Haberler

Bakan Şahin Balıkesir'de

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Tribünlerin Kötü Niyetli İnsanlardan Temizlenmesi Gerektiğini Söyleyerek, Taraftarlardan İyi Düşünceli Olmayan İnsanları İçlerine Sokmamalarını İstedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, tribünlerin kötü niyetli insanlardan temizlenmesi gerektiğini söyleyerek, taraftarlardan iyi düşünceli olmayan insanları içlerine sokmamalarını istedi.

Bazı ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere geldiği Balıkesir'de valiliği ziyaret eden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, sporda yaşanan şiddet ve olumsuzlukları önlemeye yönelik ciddi adımlar atıldığını söyledi. Türkiye'deki sporda yaşanan olayların abartıldığı kadar da fazla olmadığını söyleyen Bakan Şahin, taraftarlardan iyi düşünceli olmayan insanları aralarına almamalarını, içlerine sokmamalarını istedi. Hükümet olarak sporda şiddet ve olumsuzluğun önlenmesi için çok ciddi çalışmalar yaptıklarını ifade eden Bakan Şahin, şöyle konuştu:

"Zaman zaman hepimizi üzen, rahatsız eden bazı olaylara tanık oluyoruz. Ancak, diğer ülkelerle bu olayların bir kıyaslamasını yaptığımızda bizim ülkemizde meydana gelen sporda şiddet ve düzensizlik dediğimiz olayların sayısı öyle abartılacak kadar değildir. Mesela geçtiğimiz hafta basın yayın organlarına yansıyan Balıkesir'deki olaylar, maçta dışarıdan gelen bazı seyircilerin maçtan önce sokakta çıkardığı olaylardı. Bıçak ve gaz tabancası vardı, basında oldukça yer aldı. Spor müsabakasının oynandığı alanda herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. Biz hükümet olarak bu konuyla ilgili sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesi için özel yasa da çıkarttık. Sanıyorum dünyadaki birkaç ülkeden biriyiz. Türkiye'de halkımızın yüzde 80'i sporla özellikle de futbolla yakından ilgileniyor. Bunların tek amacı bir spor müsabakasını izleyerek seyir zevkini tatmin etmek. Bu televizyon başında olabilir, bir salon veya stada giderek olabilir. Ama, çok az da olsa bir azınlık maalesef hoş olmayan davranışlarda bulunabiliyor. Bunlarla da ciddi şekilde mücadele etmemiz gerekir. Yasa bu imkanı veriyor, ben yasanın yüzde yüz uygulandığı kanaatinde değilim. Yüzde 60-70 dahi uygulansa çok ciddi sonuçlar alınacağını düşünüyorum. Son olarak İçişleri Bakanlığı'na bu konuyla ilgili bir yazı yazarak yasanın daha dikkatli uygulanmasını istedik. Tüm valiliklere bu tebliğ edildi. Yanlış işler yapan, eylemlerde bulunan insanın bu yanlışlığı yanına kar kalmamalı. Kar kalırsa, cezasını çekmezse sonra daha fazla cüret etme imkanı bulur ve başkalarına da kötü örnek olur. O bakımdan suçlu mutlaka cezasını anında çekmelidir. Bu konuyla ilgili mücadelemiz devam ederken, halkımızın, sporseverlerin büyük bir çoğunluğu kurallara uygun hareket ediyor. O bakımdan kendilerine müteşekkirim. Özellikle herhangi bir takımımızın taraftarları, yanlış düşünceli insanları kendi içlerinde barındırmasınlar, onları dışlasınlar, içlerine sokmasınlar. Çünkü, hem tuttukları takıma, hem Türkiye'de spora zarar veriyor, kimseye de bir faydası olmuyor. O bakımdan herkese, hepimize büyük sorumluluklar düşüyor"

Bakan Şahin, birçok ilde faaliyete geçirilen Sporcu Kamp Eğitim Merkezleri'nin çok önemli olduğunu kaydetti. Bu merkezlerdeki amacın istikbal vaad eden gençlerin yetiştirilmesi olduğunu belirten Bakan Şahin, sporun dünyada en etkili tanıtım yolu olduğunu vurguladı. Bakan Şahin, "Mesela atletizmdeki arzumuz yeni İsmail Akçaylar, yeni Mehmet Yurdadönler, yeni Süreyya Ayhanlar yetiştirmektir. Çünkü spor yoluyla tanıtım bugün en etkili tanıtım yoludur. Bir sporcumuzun başarısı, formasını ve bayrağını taşıdığı ülkenin tanıtımına çok ciddi katkılar sağlar. Bunları yapacağız. Ama sporcularımız sadece milli formayı giymekle kalmamalı, Avrupa ve dünyada ilk üçe girmeli. Bu başarıyı gösterecek sporcular yetiştirmek durumundayız. Biz göreve geldiğimizde lisanslı sporcu sayımız 278 bindi, şu anda 2 milyona yaklaştık. Önemli bir atılım, ama kafi değildir. Bugün okullarımızı adeta birer spor kulübü olarak değerlendiriyoruz. Okul Sporları Federasyonu'nu kurduk. Bu çocuklarımızın içerisinden ben inarnıyorumki çok kabiliyetli ve başarılı sporcular yetişecektir. Nitekim bunun işaretlerini de görüyoruz" dedi.

Vali Selahattin Hatipoğlu'ndan brifing alan Bakan Şahin'e Balıkesir milletvekilleri İsmail Özgün, Edip Uğur ve Ali Aydınlıoğlu ile AK Parti İl Başkanı Zekai Kafaoğlu, Belediye Başkanı Sabri Uğur, milli maratoncu İsmail Akçay ve bürokratlar eşlik etti. Vali Selahattin Hatipoğlu Bakan Şahin'e Yağcıbedir halısı ve Balıkesir kolonyası hediye etti. Valilikten sonra belediyeyi ziyaret eden Bakan Şahin'in Balıkesir'deki temasları devam ediyor.

(YU-İRF-İY-ÖK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title