Haberler

Bakan Özak Düzce'de...(2)

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, 4 Yılda 6 Bin 616 Kilometre Yol Yaptıklarını Söyledi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, 4 yılda 6 bin 616 kilometre yol yaptıklarını söyledi.

Bakan Özak, Kızılay Düğün Salonu'nda Düzce'nin sorunlarının tartışıldığı toplantıya katıldı. Bakan Özak, kentin eksikliklerini yakından bildikleri belirterek, "Altyapıları bitireceğiz. Drenajlarla ilgili sorunlar var onları da kısa sürede halledeceğiz. Akçakoca ve Kaynaşlı hükümet konağı bitecek. Düzce hükümet konağı inşaatına ödenek çıkartacağız ve 2008 yılında bitecek. Yığılca'nın keskin virajları düzelecek. Bu yıl Düzce-Akçakoca bağlantı yolu arası trafiğe açılacak. 20 kilometre bölünmüş olarak trafiğe açıldı. Karasu yolunun 5 kilometresi trafiğe açıldı bölünmüş olarak o da bu yıl içinde yapılacak" dedi.

Yabancı yatırımcıların ülkemize olan ilgisinin artığını söyleyen Özak, "Çin inşaat müteahhitleri Türkiye'ye ziyarete geldi. Türkiye'de yatırım yapmak istiyorlar. Bu coğrafyada Türkiyesiz hiçbir şey yapılmaz diyorlar. Dünyada 200 müteahhit arasında 20 Türk müteahhidimiz var. Yabancıların ilgisi ülkemize oldukça fazla. Köprü onarımı için Japonlar'dan kredi aldık. Türkiye'de bir zihniyet değişimi oldu. 3 ayda bir toplanan birbiriyle konuşmayan bir Bakanlar Kurulu yok. Hükümetlerin ortalama ömrü 1.6 yıldır. Bu hükümet ilk kez 5. bütçesini yapıyor" diye konuştu.

4 yılda 6 bin 616 kilometre duble yol yaptıklarını ifade eden Özak, "Başbakanımız kendini ve bizi zora sokan bir açıklama yaptı. '15 bin kilometre duble yol yapacağız' dedi. 80 yılda 3 bin 809 kilometre yol yapılmış. Biz 4 yıl sonunda 6 bin 616 kilometre yol yaptık. 400 kara kaza noktasını iyileştirdik. Bu faiz belasından kurtuldukça beton asfalt yapacağız. 3. boğaz köprüsünü yap işlet devret modeliyle yapacağız. 16 bin 500 arkadaşımız otobanlarda çalışıyor. Otobanları özelleştirirsek bu çalışanlar mağdur olmayacak. Ya bizde çalışmayı tercih edecek ya da özel sektörde çalışacak" şeklinde konuştu.

(AY-İÇ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title