Haberler

Bakan Nimet Çubukçu Ailenin Korunmasına İlişkin Yasa Tasarısı ile İlgili Soruları Yanıtladı

Kadın ve Aileden Sorumlu Bakanlık, Selçuk Ecza Deposu ve Ailem Olsun Derneği'nin Ortaklaşa Düzenlediği "Ecza Dolabı Projesi"nin İmza Töreni Sonrasında Devlet Bakanı Niğmet Çubukçu Gazetecilerin Sorularını Yanıtladı.

Kadın ve Aileden Sorumlu Bakanlık, Selçuk Ecza Deposu ve Ailem Olsun Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği "Ecza Dolabı Projesi"nin imza töreni sonrasında Devlet Bakanı Niğmet Çubukçu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Aile içi şiddete yönelik çıkan yasaya dair toplumda ve meclisteki tepkiler ve eleştriler üzerine imam nikahlı eşler için ayrı bir korumanın düşünülüp düşünülmediğinin sorulması üzere Çubukçu, "Biz Türkiye'de şiddetle mücadele ederken sadece evli kadınları düşünmüyoruz. Evli olmayabilirler de. Kadının medeni haline bakmadan koruma veriyoruz. Bu kanun özel bir kanun. Adı üzerinde ailenin korunmasına dair. Ailenin korunmasına ilişkin kanun 1998 yılında çıkan ve yürürlüğe giren bir kanun. Bu yasanın uygulamasındaki aksaklıkları düzeltmek için değişiklik hazırlığı yaptık. CHP'li arkadaşımın bu önerisine diğer CHP'li arkadaşlar da katılmadı zaten. Hukuku biraz bilen kişi tartışmanın ne kadar çarpık olduğunu görüyor. Bu teklifi yapan kişinin aile tanımına ilişkin bir görüşü varsa, kendisi Milletvekilidir. Kanun teklifi verebilir" dedi.

Aile tanımının içine medeni kanun kimi gösteriyorsa onlar girer, aile olabilmek için resmi nikahlı olmak gerekir diyen Çubukçu, "Bizim yaptığımız iş olumlu bir gelişmedir. Türkiye'de ailenin tanımı medeni kanunda yapılmıştır. Kanun özel bir kanundur" diye konuştu.

İmam nikahlı aileler meşruiyet kazanmalı mı sorusu üzerine Çubukçu, "Ben bu öneriyi reddetmiş biriyim. Bu öneride bulunanlar desinler ki birlikte ya da imam nikahlı yaşayanlar da aile tanımı aytına girsin. Hukukta bu kanun değişikliğinin önerisini buyursun yapsınlar. Bunun yeri bu kanun değil" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title