Haberler

Bakan Pakdemirli, Rus mevkidaşı Patruşev ile birlikte, "Skorpion"un suya indirilme törenine katıldı...

Güncelleme:

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'nin Avrupa'da balık yetiştiriciliği konusunda ikinci sırada yer aldığını belirterek, "Dünyada özellikle bu alanda çok önemli mesafe katetmiş durumda." dedi.

Pakdemirli, 3. Küresel Balıkçılık ve Deniz Mahsulleri Fuarı çerçevesinde Rusya Tarım Bakanı Dmitriy Patruşev ile görüştü.

Görüşme sonrasında her iki bakan, Orta Kafa Balık Tutma Buz Trolü "Skorpion"un suya indirilmesi törenine katıldı.

Törenin ardından Pakdemirli, gazetecilere yaptığı açıklamada, St. Petersburg'daki fuara, balıkçılık sektörünün temsilcileri ve iş adamlarıyla geldiklerini söyledi.

Rus mevkidaşı Patruşev ile ikili görüşmesinde, balıkçılık sektörüyle ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını aktaran Pakdemirli, " Türkiye, Avrupa'da şu an balık yetiştiriciliği konusunda 2'inci sırada ve dünyada özellikle bu alanda çok önemli mesafe katetmiş durumda." ifadesini kullandı.

Pakdemirli, Rusya'nın da kuzeydeki denizlere açık olması dolayısıyla avcılık hususunda üstün kabiliyetlere sahip olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir yandan hem başarılı iş adamlarına hem de bu tarafta yatırımlara ihtiyaç var. Karşılıklı olarak burada neler yapılabileceğimizi, iş ilişkilerimizi nasıl artırabileceğimizi değerlendirdik. Diğer konulardaki istişarelerimize de devam ettik."

Pakdemirli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in vasıtasıyla Türkiye-Rusya ilişkilerinin çok iyi hale geldiğini, bunu daha ileri noktaya taşımak için de mevkidaşıyla sık sık bir araya geldiklerini kaydetti.

" Türkiye, Rus buğdayının büyük ithalatçısıdır"

Rusya Tarım Bakanı Patruşev, iki ülke arasında tarım alanında iş birliğinin verimli şekilde devam ettiğini belirtti.

Türkiye'nin Rusya'ya domates tedarik etme imkanına sahip olduğunu söyleyen Patruşev, Türk domatesinin ithalatına yönelik kota uygulamasını anımsattı.

Patruşev, "Tarım alanında Rusya ile Türkiye ikili ilişkileri sadece domates tedarikine bağlı değil. Türkiye, Rus buğdayının büyük ithalatçısıdır, bu bağlamda da ikili ilişkilerimizi geliştirmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Ayrıca Patruşev, kaz ve ördek etinin Rusya'dan Türkiye'ye tedarik edilmesi konusunu da ele aldıklarını belirterek, Türkiye'den Rusya'ya süt ürünlerinin tedarik edilmesi konusunu da görüştükleri bilgisini paylaştı.

Patruşev, şunları kaydetti:

"Rusya ile Türkiye arasında var olan ticaret hacminin her iki taraf için de tatmin edici olduğunu memnuniyetle söyleyebilirim. İkili ticaret hacmi her sene yükseliyor, bu yılın ilk yarısında da yükseldi. Bu yüzden ilişkilerimizin pozitif yönde geliştiğini ve temaslarımızın da bu bağlamda yararlı olduğu söylenebilir. İhracat projesi kapsamında balık konusuyla ilgili büyük planlarımız da var."

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title