Haberler

Bakan Kurum, İlk Kez Oy Verecek Gençlerle Buluştu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Önümüzdeki süreçte kentsel dönüşümü yatay mimari anlayışıyla, ecdadın bize bıraktığı kültürle, o mimari estetikle, az katlı, mahalle kültürü anlayışıyla yapacağız." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Önümüzdeki süreçte kentsel dönüşümü yatay mimari anlayışıyla, ecdadın bize bıraktığı kültürle, o mimari estetikle, az katlı, mahalle kültürü anlayışıyla yapacağız." dedi.

Kurum, Üsküdar Belediyesi tarafından İstanbul Boğazı'nda öğrencilere yönelik düzenlenen vapur yolculuğu etkinliğinde, ilk kez oy verecek gençlerle bir araya geldi.

Kurum, şehirlerin geleceğinin gençlere emanet edildiğini, onlara iyi bir şehir bırakabilmek, çevreye ve doğaya saygılı bir şehirde yaşayabilmeleri için çalıştıklarını söyledi.

Kurum, gençlerin eğitim ve yaşam seviyesini, sosyal faaliyet imkanlarını artırmak için planlamalar yaptıklarını vurgulayarak, "Biz artık şehirlerimizin 50, 100 yılını planlayacak şekilde mekansal stratejik planlar yapıyoruz. Bunun içinde çocuk bahçesi, tarım, turizm, konut ve sosyal donatı alanlarını da ayrı ayrı hesap ediyoruz." diye konuştu.

Gençlerin bundan sonra daha yeşil şehirlerde yaşamalarını, eğitim kalitesinin yukarılara çıkarılmasını istediklerini dile getiren Kurum, bisiklet ve yürüyüş yollarında güvenli bir şekilde gezilmesi için ülke genelinde çalıştıklarını anlattı.

Kurum, artık her ile değil her ilçeye bir millet bahçesi yapıldığını vurgulayarak, 6-7 metrekareye düşen kişi başına düşen yeşil alan miktarını da 2023'te İstanbul'da 15 metrekareye çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

Bu kapsamda çalışmaları sürdürdüklerini dile getiren Kurum, "İstanbul'da bir gencimiz, kadınımız bisikletiyle tüm kenti dolaşabilecek şekilde bisiklet ağı ve yürüyüş yolu yapmak istiyoruz. Artık sağlıklı gençlerimiz olsun istiyoruz. Gelecek nesillerimiz bisiklet ve yürüyüş yollarında vakit geçirmesi için projelerimizi hızlı bir şekilde sürdürüyoruz." şeklinde konuştu.

"Kentsel dönüşüm çok önemli"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, birlik ve beraberlik için çok mücadeleler, şehitler ve gaziler olduğunu belirterek, bu bilinçle çevreyi, doğayı, tarihi ve kültürü korumak için gençlerin de yapacağı projelerde yol göstermeleri, destek olmaları gerektiğini söyledi.

Kentsel dönüşümün çok önemli olduğunu vurgulayan Kurum, şöyle devam etti:

"Deprem ülkesinde yaşıyoruz. Belki sizin de birçok akrabanız bu depremden etkilenmiştir. Önümüzdeki süreçte kentsel dönüşümü yatay mimari anlayışıyla, ecdadın bize bıraktığı kültürle, o mimari estetikle, az katlı, mahalle kültürü anlayışıyla yapacağız. Siz sokağa çıktığınızda karşı apartmandaki Ayşe teyzenin oğluyla, kızıyla oynayacaksınız, alt mahalledeki arkadaşlarla futbol maçı yapacaksınız. O imkanları içinde barındıracak projelerde yeşil alanlar, sosyal donatı alanları, bisiklet yolları, yürüyüş yolları olacak. İçinde millet kıraathanesi olacak. İstiyoruz ki gençlerimiz daha huzurlu ortamlarda yaşasınlar. 2023, 2053, 2071 Türkiyesi için daha sağlam yürümek zorundayız."

Bakan Kurum, yılda 30, 35 milyar plastik poşet tüketildiğini belirterek, plastik poşetin ücretle satılması uygulamasının ardından kişi başı kullanımında yüzde 70 düşüş yaşandığını dile getirdi.

Bakan Kurum konuşmasının ardından öğrencilerle özçekim yaptı, ardından bu haftaki vapur seyahatinde tarih dersi işleyecek öğrenciler için ders zilini çaldı.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı ne zaman?
title