüzde ellisi ise fair play kurallarına uygun hareket eden amatör spor kulüpleri ile okul sporlarının gelişmesine ayrılır" diye belirtildi.

Bilindiği gibi hazırlanan taslağa göre spor alanlarına her türlü silah, kesici alet, sis veya ses bombası sokan kişilere 3 aydan 1 yıla kadar hapis ve adli para cezası ile 6 ay müsabakalardan men cezası verilmesi öngörülüyordu. Suçun tekrarı halinde ise ceza katlanarak gidiyordu. Hükümetin söz konusu kanun taslağını önümüzdeki hafta sonuna kadar meclise getireceği öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title