Haberler

Bakan Özlü: Antarktika'ya İkinci Sefer Aralık Ayında

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Antarktika'da kurulacak 'Türkiye Bilimsel Araştırma Üssü'ne ilişkin, "Biz 1 sefer düzenledik.

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Antarktika'da kurulacak ' Türkiye Bilimsel Araştırma Üssü'ne ilişkin, "Biz 1 sefer düzenledik. 2 sefer daha düzenleyeceğiz. Biz ikinci seferimizi Kasım ayından sonra Aralık ayı gibi yapacağız" dedi.

Bakan Özlü, eşi Onur Özlü ile birlikte Kurban Bayramı'nın 3'üncü gününde Düzce'de ziyaretlerde bulundu. Bakan Özlü, Kaynaşlı İlçesi ve Beyköy Beldesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek bayramlarını kutladı. Bakan Özlü, daha sonra Düzce Teknopark inşaatını gezdi. İnşaatın rekor sürede bitirileceğini belirten Bakan Özlü, "Düzce Teknopark 14 bin metrekare toplam kapalı alanına sahip olacak. Geçen sene Aralık ayında karar verdik. Mart'ta inşaat başladı. İnşaat hızla ilerliyor. Kasım ayında bu teknopark açılacak. Kasım'da teknopark bitiyor ve açılıyor. Düzce tarihinde rekor olacak bu teknoparkın açılış süresi. Biliyorsunuz Düzce'de inşaatlardan şikayet edildi. Mart'ta başladık Kasım'da bitiyor. Başlangıçta 600, bittiğinde 1000 kişilik istihdam olacak. Önümüzdeki günlerde bu teknoparkta önemli girişimcilerin yer alması için girişimler olacak. Bu teknopark bölgenin en iyi teknoparkı olacak" dedi.

Antarktika'da kurulacak ' Türkiye Bilimsel Araştıram Üssü' çalışmalarına da değinen Bakan Özlü, şöyle konuştu:

" Türkiye'nin Antarktika'da söz sahibi olması için başlattığımız çalışmalar sürüyor. "Antarktika bilim üssü için şu anda ulusal araştırma programını yazıyoruz. İstanbul Teknik Üniversitesi öncülüğünde Türkiye'nin bir çok üniversitesinden araştırmacılar, Türkiye'nin Antarktika Ulusal Araştırma programını hazırlıyorlar. Antarktika'da söz sahibi olmak için 3 şart var. Bunlardan birisi 3 sefer düzenlemek. Biz 1 sefer düzenledik. 2 sefer daha düzenleyeceğiz. Biz ikinci seferimizi Kasım ayından sonra Aralık ayı gibi yapacağız. Çünkü Kasım ayından sonra orada yaz oluyor. Ulusal programımızı hazırlayacağız. Antarktika ile ilgili Meclis'te Antarktika anlaşmasını onayladık. Türkiye burada söz sahibi olan ülkeler arasında olacak."

Bakan Özlü, yerli otomobil üretimi ile ilgili de "Bu konuda inşallah bu ay içerisinde Eylül ayı içerisinde bir açıklamamız olacak. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde toplanıp açıklama yapacağız" dedi. - Zce

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı Faruk Özlü Türkiye Düzce Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title