Haberler

Bakan Özak'tan "Yabancılara Arsa Satışı" Açıklaması

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Türkiye'de 1868 Tarihinden Beri Yabancılara Her Dönemde Arsa Satışının Yapıldığını Söyleyerek, "İsmet İnönü Hükümeti Döneminde Sadece 1962 Yılında Yabancılara 24 Bin Dönüm Arsa Satışı Yapılmış. Bu Hükümet Döneminde İse 4 Yılda Yabancılara Satılan Arsa 15 Bin Dönümdür. Şimdi Kalkıp, 'Türkiye Elden Gidiyor' Demek Son Derece Yanlış" Dedi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Türkiye'de 1868 tarihinden beri yabancılara her dönemde arsa satışının yapıldığını söyleyerek, "İsmet İnönü hükümeti döneminde sadece 1962 yılında yabancılara 24 bin dönüm arsa satışı yapılmış. Bu hükümet döneminde ise 4 yılda yabancılara satılan arsa 15 bin dönümdür. Şimdi kalkıp, 'Türkiye elden gidiyor' demek son derece yanlış" dedi.

Bakan Faruk Özak, Malatya Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ndeki Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi'nin (TAKBİS) açılışına katıldı. Burada yabancılara arsa satışı ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Bakan Özak, "Yabancılara arsa satışı çok konuşuldu. Bir takım arkadaşlar çıktı, 'Türkiye elden gidiyor' diyor. Çok enteresan şeyler oluyor. Türkiye'de 1868 tarihinde çıkan kanunla Osmanlı döneminden Türkiye'de yabancılara toprak satışına başlanmış. Almanya size satıyorsa, siz de ona satacaksınız. 'Almanya bana satsın, ben satmam' diyemezsiniz. Orada 190 bin tane ev, işyeri ve arsamız var" diye konuştu. Atatürk döneminde de yabancılara arsa satıldığını belirten Bakan Özak, 1933 yılı ve öncesinde 11 bin 517 dönüm yabancılara arsa satışı yapıldığını kaydetti. Bakan Özak; İnönü, Bayar, Saydam, Saraçoğlu, Saka hükümetleri dönemi ile Menderes hükümetleri dönemlerinde de yabancılara arsa satışlarının yapıldığını söyledi. Türkiye'de ihtilal dönemlerinde de yabancılara arsa satışlarının yapıldığını kaydeden Özak, "Gelelim Gürsel hükümetine. Kim Gürsel? İhtilal lideri. Peki nasıl arsa satıyor? Satılabiliyor demek ki. Hukuk devleti isen satacaksın. Her dönemde satılmış. 12 Eylül döneminde de satılmış, 1960 ihtilal döneminde de satılmış" ifadelerini kullandı.

Bakan Özak, 1962 yılında İsmet İnönü hükümeti döneminde yabancılara 24 bin dönüm arsa satıldığını aktararak, "Peki Tayyip bey döneminde ne kadar satılmış? 4 yılda 15 bin dönüm satılmış. Şimdi kalkıp, 'Türkiye elden gidiyor' demek son derece yanlış" dedi. Bakan Özak, Türkiye'de hangi dönemde ne kadar arsanın yabancılara satıldığını gösteren raporu tüm milletvekillerine dağıttıklarını da sözlerine ekledi.

Öte yandan, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Malatya Beylerderesi Viyadüğü'nün temel atma törenine katıldı. Törende Vali Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt, Belediye Başkanı Cemal Akın, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, AK Parti MKYK Üyesi Öznur Çalık, daire müdürleri, TSO Başkanı Mücahit Fındıklı, ESOB Başkanı Şevket Keskin, ilçe ve belediye başkanları ile çok sayıda davetli de hazır bulundu. Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, köprüden dolayı yıllık 4 milyon YTL tasarruf sağlanacağını söyledi. Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt ise, müteahhit firmanın hükümetin hızına uyması gerektiğini söyleyerek, çalışmaların hızlandırılmasını istedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz de, yapılacak olan viyadüğün bu noktada ulaşımı rahatlatacağını ifade ederek, viyadüğün altında da bir reaksiyon alanı yapılması gerektiğini kaydetti. Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, "Bizim iktidarımız döneminde yıllardır hayali kurulan konular çözüme kavuştu. Duble yol, Bolu Tüneli, asfaltlama çalışmaları ve konut yapımlarını bunların içerisine katabiliriz" dedi. Konuşmalardan sonra Beylerderesi Viyadüğü'nün temeli atıldı.

(BK-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title