Haberler

Bakan Özak Yaralıları Ziyaret Etti

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısında yaralanan ve Türkiye'ye getirilerek Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan hastaları ziyaret etti.

Özak, hastane çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, yaralılara müdahale ve tedavi süresince özverili çalışmalarından ötürü Başhekim Doç. Dr. Metin Doğan ile hastanedeki tüm sağlık personeline teşekkür etti.

Saldırının ardından yaralıların Türkiye'ye getirildiğini anımsatan Özak, şöyle konuştu:

''Bu menfur saldırıdan, insanlık dışı saldırıdan sonra yaralılar hastanemize taşındı. Burada taburcu edilenler var, yoğun bakımda olanlar var. Yaralıların hepsinin morali iyi. Türk devletine, Türk milletine ve tüm dünyadaki mazlum milletlere karşı yapılan bu hareketi kınayan insanların duyarlılığına çok müteşekkirler. Kendilerini yalnız hissetmiyorlar. İnanılmaz bir inançları var. Gözlerinden o pırıltıyı okuyorsunuz. Bizim haberdar olmamızdan, hükümetimizin ve milletimizin desteğinden çok mutlular. İnşallah çok yakında taburcu olurlar. Yoğun bakımdakilere acil şifa, kaybettiklerimize rahmet diliyorum. Herkes bu saldırıyı kınadı, birlikte oldu, savundu, doğrunun yanında oldu. Bu da acımızı hafifleten olgu oldu.''

-''YARALILARA İÇİRİLDİĞİ'' İDDİA EDİLEN SIVI-

Bu arada bir gazetecinin ''Yaralılara özel bir sıvı içirildiği iddiaları üzerine yapılan tahlillerin sonuçlanıp sonuçlanmadığını'' sorması üzerine Hastane Başhekimi Doç. Dr. Doğan, yeni bir gelişmenin olmadığını söyledi. Doğan, şunları dedi:

''Hastalarda tıbbi anlamda gözle görülebilen yeni bir sonuç veya bulgu elimizde yok. Ancak bu toksikolojik incelemeler binlerce madde incelendiği için uzun sürüyor ama hastaların tıbbi anlamda kısa vadede bununla ilgili bir patolojileri yok. Bunlar zaten adli konu olduğu için açıklamak doğru olmaz diye düşünüyorum.''

Bugün 17.30-22.00 saatlerinde durumları iyi olan 6 yaralının daha taburcu edilmesinin öngörüldüğü öğrenildi. Yaralılardan İrlanda vatandaşı Al Mehti Al Hamat Al Haradi'nin de yarın taburcu edileceği belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title