Haberler

Bakan Koca, Arjantin'de G20 Sağlık Bakanları Zirvesi'ne Katıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, G20 dönem başkanı Arjantin’in ev sahipliğinde düzenlenen Sağlık Bakanları Zirvesi’ne katıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, G20 dönem başkanı Arjantin'in ev sahipliğinde düzenlenen Sağlık Bakanları Zirvesi'ne katıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Arjantin'in ev sahipliğinde düzenlenen G20 Sağlık Bakanları Zirvesi için Mar Del Plata şehrine gitti. Bakan Koca'yı Türkiye'nin Buenos Aires Büyükelçisi Meral Barlas karşıladı. İki gün sürecek olan zirvede küresel sağlığı tehdit eden iki önemli sorun olan çocuk obezitesi ve antimikrobiyal direnç (ilaçlara direnç geliştiren virüs, bakteri, parazit ve mantarlar), ana temalar olarak tartışılacak. Her yıl açıklanan obezite rakamları özellikle gelişmiş ülkelerin acil tedbir almasını gerektirecek boyutlara ulaşırken, ilaçlara direnç geliştiren mikroorganizmalarsa bir salgın durumunda ciddi kayıplara sebep olabilir. G20 Sağlık Bakanları Zirvesi'nde bu iki konunun yanı sıra sağlık sistemlerinin güçlendirilmesi ve salgınlara yanıt verebilirliği de ele alınıyor.

Toplantının ilk gününde Bakan Koca, Arjantin, Almanya, Güney Kore ve Suudi Arabistan Sağlık Bakanları ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmelerde ilaç ve tıbbi cihaz teknolojileri ile sağlık turizmi konularında işbirliği imkanları konuşuldu. Bakan Koca, daha sonra Arjantin Sağlık Bakanı Adolfo Rubinstein'ın ev sahipliğindeki resmi akşam yemeğine katıldı.

Toplantının ikinci gününde heyet başkanları "Adil ve Sürdürülebilir Kalkınma için Konsensus Oluşturma" teması çerçevesinde sunumlarını gerçekleştirecek. Bakan Koca, zirvede uygunsuz antibiyotik kullanımının bakteri direncini artırmadaki rolü ve çocuk obezitesi konusunda iki ayrı konuşma yapacak. Öğleden sonraki oturumda ise antimikrobiyal direnç simülasyonu yapılacak. Simülasyonda tek sağlık yaklaşımı bağlamında insan sağlığı, hayvan sağlığı ve gıda sistemlerinin bütünleşik bir bakış açısıyla ele alınması hedefleniyor.

Zirvede nihai şekli verilecek olan "G20 Sağlık Bakanları Deklarasyonu" ise 30 Kasım-1 Aralık tarihlerinde Buenos Aires'te düzenlenecek olan G20 Liderler Zirvesi'nde açıklanacak. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

fahrettin koca Arjantin Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title