Haberler

Bakan Şahin'den İddaa Açıklaması

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İddaa ile İlgili Boşluğu Doldurmak İçin TBMM Başkanlığı'na Bir Yasa Tasarısı Gönderdiklerini Açıkladı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İddaa ile ilgili boşluğu doldurmak için TBMM Başkanlığı'na bir yasa tasarısı gönderdiklerini açıkladı.

Bakan Şahin, Formula 3'te 3. olan pilot Cemil Çıpa'yı kabul etmek için geldiği Ataköy'deki Olimpiyatevi'nde Kulüpler Birliği Vakfı ve Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ile İddaa konusundaki gelişmelerle ilgili bir görüşme yaptı. Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Şahin, İddaa konusunda Danıştay 13. Hukuk Dairesi'nin kararının kendileri için de sürpriz olduğunu belirtti. İdare Mahkemesi safhasındaki başvuru ve talebin biraz farklı olmasına rağmen Danıştay 13. Hukuk Dairesi'nin konuyu biraz daha genişleterek bir yürütmeyi durdurma kararı verdiğini kaydeden Bakan Şahin, "Yargı kararı herkesi bağlar. Henüz bu karar Spor-Toto Teşkilat Müdürlüğü'ne tebliğ edilmedi. Tebliğden itibaren 1 aylık süre içinde bazı adımlar atılması gerekiyor. Danıştay 13. Hukuk Dairesi, Spor-Toto Teşkilatı ile ilgili bu oyunların oynanmasını sağlayan yasada, hizmet alımıyla ilgili bir düzenlemenin bulunmadığını, dolayısıyla İddaa oyununu Spor-Toto Teşkilat Müdürlüğü'nün kendisinin oynatabileceğini veya kamu kurum ve kuruluşlarından herhangi birine oynattırabileceğini ifade etti. Biz de bu boşluğu doldurabilmek için birkaç gün önce TBMM Başkanlığı'na bir yasa tasarısı gönderdik. Önümüzdeki Çarşamba günü komisyonda görüşülecek ve büyük bir ihtimalle o gün komisyondan geçip genel kurula inmiş olur. Daha sonra yasa tasarısını genel kuruldan geçirebileceğimizi düşünüyorum ama bu yasa ileriye dönük sorunu çözmeyi amaçlayan bir yasal düzenlemedir. Aradaki boşlukla ilgili, kulüplerimizi sıkıntıya sokmayacak bir formül arayışı içindeyiz. Hukukçu arkadaşlarımız çalışıyor. Yine yasal sınırlar içinde, yargı kararlarını gözönünde bulundurarak bu geçiş sürecini de herhangi bir zarara uğramadan ve uğratmadan geçirmeyi düşünüyoruz'' dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Futbol Federasyonu'nun olağanüstü genel kurula gitmesi için Bursaspor Kulübü Başkanı Levent Kızıl'ın imza topladığının hatırlatılması üzerine ise, "Bu somut olay dolayısıyla kimin nasıl hareket edeceği yasalarda, yönetmeliklerde bellidir. Futbol Federasyonu Başkanı ve yöneticileri uymak durumunda oldukları kurallar çerçevesinde hareket edeceklerdir. 60 günlük süre içinde olağanüstü genel kurulun toplanması gerekiyor. Süreç başladı. Federasyon, herhalde bu 60 günlük süreç içinde genel kurulu olağanüstü toplantıya davet edecektir. Federasyon başkanı ve arkadaşlarının bu konuda duyarlı davranacaklarına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

'Futbolda ikinci yarı başlarken bir kaos var' gibi endişeleri de yersiz bulduğunu ifade eden Şahin, "Çünkü futbol alanı da bir kamu alanıdır, boşluk kabul etmez. Şahıslara bağlı değildir. Bu süreç devam eder. Endişeye mahal yoktur'' dedi.

Kimseyle kişisel bir çatışmanın olmadığını sözlerine ekleyen Şahin, "Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun vermiş olduğu rapor doğrultusunda hareket ediliyor. Benim ne Haluk Ulusoy, ne de başka bir federasyon başkanıyla kişisel sorunum vardır ama herkes kurallar içinde hareket edecek. Yeterli sayıda imza toplanmış ve federasyona ulaşmışsa, federasyonumuzun yapacağı iş, bunun gereğini yerine getirmektir. Ben yerine getireceklerine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Kulüpler Birliği ve Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın da Bakan Şahin ile yaptıkları görüşmeden mutlu ayrıldığını belirterek, "Sayın bakanımızın yardımıyla, gelirlerimiz inşallah aksamadan devam edecektir. Kendilerine teşekkür ettik. İddaa'da bir aksama olmayacak'' dedi.

(EYB-OK-OK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title