Haberler

Bakan Şahin'den Doğalgaz Müjdesi

Doğalgaz İhalesini Alan Firmanın Yetkilileriyle Görüşen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Önümüzdeki Yıl Antalya Merkez ile Bazı İlçe ve Beldelerde Doğalgaz Kullanımına Başlanacağının Müjdesini Verdi.

Doğalgaz ihalesini alan firmanın yetkilileriyle görüşen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, önümüzdeki yıl Antalya merkez ile bazı ilçe ve beldelerde doğalgaz kullanımına başlanacağının müjdesini verdi.

Geçen yıl ihalesi yapılan doğalgaz hattı ile ilgili ihaleyi alan firmanın yetkilileriyle Büyükşehir Belediyesi’nde toplantı yapan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, daha sonra basına açıklama yaptı. Doğalgaz hattının önümüzdeki yıldan itibaren Antalya merkez ve bazı ilçe ile beldelerde kullanımına başlanacağını ifade eden Bakan Şahin, “Biz iktidara gelmeden önce 7 ilimizde doğalgaz vardı. Şimdi bu rakam 50’ye yaklaştı. Antalya’da da 2008 yılının Mart-Nisan aylarından itibaren her evde ve işyerinde doğalgaz kullanılmaya başlanacaktır” dedi.

Doğalgaz hattını Antalya’nın diğer ilçe ve beldelerine de ulaştırmak için firma yetkilileriyle görüştüklerinin altını çizen Şahin, özellikle Alanya, Manavgat ve Kemer bölgelerinde doğalgaz talebinin fazla olduğuna değindi. Şahin, “Antalya’nın her türlü sorununu çözmek, bizim en öncelikli görevimiz. Seçim çalışmaları çerçevesinde gezdiğim ilçe ve beldelerde, vatandaşlarımız doğalgaz talebinde bulundu. Bizde bugün ihaleyi alan firma yetkilileriyle görüştük. İhale şartnamesinde kaç ilçe ve beldeye doğalgaz gideceği belliydi. Ancak bunun kapsamını genişlettik ve şimdi her ilçe ve beldemize doğalgaz gitmesi yönünde karar aldık” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen toplantının ardından Atatürk Caddesi üzerindeki esnafları gezen Bakan Şahin, bu sırada alışveriş de yaptı. Şahin, bir mağazadan 49 YTL’ye iki gömlek aldı. Daha sonra AK Parti Milletvekili Adayı Sadık Badak’ın Dokuma’daki seçim bürosunun açılışına geçen Şahin, burada da kısa bir konuşma yaptı. Bakan Şahin şunları söyledi: “Atatürk Cumhuriyet’i kurarken Türkiye’yi çağdaş uygarlık seviyesine çıkarmayı hedeflemiştir. AK Parti’nin de hedefi budur. Türkiye çağdaş uygarlık hedefine daha ulaşamadı. Ama bu yönde gayret var, çaba var. Çağdaş uygarlık seviyesini yakalayabilmemiz için çok çalışmamız, dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmemiz ve günümüz teknolojisini yakalamamız lazım. Bugün bazı siyasi partiler Türkiye’nin her sorununu çözeceğini söylüyor. Hangi güçle çözecekler. Bunları söyleyenler barajı bile geçemiyorlar. Şu an yapılan kamuoyu araştırmalarına göre, en yüksek oy alan muhalefet partisi, yüzde 19 civarlarında. Onun için oylarınızı boşa kullanmayın. Kimin iktidar olacağı belli. AK Parti’nin oy oranı, yüzde 40’ları aşmış durumda. Önceden her seçim döneminde borsa düşer, enflasyon yükselir, döviz kurları uçardı. Ancak bugün bunların hiçbiri yaşanmıyor. Bunun nedeni de ülkedeki ekonomik istikrardır. Türkiye’deki istikrarı devam ettirecek ve ülkenin diğer sorunlarını da çözecek güç AK Parti’dedir. Onun için bizi daha güçlü iktidara getirin ki, çözülmedik sorunumuz kalmasın. Oylarınızı Türkiye’nin geleceğinden yana kullanın.”

Şahin, seçim bürosunun açılış kurdelasını ise, partililer ile birlikte kesti.

(AT-Y)

07.07.2007 18:50 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title