Haberler

Bakan Pepe Edirne'de

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Edirne'de Ağaçlandırma Sahasında Düzenlenen Törene Katılarak Ağaç Dikti.

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Edirne'de ağaçlandırma sahasında düzenlenen törene katılarak ağaç dikti.

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Edirne'nin Meriç ilçesine bağlı Hasırcıarnavut köyünde düzenlenen ağaçlandırma törenine katıldı. Ağaçlandırma sahasında gerçekleştirilen törende konuşan Bakan Pepe, 10 yılda 75 bin hektar alanın ağaçlandırıldığını söyledi. Bakan Pepe, AK Parti iktidarı döneminde bu rakamın geçen yıl 400 bin hektara yükseldiğini anlattı.

Halkın inanmadığı ve desteklemediği hiçbir projenin başarıya ulaşamayacağını, kalıcı olamayacağını söyleyen Bakan Pepe, özel ağaçlandırmaya yönelik çalışmaların da 5-6 katına çıkarıldığını belirtti.

Tarım topraklarının tarım deposu ruhsatı aldatmacasıyla sanayiye kurban edilmesini istemediklerini söyleyen Bakan Osman Pepe, çıkardıkları kanunlarda ve çevre planında sanayi, orman, turizm alanları ile yol ve barajların nerede yapılacağının belirlendiğini söyledi.

Bakan Osman Pepe, köylülerin badem, ceviz, fıstık çamı ekimine her türlü desteği verdiklerini anlatarak hükümetin, Türkiye'nin yeraltı ve yerüstü servetlerinin iyi değerlendirilmesi yönünde çalışma yaptığını söyledi.

''Türkiye'de yılda 25 milyar dolardan fazla sağlık, ilaç harcaması yapılıyor. Bu paranın önemli bir kısmı sağlıksız bir çevrede, sağlıksız bir beslenmeden kaynaklanan hastalıkların tedavisi için harcanıyor'' diyen Bakan Pepe, kanun ve yönetmeliklerin herkese eşit şekilde uygulanması gerektiğini ifade etti.

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, çevreye ve ormana gösterilen duyarlılığın insana gösterilen hassasiyetle eş değer olduğunu söyleyerek Edirne'deki sel baskınlarına değindi. Bulgaristan'da suların yükseldiğini, barajların kapakların açılması sonucu felaketler yaşandığını söyleyen Bakan Pepe, "Suakacağı Barajı'nın yapılmasıyla enerji üretimi, sulama anlamında kolaylık sağlanacağı gibi su baskınlarından kurtulmak mümkün olacaktır. Türk tarafında Suakacağı Barajı konusunda her şey tamamlandı. Bulgar

tarafının çalışmalarını bekliyoruz. Bulgar yetkililerle de görüşmelerimiz sürüyor. Bundan sonraki adım için, Bulgar tarafının kararını bekliyoruz" dedi.

Bakan Pepe, gazetecilerin orman yangınlarıyla ilgili çalışmalar hakkındaki sorusu üzerine de bütün hazırlıkların tamamlandığını söyleyerek araç, uçak, helikopter kiralama işlemlerinin sürdüğünü ifade etti.

Bakan Pepe, cumhurbaşkanlığı seçimi hakkındaki soru üzerine ise ''25 Nisan saat 24.00'e kadar nasılsa bekleyeceğiz. Zaten şunun şurasında ne kaldı?'' diye konuştu.

Meriç ilçesine bağlı çeşitli köylerde özel ağaçlandırma sahasında fidan dikilmesine katkıda bulunan muhtarlara plaket veren Bakan Pepe, Sağatağacı, Kavaklı ve Küpdere köyleri ile Osman Cura Özel Ağaçlandırma Sahası'nda incelemelerde bulunarak ceviz fidanı dikti.

(İA-ED-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title