Haberler

Bakan Müezzinoğlu Hastane Şantiyesinde İşçilerle İftar Yaptı

BURSA'da, şehir hastanesinin yapımında çalışan işçilerle şantiye alanında iftar yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ""Az önce inşaatın sahibiyle görüştük. 2018 sonunda nasip olursa, Bursa Şehir Hastanesi'nin bitirip anahtarı size vereceğim" dedi" dedi.

BURSA'da, şehir hastanesinin yapımında çalışan işçilerle şantiye alanında iftar yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ""Az önce inşaatın sahibiyle görüştük. 2018 sonunda nasip olursa, Bursa Şehir Hastanesi'nin bitirip anahtarı size vereceğim" dedi" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yapımı devam eden Bursa Şehir Hastanesi'nin inşaatında çalışan işçilerle iftarda bir araya geldi. Hastanenin 2018 sonunda anahtarının teslim edileceğini ifade eden Müezzinoğlu, "Az önce inşaatın sahibiyle görüştük. 2018 sonunda nasip olursa, Bursa Şehir Hastanesi'nin bitirip anahtarı size vereceğim" dedi. Bursa Şehir Hastanesi'nin bölgenin hastanesi olacağını belirten Bakan Müezzinoğlu "460 bin metrekare kapalı alanı, 50'ye yakın ameliyathanesi, bin 300 yatak kapasitesine sahip olacak. Türkiye çok değişik bir gelişim ve vizyon yakaladı" dedi.

'ALMANYA, FRANSA VE İNGİLTERE'DE GÖREMEZSİNİZ'

Türkiye'nin sadece sağlık alanında değil, birçok alanda dünyanın gelişmiş ülkelerinin son yıllarda yapabildiği projelerin çok daha ilerisinde projeleri başardığını belirten Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Bütün olağanüstü sıkıntılara rağmen önümüze çıkartılan engellere, kurulan tuzaklara, yapılan haince girişimlere rağmen Türkiye, dünyanın en gelişmiş ülkelerinin bugün duyamadığınız projelerini yapabiliyor. Üçüncü boğaz köprüsü ne Almanya'da, ne de Avrupa'da böyle bir projeyi son 10 yılda bulamaz ve göremezsiniz. Fransa, Hollanda ve İngiltere'de yok Marmararay ve Avrasya Tüp Geçidi yok, Osmangazi Köprüsü, İstanbul, İzmir Otoyolu yok, bunlar marka ve dünyanın örnek gösterdiği projeler. Şu anda yeni projelendirilen ve temeli atılmış yapımı devam eden ve hizmete girmiş olan şehir hastaneleriyle 45 bin yatak kapasiteli son derece yeni teknolojiyle yapılmış, fiziki ve inşaat teknolojisi olarak son derece ileri tıbbi donanımla donatılmış bu modern hastaneleri Almanya, Fransa ve İngiltere'de göremeyeceksiniz, ama Türkiye bunları başarıyor."

'ÖLÜMLÜ İŞ KAZALARINDA GERİLEME VAR'

Geçen sene olağanüstü durum nedeniyle işsizlik oranının birden yüzde 13'lere çıktığını belirten Müezzinoğlu, "Şubat ayında başladığımız istihdam eylem planıyla 5 aylık süreçte 1 milyon 200 bin üzerinde yeni istihdam sağladık. 1 milyondan fazlasını özel sektör sağladı. Ölümlü iş kazalarında dünyanın ciddi sıkıntısı var, ülke olarak bizim de önemli sıkıntımız var, dünyada her 15 saniyede 160 iş kazası meydana geliyor, 15 saniyede bir işçi iş kazaları nedeniyle hayatını kaybediyor. Her gün 6 bin kişi iş kazası ve meslek hastalığı sonucu ölmekte her gün yaklaşık 6 bin kişiyi iş kazaları ve iş ortamındaki meslek hastalıkları dolayısıyla kaybediyor olmamız bu anlamda önemli uyarıcı rakam. 2002 yılında biz Ak Parti olarak iktidara geldiğimizde ölümlü iş kazısında 100 bin kişiye karşılık 16.6 ölüm olurdu. Alınan tedbirlerle yapılan yasal düzenlemelerle bu rakam 100 binde 9.6'lara geriledi. Burada bir başarı var" diye konuştu.

- Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Almanya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title