Haberler

Bakan Özlü: "Türkiye Test Ediliyor"

Bakan Özlü: "Türkiye test ediliyor"

DÜZCE - Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, "Türkiye test ediliyor. Bakın 15 Temmuz'da Türkiye için bir testti. Bu testten başarı ile geçtik. Türkiye büyük bir ülkedir. Türkiye bu problemlerin üstesinden gelecek büyük bir ülkedir" dedi.

Bakan Faruk Özlü, Düzce'deki ilk ziyaretini Düzce Belediyesine yaptı. Bakan Özlü, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in istifa etmesinin ardında yerine seçilen Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay'ı tebrik etti ve "Biliyorsunuz Düzce Belediyesi'nde bir nöbet değişimi oldu. Belediye Başkanımız Dursun Ay Bey'e hayırlı olsun demek için geldim. Kendisini tebrik ediyoruz. Bizde kendisine yardımcı olacağız. Arkasında olacağız. Hep beraber çalışacağız" dedi.

Belediye ziyaretinin ardından Bakan Faruk Özlü, Düzce'de hizmete giren yapı marketin açılışına katıldı.

"Türkiye büyüyor"

Bakan Özlü, burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin büyüdüğünü ve büyümeye devam edeceğini işaret ederek "Bu senenin ilk çeyreğinde yüzce 5, ikinci çeyreğinde yüzde 5 büyüme gerçekleştirdik. Üçüncü çeyreğinde büyüme İnşallah bunun çok üstünde olacaktır. Ekonomistler yüzde 7 civarında bir büyüme bekliyorlar dolayısıyla İnşallah bu yılı Türkiye büyüyerek kapatacak" ifadelerinde bulundu.

"Türkiye zorlu bir süreçten geçiyor"

Bakan Faruk Özlü, millet olarak bin yıldır bu coğrafyada zorlu süreçlerden geçildiğini belirterek "Türkiye'nin içinden geçmekte olduğu zorlu süreç. Türkiye içinde bulunduğumuz coğrafya tarihe baktığımızda Ertuğrul Gazi'den beri çok badireler atlatmış bir coğrafya. Millet olarak da geçen bin yılda bu coğrafyada zorlu süreçlerden geçtik. Bugünde benzeri bir süreçten geçiyoruz. Bakın Kuzey Irak'ta yaşananlar, bugünlerde Suriye'de olanlar ve bölgesel olarak bölgemizde oluşan hadiseler Türkiye'nin test edildiğinin göstergesidir. Türkiye test ediliyor. Bakın 15 Temmuz'da Türkiye için bir testti. Bu testten başarı ile geçtik. Türkiye büyük bir ülkedir. Türkiye bu problemlerin üstesinden gelecek büyük bir ülkedir. 16 Nisan'da referandum gerçekleştirdik. Bu referandumda geleceğin Türkiye'sinin temellerini attık. Artık zayıf hükümetler, koalisyonlar olmayacak. Tek başına bir hükümet olacak. Türkiye inşallah 2019 seçimlerinde güçlü bir hükümet çıkararak yoluna devam edecek" dedi.

"Geçen 15 yılda Türkiye'yi 3'e katladık"

Bakan Özlü, geçen 15 yılda Türkiye'yi üçe katladıklarını ifade ederek "236 milyar dolardan 860 milyar dolar gayri safi milli hasılaya ulaştık. Üçten de fazla dörde yakın. Yine gelecek yıllarda Türkiye'yi katlamaya devam edeceğiz. İnşallah Türkiye 860 milyar doların ötesinde 1 trilyon doların üzerinde gayri safi milli hasılayı yakalayacak. 2023 hedeflerimiz var, 2053 hedeflerimiz var. Yahya Kemal'in söylediği gibi "Kökü mazide olan atiyiz" Geleceğe bakıyoruz ama kökümüz mazide, çok temiz bir geçmişimiz var. Ben milletimizi çok seviyorum. Türk milletini çok seviyorum. Geçmişimize baktığımızda ne insanları kazığa saplamışız, ne insanları cayır cayır fırınlarda yakmışız. Bizim geçmişimiz tertemiz. Bu milletin evladı olmaktan onur duyuyorum. Hepimiz şerefe duymalıyız. Bu geçmişi inşallah aydınlık yarınlara taşıyacağız. Türkiye'nin geleceği çok aydınlıktır. Asla ve asla karamsarlığa kapılmayın. Kim size karamsarlıktan bahsediyorsa onu uzaklaştırın. Geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından dualarla açılış gerçekleşti. Bakan Özlü ve beraberindekiler yapı marketi gezdiler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mehmet Keleş Faruk Özlü Türkiye Düzce Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title