Haberler

Bakan Koç'tan Karadenizliler'e Sahil Yolu Müjdesi

Kültür ve Turizm Bakanı Koç, Temeli 14 Yıl Önce Atılan Karadeniz Sahil Yolu'nun 1 Ay İçerisinde Tamamlanacağını Belirterek, TOKİ İşbirliği ile Bu Bölgede 5 Yıldızlı Oteller Yapılacağını Müjdeledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Koç, temeli 14 yıl önce atılan Karadeniz Sahil Yolu'nun 1 ay içerisinde tamamlanacağını belirterek, TOKİ işbirliği ile bu bölgede 5 yıldızlı oteller yapılacağını müjdeledi.

Çeşitli açılış ve parti içi toplantılara katılmak üzere Aydın'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Koç, Aydın'dan Karadenizliler'e ve hemşehrilerine müjdeli haberler verdi. Bakan Koç, Karadeniz Bölgesi'nde yol ve konaklama tesislerinin yeterli olmaması gibi sebeplerle bu bölgenin turizm alanında yeteri kadar turist çekemediğini söyledi. Önemli kaynak ve doğal güzelliklere sahip olmasına rağmen Karadeniz Bölgesi'ne çok az turistin geldiğini kaydeden Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, 14 sene önce temeli atılıp, kendileri iktidara gelinceye kadar ancak yüzde 35'i tamamlanan otoyolun 4 senelik süre içerisinde yüzde 65'inin tamamlandığını açıkladı. Şuan birkaç noktada 10 kilometrelik bir yolun yapımının kaldığını belirten Koç, "Zannediyorum 1 ay içerisinde kalan 10 kilometrelik bölümü bitirip açacağız. Hala bir Samsun ve bir de Trabzon'da 5 yıldızlı otel var. Bu bölgeye turizmciler daha gelmek istemediği için bu alanda boşluklar oluşmuş. TOKİ ile anlaştık. Sinop'tan Artvin Hopa'ya kadar bütün sahilde 5'er yıldızlı oteller yapacağız. Ama işletmeciliğini turizmcilere vereceğiz. Yani otelcilik yapanlara vereceğiz. Biz kendimiz işletmeyeceğiz. Özellikle belirteyim ki eskiye, Turban sitiline dönmüyoruz. Sadece kiraya verip öncülük etmiş olacağız. Zannediyorum bu bizim ön almalarımızdan ve yoların açılmasından sonra diğer turizmciler de yatırım yapmaya başlayacaklar. Yalnız bunlarla alakalı kalmıyoruz. Bizden önce yapılan gemi ve kayık barınaklarını yeniliyoruz. Kurvaziyer turizmi için de bazı yat limanlarını yaptırıyoruz. Böylece Karadeniz gerek Rusya'dan gerekse Avrupa'dan gelen turistler için, yeni termal ve kongre turizmi gibi orman turizmi, yayla turizmi konseptlerinde hedef destinasyonu oluşturmuş olacağız" dedi.

Bu konuda çalışmaların yapıldığını da hatırlatan Bakan Atilla Koç, gün içerisinde TOKİ Başkanı ile görüşüp bu konuyu karara bağladıklarını söyledi. Yapılacak toplam 7 ayrı çalışmanın temellerinin nisan ayı içerisinde sırasıyla atılacağını müjdeleyen Koç, çalışmaların Sinop'tan başlayacağını ve Hopa'da son bulacağını ifade etti.

Bakan Koç ayrıca Aydın Valisi Mustafa Malay'ın girişimleriyle Aydın'da çok geniş bir arsa bulunduğunu ve burada TOKİ tarafından ciddi bir yatırım yapılacağını kaydetti.

(İK-İK-MEF-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title