Haberler

Bakan Pakdemirli Kayseri'de su ürünleri tesisini inceledi Açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, su ürünleri ihracatını 2023 yılında 2 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, su ürünleri ihracatını 2023 yılında 2 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Pakdemirli, Kayseri'de Yamula Baraj Gölü'ndeki su ürünleri tesislerini ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.

Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından tedavi edilen 3 şahin ve 1 çakalı Yamula Baraj Gölü kenarında doğaya salıveren Pakdemirli, yabani hayvanlar için de çevreye marul, havuç, buğday, lahana ve ot bıraktı.

Pakdemirli, daha sonra tekneyle baraj gölüne açılarak kafeslerde bulunan balıkları inceleyip, yem attı.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Pakdemirli, Kayseri ziyareti kapsamında Yamula Baraj Gölü'nü incelediklerini söyledi.

Bölgenin sulanması kapsamındaki çalışmalara değinen Pakdemirli, "Kabala Seyfe Sulaması kapsamında ileriye yönelik bu bölgenin sulanması çalışmalarını yerinde izleme imkanına sahip olduk. Bu bölgede yaklaşık 110 bin hektarlık alan sulanabilecek, sulama projeleri bittiği zaman. Bölgenin kalkınmasına ve refahına çok ciddi katkısı olacak." şeklinde konuştu.

Pakdemirli, Yamula Barajı'nda üretilen su ürünlerinin yurt dışına ihraç edildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Özellikle Yamula Barajı'ndaki su ürünleriyle ilgili Japonya'ya, Çin'e dahi ihraç edilen ürünleri, somon balıklarını da gördük ve yerinde inceledik. Özelikle su ürünlerinde Türkiye ciddi atılımlar gerçekleştirmekte ve bugün itibarıyla 1 milyar dolar ihracatımız var. Bunu hükümet olarak 2023 itibarıyla 300 bin tondan 600 bin tona, ihracatımızı da 1 milyar dolardan 2 milyar dolara çıkarma gayreti ve hedefi içerisindeyiz. Bu anlamda buradaki çalışmaları çok değerli buluyorum. Bölge ekonomisine de çok ciddi katkıları var. Buradaki alanın da genişletilmesi konusunda koruma kullanma dengesi çerçevesi içerisinde arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapıyorlar."

Pakdemirli, konuşmasının ardından dümenine geçtiği tekneyi bir süre kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Bekir Pakdemirli Kayseri Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada? Lille elendi mi? Aston Villa-Lille UEFA Avrupa Konferans Ligi maçı sona erdi 18-19 Nisan GÜNCEL Akaryakıt Fiyatları! Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 18-19 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? OLY hangi takım? OLY açılımı ne? Fenerbahçe Olympiakos maçını şifresiz veren kanallar! Fenerbahçe Olympiakos maçını hangi kanal veriyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title